Ikke blant finalistene til prestisjepris

Til tross for at begge ble verdensmestere, er hverken Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm funnet plass til blant finalistene i Det internasjnale friidrettsforbundet (WA) sin kåring av verdens beste friidrettsutøver i verden for 2023.

Det ble klart da WA offentliggjorde de fem finalistene tirsdag. Både Jakob Ingebrigtsen og Warholm var blant de elleve nominerte til prisen.

Under friidretts-VM i august tok Jakob Ingebrigtsen gull og sølv på henholdsvis 5000 og 1500 meter, mens Warholm vant gullet på 400 meter hekk.

Warholm er den eneste nordmannen som har vunnet prisen tidligere. Det skjedde etter OL-gull og verdensrekord i 2021. Jakob Ingebrigtsen ble nummer to i fjor, bak den svenske stavhopperen Armand Duplantis.

De fem finalistene til prisen er den indiske spydkasteren Neeraj Chopra (VM-gull og asiatisk mester), den amerikanske kulestøteren Ryan Crouser (VM-gull og verdensrekord), Duplantis (VM-gull, Diamond League-mester og verdensrekord), den kenyanske maratonløperen Kelvin Kiptum (verdensrekord og vinner av London og Chicago maraton) og den amerikanske sprinteren Noah Lyles (VM-gull på 100 og 200 meter).

Pressekonferanse før Bislett Games 2023

• Ventura med kjempestart i Kansas

Kristoffer Ventura gikk seks slag under par på torsdagens åpningsrunde på Korn Ferry-tourens turnering i Kansas, nivået under PGA-touren.

I skrivende stund er Ventura med det i delt ledelse, men alle spillerne er ikke ferdig med den første runden.

Ventura ligger foreløpig an til å kapre en plass til sommerens OL, plasser som blir endelig fordelt etter ukens turneringer. Med et godt resultat i Kansas vil han kunne sikre seg en OL-plass - hvor Viktor Hovland allerede er sikret en plass.

Kristoffer Ventura
  • Petter Solbergs bil tok fyr i comebacket

I Petter Solbergs comeback tok bilen hans fyr underveis i rallyløpet.

– Det var helt sykt, det må ha eksplodert, sier Petter Solberg til SVT.

Bilen begynte å ryke og tok fyr da Solberg bremset kraftig ned før en u-sving. Det brant fra understellet i rundt 10 sekunder.

Like før hadde han hoppet ned fra en fortauskant, der kan skaden ha skjedd.

Det var SVT som omtalte saken først.

– Håndbremsen fungerte ikke og den må ha eksplodert slik at olje lekket ut og tok fyr, fortsetter veteranen.

Solbergs mekaniker har 15 minutter til å fikse bilen i vedlikeholdsperioden på fredag.

X skriver Solberg at laget hans er trygge på at de får fikset bilen.

– Det er ikke så dårlig som det ser ut som, skriver han på X.

Petter Solbergs bil tar fyr i rallycomebacket i EM-runden i Karlstad.
  • Petter Solberg kun to tideler bak sønnen

Petter Solberg (49) holdt tempoet oppe i rallycomebacket i EM-runden i Karlstad.

Den snart 50 år gamle rallyføreren gjorde seg slett ikke bort på torsdagens første fartsprøve. Han kjørte inn til en foreløpig 10.-plass og var bare 2,2 sekunder bak prøvevinneren Hayden Paddon fra New Zealand.

Petter Solberg kjører denne uken sitt første løp på fem år. I kvalifiseringen som gikk tidligere på dagen ble han kun nummer 17, mens sønnen Oliver Solberg (22) vant.

Oliver Solberg kjørte to tidels sekund raskere enn faren i den første fartsprøven og er nummer ni i skrivende stund.

Mads Østberg ligger på 2.-plass i EM-rallyet.

Torsdagens løp er nærmest som en oppvarming å regne. Det skal kjøres åtte fartsprøver både fredag og lørdag.