Hopp til innhold

Ikke blant finalistene til prestisjepris

Til tross for at begge ble verdensmestere, er hverken Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm funnet plass til blant finalistene i Det internasjnale friidrettsforbundet (WA) sin kåring av verdens beste friidrettsutøver i verden for 2023.

Det ble klart da WA offentliggjorde de fem finalistene tirsdag. Både Jakob Ingebrigtsen og Warholm var blant de elleve nominerte til prisen.

Under friidretts-VM i august tok Jakob Ingebrigtsen gull og sølv på henholdsvis 5000 og 1500 meter, mens Warholm vant gullet på 400 meter hekk.

Warholm er den eneste nordmannen som har vunnet prisen tidligere. Det skjedde etter OL-gull og verdensrekord i 2021. Jakob Ingebrigtsen ble nummer to i fjor, bak den svenske stavhopperen Armand Duplantis.

De fem finalistene til prisen er den indiske spydkasteren Neeraj Chopra (VM-gull og asiatisk mester), den amerikanske kulestøteren Ryan Crouser (VM-gull og verdensrekord), Duplantis (VM-gull, Diamond League-mester og verdensrekord), den kenyanske maratonløperen Kelvin Kiptum (verdensrekord og vinner av London og Chicago maraton) og den amerikanske sprinteren Noah Lyles (VM-gull på 100 og 200 meter).

Pressekonferanse før Bislett Games 2023
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Newcastle slapp med skrekken – slo Blackburn i straffesparkkonkurranse

  Newcastle så ut til å kunne ryke på en cupskrell mot Blackburn, men dro i land avansementet etter en straffesparkkonkurranse.

  Newcastle var storfavoritter da de kom på besøk til mesterskapsserielaget Blackburn i åttedelsfinalen av FA-cupen.

  Blackburn var bare målforskjell unna å kvalifisere seg til opprykkskvalifisering til Premier League i fjorårets sesong, men har slitt i år. Laget ligger på 16.-plass i ligaen.

  Laget har hatt utenomsportslig trøbbel denne sesongen, noe som blant annet førte til at danske Jon Dahl Tomasson ga seg som hovedtrener etter uenigheter og misnøye med klubbledelsen. Han har siden tatt over det svenske landslaget.

  Den nye treneren John Eustace klarte å presse Newcastle helt til ekstraomganger, men i straffesparkkonkurransen sa det stopp. Keeper Martin Dubravka ble den store helten for gjestene da han reddet straffesparket til Dominc Hyam etter 120 intense minutter på Ewood Park.

  Alan Shearer var på plass på stadion og ble hyllet fra begge lags supportere. Shearer vant Premier League med Blackburn i 1994/1995-sesongen, og spilte senere i Newcastle i over ti år. Shearer er fortsatt Premier Leagues mestscorende gjennom tidene med 260 mål.

  LxRqeLJt1wo
  Foto: AP
 • Stavanger Oilers tok seieren i målfattig oppgjør – sju strake tap for Lørenskog

  Stavanger Oilers la press på Vålerenga med en knepen 2-1-seier borte mot Lørenskog i eliteserien i ishockey tirsdag.

  Oilers lå sju poeng bak Vålerenga på andreplass før oppgjøret.

  Kampens første mål kom ikke før halvveis i andre periode da Martin Gran scoret for gjestene. Sju minutter senere utnyttet hjemmelaget et overtallsspill og utlignet ved Christian Blomqvist.

  I tredje periode tok Oilers igjen ledelsen ved Dan Kissel, og vant.

  Dermed reduserte Oilers luken opp til Vålerenga fra sju til fire poeng. Det gjenstår fire kamper av grunnserien i EHL.

  ETLy4bzS4ko
  Foto: NTB
 • Brann med full kontroll mot Vålerenga i Spania

  Brann hadde få problemer mot Vålerenga i en treningskamp i Marbella tirsdag. Eirik Hornelands lag vant overbevisende 3-0 mot de kongeblå.

  Brann og Vålerenga avsluttet sine respektive treningsleirer på den spanske solkysten med en treningskamp tirsdag.

  Joachim Soltvedt scoret to mål og Magnus Warming scoret ett mål for rødtrøyene.

  t0-xkePEsP0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal