NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen hadde sitt livs økt før VM: – Formen er ekstremt bra

LONDON (NRK): Jakob Ingebrigtsen (16) løp så fort på sin siste baneøkt før VM at han nærmest måtte gni seg litt i øynene. Han strutter av selvtillit før VM-debuten.

Jakob Ingebrigtsen under Boysen Memorial på Bislett stadion.

VIL VISE SEG FREM: Jakob Ingebrigtsen vil vise at han snart hører hjemme i det aller beste selskapet. Søndag VM-debuterer han når han løper 3000 meter hinder.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Jeg hadde en av mine beste økter til nå forrige uke. Formen er ekstremt bra. Hvis jeg skal løpe bra i denne sesongen, så er det nå, sier Ingebrigtsen.

Han mener han er i bedre form enn noensinne. Det som gjør det litt spesielt, er at stortalentet egentlig allerede har hatt en formtopp denne sesongen.

Den la han inn til U20-EM tidligere i sommer. Det er vanskelig å legge inn flere formtopper innenfor et såpass kort tidsrom, men Ingebrigtsen mener han faktisk er i bedre form nå enn han var da han vant gull i U20-EM for noen uker siden.

– Jeg har fått en boost av den helgen med så mange løp (i U20-EM). Nå har jeg hentet meg inn og fått enda en ny topp i formen. Det kjennes bra ut og jeg gleder meg til å løpe, sier han.

Får det tøffere

Boysen Memorial på Bislett stadion.

Ingebrigtsen har som mål å gå til VM-finalen. Han må trolig løpe litt over evne for å greie det.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Pappa Gjert bekrefter at økten var noe litt utover det vanlige.

– Ja, sett utfra det vi gjør før mesterskap er det en av de beste øktene han noensinne har hatt. Så er han jo veldig ung, og han har ikke veldig mange referansepunkter. Men det var en veldig god økt, sier han.

I VM skal Ingebrigtsen løpe 3000 meter hinder, en øvelse han verken satser på eller har mye erfaring med. Nå blir motstanden også langt tøffere, siden de fleste konkurrentene er mye eldre. Samtidig senkes prestasjonskravene.

– Målet er å komme seg til finalen. Så skal jeg bare prøve så langt det går å få det til, sier han.

–​ Blir skuffet

Faren var lenge i tvil om det var riktig å la sønnen delta, siden han er så ung. Han sier at alt som skjer i VM er som en bonus å regne.

– Han har den 26. beste tiden av de som starter, så han kan ikke bli skuffet hvis han ikke går til finalen. Det er en første gang for alt, og når han er ferdig med dette så skal han nok tenke tilbake på det som en fin sak uansett, sier han.

Men Ingebrigtsen selv innrømmer at han blir skuffet hvis han ikke får det til som han håper.

– Det er et tøft mål å gå til finalen, men det er viktig å sette seg tøffe mål. Det er ekstra gøy hvis man får det til da, sier han.

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge