NRK Meny
Normal

Slik skal Ingebrigtsen unngå reprise på OL-tabben

Filip Ingebrigtsen fikk svi for manglende rutine i OL. Derfor løper han tre tøffe løp den siste måneden før VM.

Filip Ingebrigtsen

BRØYTET SEG VEI: En desperat Filip Ingebrigtsen sprenger seg gjennom feltet i OL. Det godtok ikke juryen. I VM må ha finne en bedre løsning.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Han må investere i erfaring. Han har veldig lite løp på dette nivået og må høste litt erfaring ut fra den konkurransen han forventer å møte i VM, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Det er forklaringen på hvorfor Filip Ingebrigtsen nå skal igjennom tre tøffe 1500-metere på kort tid. Torsdag kveld løper han i Diamond League-stevnet i Lausanne. Allerede lørdag løper han igjen, denne gangen i Diamond League-stevnet i London.

21. juli kommer den siste skikkelige testen før VM, i Diamond League-stevnet i Monaco.

Manglende erfaring

Dermed kommer han til VM i London med seks Diamond League-stevner i beltet denne sesongen, og det er altså ikke tilfeldig.

– Filips exit fra OL i fjor var nok til en viss grad på grunn av manglende erfaring med løpsopplegg og taktikk på dette nivået. Han må før eller senere investere i den kunnskapen som han er avhengig av framover i tid. Når muligheten byr seg, må han bare ta den, sier trenerpappa Gjert.

Kjapt tilbakeblikk til 2016: Filip Ingebrigtsen kom til OL i Rio de Janeiro som nybakt europamester på 1500 meter. I forsøksheatet løp han lett, men da det skulle spurtes, var han plutselig stengt.

Han brøytet seg bokstavelig talt vei og fikk den plasseringen han trengte for å gå til semifinale, men ble diskvalifisert.

Trener på å være sliten

– Jeg forstår ikke hva han tenkte på. Jeg synes det er veldig unødvendig at han springer på den måten, og ikke gjør som meg – og går ut og rundt, sa en kritisk storebror, Henrik Ingebrigtsen.

Det skal ikke skje igjen i VM, der finale er det klare målet for.

Ifølge Gjert Ingebrigtsen handler det heller ikke bare om taktiske valg. Det handler også om å få maksimalt ut av en sliten kropp, som man vil oppleve i en eventuelle VM-finale etter å ha løpt både forsøk og semifinale i VM.

– Han må kjenne sin egen kapasitet i forskjellige varianter, både når man er frisk og rask og når man er litt kjørt i kroppen. Du må gjøre mest mulig ut av det du har å gå med, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal