– Kristoff sliter med å ta til seg næring

Mageproblemene til Alexander Kristoff hemmer han kraftig. Hans stefar og trener, Stein Ørn, tror likevel ennå Kristoff har sjans på en etappeseier.

kristoff

Alexander Kristoff frykter han må bryte Tour de France på grunn av mageproblemer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Stein Ørn

Kristoffs trener og stefar Stein Ørn forteller at de startet behandling i går, og håper nå på det beste.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Alexander Kristoff har slitt med mageproblemer, og klarte ikke å henge med på den niende etappen i Tour de France. Etter mål fortalte Kristoff at mageproblemene hemmer han kraftig.

– Det har blitt et mye større problem enn det så ut til å være i begynnelsen. Nå har det blitt såpass alvorlig at han har problem med å få i seg nok føde, og da er det et problem som går ut over mer enn bare magen, sier Ørn til NRK.

Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til mageproblemene.

Får ikke restituert

– Det er kjempeproblematisk for øyeblikket, men vi har prøvd å gjøre noen justeringer med medisiner, og jeg håper det vil ha en effekt, sier Ørn, som også er lege.

Men uten nok føde er hovedproblemet at Kristoff sliter med å restituere.

– Kristoff fortalte i går at han kanskje må bryte touren, hvordan tror du han vil oppleve det?

– Han er fornuftig, og vet hva dette dreier seg om, så hvis han ikke kan levere resultater er det ikke vits at han er med på touren bare for å ha det vondt, sier treneren.

Sitt livs form

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff har hatt mye medgang i år. Arkivbildet viser en jublende Kristoff etter etappeseier i Sveits Rundt.

Foto: PETER KLAUNZER / Ap

Han mener det er viktig at Kristoff ikke pusher grensen for langt, og påpeker at det alltid har vært viktig å ta hensyn til helsen.

– Han er i sitt livs fysiske form, og sannsynligheten for gode resultater i frisk tilstand er ekstremt stor, sier Ørn.

Treneren mener syklisten ikke var langt unna en etappeseier, og synes det er svært trist at han kanskje må trekke seg fra Tour de France.

– Det er veldig trist, men er han syk, så er han syk, og det må respekteres, sier han.

Startet behandling i går

– Du er lege selv, ser du lyst på dette? Kan det gå over, hvis han kommer seg gjennom etappen i dag?

– Vi fikk startet behandlingen i går, så det blir interessant å se hvor mye det har hjulpet. Han følte seg litt bedre i går kveld, men han var ikke bra, så alt avhenger av hvor mye næring han har fått i seg i løpet av natten, sier stefaren.

Kristoff står opp på natten for å spise, noe som ikke er bra for restitusjonen.

– Det blir interessant å høre hvordan det har gått med ham i dag morges. Det er klart vi ikke er glade for situasjonen, for slik det er nå er det ikke mulig å stå av, sier treneren.

Fortsatt håp

Hvis situasjonen bedrer seg, har Ørn stor tro på at syklisten har vinnersjanser i flere av de kommende etappene.

– Han har flere alternativer, hvis han hadde blitt frisk, i løpet av de neste dagene, men nå handler det primært om å bli frisk, sier stefaren.

Han synes det er uheldig at dagens etappe er så krevende som den er, for normalt ville dette vært en restitusjonsdag.

– Det er dom at de i år har lagt en monsteretappe til nasjonaldagen, selvfølgelig for å feire de franske myndighetene, men det er veldig uheldig for Alexander sin restitusjon, sier treneren.

Intervju med Alexander Kristoff og sportsdirektør Torsten Schmidt.

VIDEO: Alexander Kristoff slet med mageproblemer under søndagens etappe.

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal