Ingebrigtsen inne på landslaget: Del av EM-satsing

Filip Ingebrigtsen er inne på landslaget i det såkalte EM-laget. OL-gruppen, som han ikke er en del av, får litt ekstra støtte sportslig. Også Henrik Ingebrigtsen er en del av denne gruppen.

Det er totalt 22 utøvere som er tatt ut på elitelaget. Fem av disse er para-utøvere.

– Vi har fortsatt troen på Filip som utøver, sier sportssjef Erlend Slokvik.

– Vi har hatt et langsiktig mål og en plan for Filip med tanke på OL. Vi ser at han fortsatt har et potensial, sier Slokvik,

Dette todelte laguttaket er basert på hvilke mesterskap ledelsen tror utøverne kan prestere i.

Dette ble klart da Norges Friidrettsforbund tirsdag formiddag presenterte elitelaget i friidrett for kommende sesong.

Landslaget består av en rekke utøvere i ulike grener.

- Det er allerede ti utøvere som har tatt OL-kravene, sier sportssjef Erlend Slokvik under presentasjonen av elitelaget.

Størst spenning var det knyttet til Filip Ingebrigtsen som har lagt bak seg en svak sesong.

Filip Ingebrigtsen var en av verdens beste mellomdistanseløpere fra 2016 og i flere år fremover. Blant annet har han bronse fra VM i 2017 og EM-gull i 2016. De siste årene har han slitt. Blant annet kom han ikke til årets VM.

Det ble meldt på forhånd at Ingebrigtsen-brødrene ikke kom til å stille på presentasjonen av elitelagene.

Sportssjef Erlend Slokvik gjordet forøvrig klart at forbundet ikke ville svare på spørsmål rundt at Gjert Ingebrigtsen er nektet akkreditering til innendørs-VM og EM kommende sesong.

Ingebrigtsen har skaffet seg advokat etter at det ble klart at han, som Narve Gilje Nordås sin trener, ble nektet akkreditering.

Dette er uttaket til landslagene kommende sesong:

OL-lag:

Håvard Bentdal Ingvaldsen, Moelven IL (Mari Ann Bentdal)

Jakob Asserson Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv)

Narve Gilje Nordås, Sandnes IL (Gjert Ingebrigtsen)

Zerei Kbrom Mezngi, IL Skjalg (Asle Tjelta)

Karsten Warholm, Dimna IL (Leif Olav Alnes)

Sondre Mogens Guttormsen, SK Vidar (Atle Guttormsen)

Pål Haugen Lillefosse, Fana IL (Bjørn Åge Herdlevær)

Eivind Prestegård Henriksen, IK Tjalve (Paul Solberg)

Thomas Mardal, Gloppen FIL (Paul Solberg)

Markus Rooth, IK Tjalve (Espen Rooth)

Sander Aae Skotheim, IK Tjalve (Eirik Røe)

Henriette Jæger, Aremark IF (Unn Merete Lie Jæger)

Line Kloster, SK Vidar (Petar Vukicevic)

Amalie Hammild Iuel, IK Tjalve (Leif Olav Alnes)

Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve (Knut Jæger Hansen)

Lene Onsrud Retzius, IL i BUL (Anatoly Gordienko)

Sigrid Borge, IK Tjalve (Andreas Thorkildsen)

EM-lag:

Filip Mangen Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv)

Henrik Børkja Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv)

Magnus Tuv Myhre, Brandbu IF (Tore Myhre)

Awet Nfatlem Kibrab, Ull/Kisa IL (Hans Jørgen Borgen)

Vladimir Vukicevic, SK Vidar (Petar Vukicevic)

Jakob Boutera, Ull/Kisa IL (selv)

Ingar Bratseth-Kiplesund, SK Vidar (Frank Brissach)

Henrik Flåtnes, Tønsberg FIK (Dietmar Mögenburg)

Simen Guttormsen, SK Vidar (Atle Guttormsen)

Marcus Thomsen, IL Norna-Salhus (Paolo Dal Soglio)

Hedda Hynne, IK Tjalve (Erik Sakshaug)

Andrea Rooth, Lambertseter IF (Vegard Rooth)

Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg TIL (Nathan Ott)

PL-lag:

Salum Ageze Kashafali, IL Norna-Salhus (Stephan Johansson)

Vegard Dragsund Sverd, IL Norna Salhus (Stephan Johansson)

Skjalg Kongssund, Moelven IL (Dag Kåshagen)

Ida-Louise Øverland, IK Hind (Jan Herman Hordvik)

Ida Nesse, IL Tyrving (Jo Nesse)

Filip Ingebrigtsen

Sportsnyheter

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

• PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)