Hopp til innhold

Ikke blant finalistene til prestisjepris

Til tross for at begge ble verdensmestere, er hverken Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm funnet plass til blant finalistene i Det internasjnale friidrettsforbundet (WA) sin kåring av verdens beste friidrettsutøver i verden for 2023.

Det ble klart da WA offentliggjorde de fem finalistene tirsdag. Både Jakob Ingebrigtsen og Warholm var blant de elleve nominerte til prisen.

Under friidretts-VM i august tok Jakob Ingebrigtsen gull og sølv på henholdsvis 5000 og 1500 meter, mens Warholm vant gullet på 400 meter hekk.

Warholm er den eneste nordmannen som har vunnet prisen tidligere. Det skjedde etter OL-gull og verdensrekord i 2021. Jakob Ingebrigtsen ble nummer to i fjor, bak den svenske stavhopperen Armand Duplantis.

De fem finalistene til prisen er den indiske spydkasteren Neeraj Chopra (VM-gull og asiatisk mester), den amerikanske kulestøteren Ryan Crouser (VM-gull og verdensrekord), Duplantis (VM-gull, Diamond League-mester og verdensrekord), den kenyanske maratonløperen Kelvin Kiptum (verdensrekord og vinner av London og Chicago maraton) og den amerikanske sprinteren Noah Lyles (VM-gull på 100 og 200 meter).

Pressekonferanse før Bislett Games 2023
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

 • Helseth og Rørvik satte karrierebeste i verdenscupen

  I karrierens andre A-finale i dobbeltsculleren, klinket Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske Varese.

  Den norske duoen – som er kvalifisert til OL – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne Lisa Scheenaard og Martine Veldhuis med 85 hundredeler.

  Helseth og Rørvik hadde vært i en A-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. Det var i sveitsiske Luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.

  Jonas Juel og Erik Andre Solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes A-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens Jan Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble nummer tre i B-finalen.

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik under verdenscupen i italienske Varese
  Foto: Balint Czucz / Roforbundet
 • Woods gikk karrierens dårligste majorrunde

  Tiger Woods imponerte i de to innledende rundene av The Masters, men lørdag gikk den 48 år gamle golflegenden på en kjempesmell.

  Woods endte runden på 82 slag, noe som er hans dårligste resultat på en runde i en majorturnering.

  – Jeg traff ballen dårlig og puttet dårlig. Jeg hadde ikke noe god oppvarming og det fortsatte sånn hele dagen. Jeg slo ballen på steder der jeg ikke skulle slå den, sier Woods.

  48-åringen har vunnet The Masters hele fem ganger. Det skjedde i 1997, 2001, 2002, 2005 og 2019.

  Før siste dag av 2024-utgaven ligger Woods helt nede på en delt 52.-plass, elleve slag over par.

  Landsmann Scheffler Scottie leder turneringen på sju slag under par. Viktor Hovland klarte ikke cutten. (NTB)

  Tiger Woods
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Midtjylland om Olsson: – Fått tilbake motorisk funksjon

  Fotballspilleren Kristoffer Olsson er på bedringens vei etter at ble det kjent at han hadde flere blodpropper i hjernen.

  «Kristoffer Olsson gjør store fremskritt», skriver Midtjylland i en pressemelding søndag.

  I slutten av februar ble den svenske landslagsspilleren lagt i respirator, og i starten av mars det kjent at han ble rammet av flere blodpropper i hjernen.

  I midten av mars var Olsson ute av respirator og ble flyttet til Hammel Neurocenter, hvor han startet sin rehabilitering.

  «Her har Kristoffer fått tilbake både motorisk funksjon og verbale evner. Hans fysiske fremgang er betydelig. Han trener nå aktivt på å kunne gå igjen, og han er i stand til å spise selvstendig», skriver klubben.

  Midtjylland skriver at det fortsatt er kognitive utfordringer som gjenstår og at det er usikkert om han vil bli helt frisk igjen.

  «Likevel er spesialistene ved behandlingssenteret oppmuntret over skrittene Kristoffer har tatt», skriver de. (NTB)

  Kristoffer Olsson i aksjon for Midtjylland
  Foto: FODBOLDBILLEDER

Sendeplan

Kl. Program Kanal