NRK Meny
Normal

Slik skal Ingebrigtsen unngå reprise på OL-tabben

Filip Ingebrigtsen fikk svi for manglende rutine i OL. Derfor løper han tre tøffe løp den siste måneden før VM.

Filip Ingebrigtsen

BRØYTET SEG VEI: En desperat Filip Ingebrigtsen sprenger seg gjennom feltet i OL. Det godtok ikke juryen. I VM må ha finne en bedre løsning.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Han må investere i erfaring. Han har veldig lite løp på dette nivået og må høste litt erfaring ut fra den konkurransen han forventer å møte i VM, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Det er forklaringen på hvorfor Filip Ingebrigtsen nå skal igjennom tre tøffe 1500-metere på kort tid. Torsdag kveld løper han i Diamond League-stevnet i Lausanne. Allerede lørdag løper han igjen, denne gangen i Diamond League-stevnet i London.

21. juli kommer den siste skikkelige testen før VM, i Diamond League-stevnet i Monaco.

Manglende erfaring

Dermed kommer han til VM i London med seks Diamond League-stevner i beltet denne sesongen, og det er altså ikke tilfeldig.

– Filips exit fra OL i fjor var nok til en viss grad på grunn av manglende erfaring med løpsopplegg og taktikk på dette nivået. Han må før eller senere investere i den kunnskapen som han er avhengig av framover i tid. Når muligheten byr seg, må han bare ta den, sier trenerpappa Gjert.

Kjapt tilbakeblikk til 2016: Filip Ingebrigtsen kom til OL i Rio de Janeiro som nybakt europamester på 1500 meter. I forsøksheatet løp han lett, men da det skulle spurtes, var han plutselig stengt.

Han brøytet seg bokstavelig talt vei og fikk den plasseringen han trengte for å gå til semifinale, men ble diskvalifisert.

Trener på å være sliten

– Jeg forstår ikke hva han tenkte på. Jeg synes det er veldig unødvendig at han springer på den måten, og ikke gjør som meg – og går ut og rundt, sa en kritisk storebror, Henrik Ingebrigtsen.

Det skal ikke skje igjen i VM, der finale er det klare målet for.

Ifølge Gjert Ingebrigtsen handler det heller ikke bare om taktiske valg. Det handler også om å få maksimalt ut av en sliten kropp, som man vil oppleve i en eventuelle VM-finale etter å ha løpt både forsøk og semifinale i VM.

– Han må kjenne sin egen kapasitet i forskjellige varianter, både når man er frisk og rask og når man er litt kjørt i kroppen. Du må gjøre mest mulig ut av det du har å gå med, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering