Hopp til innhold

Ingebrigtsen dropper Bislett: – En tøff og vanskelig vurdering

Henrik Ingebrigtsen stiller ikke til start under Bislett Games torsdag. Det gjør heller ikke Magnus Tuv Myhre, opplyser stevnesjef Steinar Hoen.

TV2 omtalte saken først.

Mandag ettermiddag får imidlertid NRK følgende forklaring via Ingebrigtsens mediekontakt Espen Skoland:

– Henrik har gjort en tøff og vanskelig vurdering. Han kjenner på stigende form, og velger å prioritere langsiktig. Han tror og håper at det kommer store muligheter fremover, og vil prioritere å bygge form i riktig tempo. Han vil fortsatt være tilsted og hjelpe Jakob under hans forberedelser.

Magnus Tuv Myhre har slitt etter koronasykdom, og har ennå ikke innledet sesongen. Begge skulle ha løpt 5000 meter på Bislett. På den distansen har det vært en intens kamp de siste ukene om en plass på det norske EM-laget.

Laget presenteres kl. 14 torsdag, altså noen timer før Bislett Games. Bislett-løpet ville sånn sett ikke påvirket EM-uttaket.

I helgen løp Henrik Ingebrigtsen 5000 meter i belgiske Brüssel på tiden 13.26,92. Det gjør at det sannsynligvis står mellom ham og Awet Kibrab om den siste plassen på EM-laget. Kibrab har løpt på 13.25,48 i år.

Jakob Ingebrigtsen har friplass, Narve Gilje Nordås er sterkest av de øvrige, mens Per Svela med 13.19,87 har en bedre tid enn Awet Kibrab og Henrik Ingebrigtsen på 5000 meter denne sesongen.

EM starter 7. juni, og det vises på NRK.

Heller ikke Filip Ingebrigtsen deltar på Bislett. Han klarte ikke å kvalifisere seg til EM på noen distanse og sliter med en hofteskade, ifølge Skoland.

Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
Foto: BILDBYRÅN

Sportsnyheter

hkxcE8oANkk

Håner søkkvåte EM-drakter: – Nitrist

Belgia gikk på et sjokktap mot Slovakia. Draktene får deler av skylden for den svake kampen.

Serbia

Reagerer på at dette dukket opp i EM: – Uakseptabelt

Da Serbia spilte mot England, la flere merke til noen spesielle flagg på tribunen. En provokasjon, mener eksperter. Nå åpner også Uefa sak mot det serbiske forbundet.

NTB_9pxhg9OJA68.jpg

Dag Erik Pedersen bisatt i Helgeroa: – Den siste store TV-personligheten

Mange ønsket å ta et siste farvel med den folkekjære programlederen.

Siste nytt

  • New York får VM i lyn- og hurtigsjakk

    Nå er det klart at verdensmesteren i lyn- og hurtigsjakk skal kåres i USA og New York denne romjulen. Det bekrefter Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) i en pressemelding mandag.

    Magnus Carlsen har tidligere stor suksess med å spille verdensmesterskap i «The Big Apple». I 2016 feide han russiske Sergej Karjakin av brettet i samme by under VM i klassisk sjakk.

    Det NRK-sendte mesterskapet spilles mellom 26. og 30. desember, og som følge av tidsforskjellen vil trolig partiene sendes i beste sendetid her i Norge: på kveldstid.

    Magnus Carlsen er regjerende verdensmester i både lyn- og hurtigsjakk.

    Magnus Carlsen under Norway chess
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Romania utklassa Ukraina etter draumemål

    Eit draumetreff frå Romanias kaptein Nicolae Stanciu sette standaren. Ukraina måtte til slutt sjå seg slått 3-0 av eit effektiv rumensk lag.

    Ukraina pressa frå start, men etter nesten halvtimen var det Romania som kunne sleppe jubelen laus.

    Eit frykteleg utspel hamna rett i beina på Romanias Lunin. Ballen finn etter kvart kaptein Nicolae Stanciu som kliner til frå 16-meteren.

    Eit effektiv rumensk lag dobla leiinga like etter pause. Denne gong er det Razvan Marin som får eit draumetreff frå 25-meter.

    Berre minuttar seinare aukar Denis Dragus til 3–0. Man tek eit kort hjørnespark og drar seg inn i Ukrainas 16-meter, før han finn Dragus, som får ei enkelt oppgåve med å setje ballen i mål.

  • Hynne gir opp OL-drømmen: – Knuser hjertet mitt

    Mellomdistanseløper Hedda Hynne gir opp håpet om å komme seg til OL i Paris i sommer. Det forteller 34-åringen selv på Instagram.

    «Denne kunngjøringen knuser hjertet mitt, men jeg vil ikke bli skadefri i tide til å bli klar for OL i Paris. Jeg må gi kropp og hode tid til å bli frisk, og så starte forberedelsene til VM i Tokyo i 2025», skriver Hynne.

    800-meterspesialisten har ennå ikke konkurrert denne sesongen. I fjor var hun med i den norske troppen i VM i Budapest, men kom seg ikke videre fra forsøket.

    Hedda Hynne
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal