NRK Meny
Normal

Slik skal Ingebrigtsen unngå reprise på OL-tabben

Filip Ingebrigtsen fikk svi for manglende rutine i OL. Derfor løper han tre tøffe løp den siste måneden før VM.

Filip Ingebrigtsen

BRØYTET SEG VEI: En desperat Filip Ingebrigtsen sprenger seg gjennom feltet i OL. Det godtok ikke juryen. I VM må ha finne en bedre løsning.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Han må investere i erfaring. Han har veldig lite løp på dette nivået og må høste litt erfaring ut fra den konkurransen han forventer å møte i VM, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Det er forklaringen på hvorfor Filip Ingebrigtsen nå skal igjennom tre tøffe 1500-metere på kort tid. Torsdag kveld løper han i Diamond League-stevnet i Lausanne. Allerede lørdag løper han igjen, denne gangen i Diamond League-stevnet i London.

21. juli kommer den siste skikkelige testen før VM, i Diamond League-stevnet i Monaco.

Manglende erfaring

Dermed kommer han til VM i London med seks Diamond League-stevner i beltet denne sesongen, og det er altså ikke tilfeldig.

– Filips exit fra OL i fjor var nok til en viss grad på grunn av manglende erfaring med løpsopplegg og taktikk på dette nivået. Han må før eller senere investere i den kunnskapen som han er avhengig av framover i tid. Når muligheten byr seg, må han bare ta den, sier trenerpappa Gjert.

Kjapt tilbakeblikk til 2016: Filip Ingebrigtsen kom til OL i Rio de Janeiro som nybakt europamester på 1500 meter. I forsøksheatet løp han lett, men da det skulle spurtes, var han plutselig stengt.

Han brøytet seg bokstavelig talt vei og fikk den plasseringen han trengte for å gå til semifinale, men ble diskvalifisert.

Trener på å være sliten

– Jeg forstår ikke hva han tenkte på. Jeg synes det er veldig unødvendig at han springer på den måten, og ikke gjør som meg – og går ut og rundt, sa en kritisk storebror, Henrik Ingebrigtsen.

Det skal ikke skje igjen i VM, der finale er det klare målet for.

Ifølge Gjert Ingebrigtsen handler det heller ikke bare om taktiske valg. Det handler også om å få maksimalt ut av en sliten kropp, som man vil oppleve i en eventuelle VM-finale etter å ha løpt både forsøk og semifinale i VM.

– Han må kjenne sin egen kapasitet i forskjellige varianter, både når man er frisk og rask og når man er litt kjørt i kroppen. Du må gjøre mest mulig ut av det du har å gå med, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Watford sparker Marco Silva

  Marco Silva er ferdig som Watford-manager etter kun én seier på de siste elleve kampene i Premier League. Manageren blir beskyldt for manglende fokus av styret. Det bekrefter Watford i en pressemelding søndag.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Ny utklassingsseier for Lundby

  Maren Lundby er i glitrende form, og tok søndag sin femte strake seier i verdenscupen. I krevende forhold leverte hun det lengste hoppet i begge omganger, og hun vant med 30,2 poeng ned til Yuki Ito.

  Sara Takanashi ble nummer tre, 0,3 poeng bak Ito.

  Japan Ski Jump World Cup Maren Lundby
  Foto: Nobuki Ito / AP
 • Pärmäkoski vant i Planica

  Etter en intens sekundstrid var Krista Pärmäkoski beste kvinne på tikilometeren i Planica søndag formiddag. Hun var til slutt 3,6 sekunder foran Charlotte Kalla i mål.

  Heidi Weng tok tredjeplassen, 33,5 sekunder bak finnen.

  SKI-NORDIC-CROSS-COUNTRY-WOMEN-WORLD
  Foto: MARTTI KAINULAINEN / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner
V-cup langrenn: 15 km klassisk menn
V-cup kombinert: Laghopp
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2.omgang menn
V-cup skøyter