Idretts-Norge er samlet for å hylle sine helter. Det blir en helaften med sportslige høydepunkter, spennende artister og overraskende innslag. Programleder er Anne Rimmen.
 • Klart for Idrettsgalla

  Klokka 19.55 er årets idrettsgalla i gang, med prisutdeling for prestasjonene i året som har gått.

  Programledere er Ida Nysæther Rash og Erik Solbakken.

  Idretts-Norge er samlet for å hylle sine helter. Det blir en helaften med sportslige høydepunkter, spennende artister og overraskende innslag. Programleder er Anne Rimmen.
 • Årets navn: Petter Northug

  Petter Northug fikk kveldens andre pris da han gikk av med seieren i årets navn, som er stemt frem av det norske folket.

  Petter Northug er blitt stemt frem av folket. Han vinner prisen Årets navn under Idrettsgallaen 2016.
 • Årets hederspris: Hege Riise

  Den tidligere kvinnelige fotballspilleren Hege Riise fikk årets hederspris på Idrettsgallaen. Det ble fremhevet at hun har vært i front for en idrett som har blitt en stor jenteidrett i Norge, etter selv å ha vært verdenstopp i sin idrett.

 • Utøvernes pris: Zucca

  Utøverne har stemt frem Mats Zuccarello. Han får dermed sin andre pris for kvelden. – Det er veldig stas, sier Zucca.

  De norske idrettsutøverne har stemt frem Mats Zuccarello til Utøvernes pris på årets idrettsgalla.
 • Åpen klasse: Thea Næss

  I Åpen klasse er det kickbokser Thea Therese Vingmark Næss som går av med seieren. Næss ble verdensmester to ganger i 2015. Hun bruker takketalen til å takke trener Daimi Akin og mann og trener Christian Galvez.

  I Åpen klasse er det kickbokser Thea Therese Vingmark Næss som går av med seieren.
 • Årets lagspiller: Zucca

  For tredje år på rad vinner Mats Zuccarello prisen for Årets lagspiller. NHL-proffen takker familie, venner og lagkompiser i en video.

  For tredje år på rad vinner Mats Zuccarello prisen for Årets lagspiller.
 • Årets forbilde: Kjetil Jansrud

  Juryen har bestemt at Kjetil Jansrud er årets forbilde. Han er ikke til stede, men har lest inn takketalen på video.

  Kjetil Jansrud mottar prisen for Årets forbilde under årets idrettsgalla.
 • Årets lag: Håndballjentene

  Prisen for Årets lag går til håndballjentene. Like før jul tok de sitt tredje VM-gull. Trener Thorir Hergeirsson tar imot prisen.

 • Årets trener: Alexander Stöckl

  Den gjeve prisen Årets trener, går til Alexander Stöckl. Hopptreneren har ledet Norge til en av verdens beste hoppnasjoner - igjen. Anders Bardal tar imot prisen for østerrikeren. – Han er en kjempefin type, skryter eks-hopperen.

  Den gjeve prisen i Idrettsgallaen, Årets trener, går til Alexander Stöckl.
 • Rungs femte pris

  Sarah Louise Rung er Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver. Svømmeren tok hele fire VM-gull i samme VM i sommer, og hun mottar prisen for femte gang.

  Sarah Louise Rung er Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver. Svømmeren tok hele fire VM-gull i samme VM i sommer, og hun mottar prisen for femte gang.
 • Rutthira Årets ildsjel

  Sajandan Rutthira fra Furuset IF og Høybråten og Stovner IL i Oslo er stemt frem som Årets ildsjel. Han er bare 19 år gammel. For første gang måtte Årets ildsjel være under 26 år gammel.

  Oslo-gutten Sajandan Rutthira stakk avgårde med idrettsgallaens ildsjel-pris.
 • Årets mannlige utøver: Northug

  Årets mannlige utøver ble Petter Northug som tok fire VM-gull under VM i Falun. Han brukte anledningen til å takke støttespillerne sine som gjorde bragden mulig.

  Petter Northug vant prisen for årets mannlige utøver på Idrettsgallaen 2016.
 • Hoppgutta Årets teamprestasjon

  Årets teamprestasjon går til hopplandslaget, for VM-gullet i Falun. Anders Bardal er på plass for å ta imot prisen, mens Anders Jacobsen, Rune Velta og Anders Fannemel ikke kunne komme. – Dette var artig, sier Bardal fra scenen på Lillehammer.

  Hoppgutta fikk prisen for årets teamprestasjon i årets idrettsgalla.
 • Tommy Urhaugs femte pris

  Tommy Urhaug får prisen for Årets mannlige funksjonshemmede utøver. Det er bordtennisspillerens femte pris på Idrettsgallaen.

 • Årets kvinnelige utøver: Johaug

  Therese Johaug får prisen for årets beste kvinnelige utøver. Hun tok prisen etter tre VM-gull i Falun. Hun forbereder seg på en tøff sisteetappe i Tour de Ski og mottar prisen i Cavalese.

  Therese Johaug Idrettsgalla
  Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix
 • Gjennombrudd: Henrik Christiansen

  Kveldens første gallapris er Årets gjennombrudd. Og den går til svømmeren Henrik Christiansen. 19-åringen tok bronse under VM. Han er for tiden på treningsleir og foreldrene tar derfor imot prisen.

 • Hegerberg stakk av med gullballen

  Ada Hegerberg satte Tettey og Elabdellaoui på plass i kåringen av Gullballen.

  -Shit, skal jeg kanskje ikke si. Men dette er utrolig stort. Vet ikke hvor jeg skal starte. Tusen takk. Føler jeg har så mye knallbra folk både i Lyono og Norge. Takk til deg Tom Nordlie. Og tusen takk til jury for troen på meg, sier Hegerberg etter kåringen.

  Ada Hegerberg vinner gullballen i Idrettsgallaen 2016.
 • Se NRKs reporter bli løftet

  Carl Yngvar Christensen løfter 490kg i knebøy. 
Nicolay Andre Ramm, med sine 85kg ble derfor en enkel sak for verdensrekordholderen. Men Carl Yngvars 170kg ble ikke like enkelt for Nicolay.
 • Intervju med Brækhus og Sæther

  Cecilia Brækhus i vennskapelig boksedisputt med Espen O. Sæther.
 • Se intervju med Johann Olav Koss

  Johann Olav Koss var stolt og ydmyk etter å blitt tildelt Idrettsgallaens hederspris.
 • Se hederspris-vinnernes takketale

  Johann Olav Koss og Atle Vårvik vant årets hederspris. Se deres rørende takketale her.

  Johann Olav Koss og Right to Play, og Atle Vårvik og MOT vant Idrettsgallaens hederspris.

Siste nytt

 • To utvisninger da City vant

  Etter alt oppstyret rundt superligaen slo Manchester City tilbake ved å vende til 2-1-seier over Aston Villa tross en marerittstart og en utvisning. John McGinn sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter ett minutt, men Phil Foden og Rodri sørget for 2-1 like før hvilen. Samtidig ble John Stones utvist, men også Villa måtte avslutte kampen med ti mann da Matty Cash fikk to gule kort på tre minutter etter en knapp times spill.

  City
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland-straffemiss i viktig seier

  Erling Braut Haaland fikk sjansen til å score sitt 24. ligamål fra straffemerket mot Union Berlin, men forsøket var altfor dårlig plassert. Likevel måtte keeper Andreas Luthe gi retur, og til slutt fikk Marco Reus kranglet inn ledelsen. Haaland hadde flere gylne sjanser, men det ville seg ikke for superspissen. I steden satte Raphaël Guerreiro spikeren i kista like før slutt. Dermed tok Dortmund tre svært viktige poeng i jakten på en mesterligaplass. Nå er det fire poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4.-plass.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Hevder utbryterne fratas verv

  Premier League-sjefen Richard Masters har ifølge Sky Sports bedt lederne i de seks klubbene involvert i superligaplaner om å trekke seg fra komitéverv, melder NTB. Ifølge kanalen kontaktet Masters Chelsea-formann Bruce Buck og Arsenal-direktør Vinai Venkatesham (bildet) og ba dem om å trekke seg fra arbeidsgrupper. Om de ikke gjør det frivillig, vil de bli fjernet.

  Manchester City-direktør Ferran Soriano skal også ha fått beskjed om å trekke seg fra sitt komitéverv, og kanalen har kilder på at Premier League vil fjerne Manchester United-direktør Ed Woodward og Liverpool-direktør Tom Werner fra kringkastingskomiteen.

  Venkatesham og Soriano er medlemmer av en strategikomité, mens Buck har plass i en økonomikomité.

  XXXdOx__Ygs
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal