Hopp til innhold

Slik skal Ingebrigtsen unngå reprise på OL-tabben

Filip Ingebrigtsen fikk svi for manglende rutine i OL. Derfor løper han tre tøffe løp den siste måneden før VM.

Filip Ingebrigtsen

BRØYTET SEG VEI: En desperat Filip Ingebrigtsen sprenger seg gjennom feltet i OL. Det godtok ikke juryen. I VM må ha finne en bedre løsning.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Han må investere i erfaring. Han har veldig lite løp på dette nivået og må høste litt erfaring ut fra den konkurransen han forventer å møte i VM, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Det er forklaringen på hvorfor Filip Ingebrigtsen nå skal igjennom tre tøffe 1500-metere på kort tid. Torsdag kveld løper han i Diamond League-stevnet i Lausanne. Allerede lørdag løper han igjen, denne gangen i Diamond League-stevnet i London.

21. juli kommer den siste skikkelige testen før VM, i Diamond League-stevnet i Monaco.

Manglende erfaring

Dermed kommer han til VM i London med seks Diamond League-stevner i beltet denne sesongen, og det er altså ikke tilfeldig.

– Filips exit fra OL i fjor var nok til en viss grad på grunn av manglende erfaring med løpsopplegg og taktikk på dette nivået. Han må før eller senere investere i den kunnskapen som han er avhengig av framover i tid. Når muligheten byr seg, må han bare ta den, sier trenerpappa Gjert.

Kjapt tilbakeblikk til 2016: Filip Ingebrigtsen kom til OL i Rio de Janeiro som nybakt europamester på 1500 meter. I forsøksheatet løp han lett, men da det skulle spurtes, var han plutselig stengt.

Han brøytet seg bokstavelig talt vei og fikk den plasseringen han trengte for å gå til semifinale, men ble diskvalifisert.

Trener på å være sliten

– Jeg forstår ikke hva han tenkte på. Jeg synes det er veldig unødvendig at han springer på den måten, og ikke gjør som meg – og går ut og rundt, sa en kritisk storebror, Henrik Ingebrigtsen.

Det skal ikke skje igjen i VM, der finale er det klare målet for.

Ifølge Gjert Ingebrigtsen handler det heller ikke bare om taktiske valg. Det handler også om å få maksimalt ut av en sliten kropp, som man vil oppleve i en eventuelle VM-finale etter å ha løpt både forsøk og semifinale i VM.

– Han må kjenne sin egen kapasitet i forskjellige varianter, både når man er frisk og rask og når man er litt kjørt i kroppen. Du må gjøre mest mulig ut av det du har å gå med, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal