Hopp til innhold

Gamletreneren: - Håvard kan ikke ha det bra

Peter Mueller tror ikke at Håvard Bøkko kan ha det bra etter han gikk inn til sin dårligste EM-plassering i siden debuten i 2005.

Håvard Bøkko sammen med tidligere landslagstrener i skøyter Peter Mueller

Håvard Bøkko sammen med Peter Mueller i Vikingskipet på Hamar i 2009

Foto: Aas / Scanpix

- Jeg har fått med meg tidene hans i helgen, og ut i fra det kan han ikke ha det bra nå, sier Peter Mueller til NRK på telefon fra USA.

Den tidligere landslagstreneren fulgte Bøkko tett fra han kom inn på landslaget i 2005, og er kanskje den som kjenner skøyteløperen fra Hol aller best. Selv etter at Mueller fikk sparken som landslagstrener i 2009 etter ufin ordbruk mot Maren Haugliog således brudd på Norges Skøyteforbunds etiske rettningslinjer, har de to hatt jevnlig kontakt.

- De aller fleste av de som kom foran Håvard nå i helgen har ikke slått han de seks siste årene, og han kan ikke være fornøyd med det han presterer nå, sier Mueller videre.

Bøkko gikk i helgen inn til sin svakeste EM-plassering siden debuten i 2005 da han som 17-åring ble nummer 10 sammenlagt. Etter debuten har det bare blitt sølv og bronsemedaljer i europamesterskapene han har fullført, og årets EM skulle bli mesterskapet hvor han tok det siste steget på seierspallen ettersom hovedrival de siste årene, Sven Kramer, er ute med skade. Derfor må nedturen i Collalbo oppleves ekstra skuffende.

- Hva er det han gjør feil?

- Det kan jeg ikke uttale meg om ettersom jeg ikke så løpene, jeg har heller ikke pratet med han siden jul, så jeg skal ikke være altfor bombastisk i hva han bør gjøre, sier Mueller.

- Tror du at du kunne fått han på rett spor?

- Det kunne jeg helt sikkert, ler Mueller.

Mueller er nå trener for det norskfinansierte profflaget CBA med Shani Davis i hovedrollen, men han han utelukker ikke et nytt samarbeid med Håvard Bøkko i framtiden.

- Dette er ting jeg ikke ønsker å uttale meg om nå på det nåværende tidspunkt, avslutter Peter Mueller.

Endrer opplegget

Nåværende landslagssjef, Jarle Pedersen, kom med ganske krass kritikk av Håvard Bøkko i etterkant av mesterskapet, og utdyper noe av den kritikken dagen derpå. Han signaliserer også endringer i opplegget rundt Bøkko.

- Håvard har ikke fått trent hardt og godt nok i hjemmeperiodene i forkant av mesterskapet, og det er noe vi må se på når vi kommer hjem fra Italia, sier Jarle Pedersen til NRK.

Landslagstrener Jarle Pedersen (t.v.) og Håvard Bøkko

Landslagstrener Jarle Pedersen (t.v.) og Håvard Bøkko

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Det er ikke slik at Håvard er utrent, men en del type økter kan bli for slappe og for små. Det kalde været i desember får ta noe av skylden for at han ikke fikk gått nok på skøyter, men det er slike ting vi får ta tak i nå og sørge for at det ikke skjer igjen, sier Pedersen videre.

Tar ansvar

Landslagstreneren som tok over etter at Mueller fikk sparken, tar også sin del av ansvaret for de dårlige resultatet til Norges beste skøyteløper.

- Vi er et team og det er mitt ansvar å følge opp at opplegget blir fulgt. Nå er det viktig å ikke lage unnskyldninger for noen sin del, og at vi passer på at forholdene ligger til rette for å få gjort det vi må gjøre før allround-VM som er sesongen store mål, sier Jarle Pedersen.

Året VM går av stabelen i kanadiske Calgary 12. og 13. februar, og treneren er overbevist om at det er en mye treningsarbeid som må gjøres før man kommer dit.

- Skal vi få en verdensmester så må det jobbes godt og hardt. Han har mistet verdifull trening som har gått utover "motoren" hans, men vi må bare ha det rette fokuset i tiden fram mot VM, avslutter Pedersen.

Håvard Bøkko har ikke svart på henvendelser fra NRK mandag.

Nett-TV: Bøkko måtte en tur i skogen etter 10 000 meteren

Video Bøkko skuffet etter 10000 meteren

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal