I ti elleville minutter rant målene inn bak VIF-målvakten: – Vi ser ut som et guttelag

Fra det 54. til det 64. minutt satte Haugesund ballen i mål hele fire ganger, og til slutt ble det en solid seier over Vålerenga.

MbHPhiHmlhk

KAOS: Det var til tider kaotiske tilstander inne i Vålerenga-boksen. Her scorer Haugesund sitt første mål.

Foto: Jan Kåre N

Det siste ble riktignok annullert for offside, men den timinuttersperioden glemmer neppe verken Haugesund - eller Vålerenga-spillerne med det første.

– Vi spiller en forferdelig andreomgang. Vi ser ut som et guttelag, tordner VIF-trener Dag Eilev Fagermo i et intervju vist på Eurosport.

– Vi har ti minutter hjerneblødning. Det er tungt og ordentelig sløvt. Vi har egentlig kampen der vi vil ha den ellers, sukker VIF-spiller Fredrik Oldrup Jensen.

Hele målfesten startet i realiteten da Vålerengas Aron Dønnum scoret på straffespark etter 58 minutter.

VIF-profilen Dønnum ble buet og buet på gjennom kampen, og Haugesund-publikummet serverte ham en ekstra høylytt pipekonsert da han gikk frem for å ta straffen. Men Vålerenga-spilleren så ikke ut til å bry seg, og satte straffesparket sikkert nede i hjørnet.

x1X1xXIA7hE

Dønnum setter ballen i mål, og det kan ha vært hans siste for VIF. Han ryktes til utlandet, men ville ikke snakke med pressen etter kampen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Men etter straffescoringen var det som om Haugesund plutselig fikk superkrefter, og de brukte de til å slå tilbake med. Nå startet den ti minutter lange perioden som sannsynligvis gjorde begge lag småsvimle.

Haugesunds første mål kom etter at VIF-kaptein Jonathan Tollås Nation klønet det til for seg selv, og satte et klareringsforsøk rett i føttene til Kevin Martin Krygård, som banket ballen rett i mål.

mJHU9Qq9wmM

Kevin Martin Krygård scoret det første målet for Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Tre minutter etterpå stormet Ibrahima Wadji fra alt og alle på en overgang, og avsluttet med å sette ballen i målet selv.

Fem minutter senere fikk samme mann hodet på ballen igjen da Vålerengas målvakt forsøkte å bokse den vekk, og brått ledet Haugesund 3-1. Haugesund gikk rett i angrep etter dette, og da satte Kristoffer Velde ballen i mål, men ble avblåst for offside.

– Wadji herjer med oss. Vi visste det på forhånd, men likevel får han det. Vi blir avkledd, men vi kan ikke se sånn ut, sier Fagermo.

– Det er mer slurv av oss enn at de styrer kampen, mener Oldrup.

Etter den ti minutter lange målfesten roet spillet seg, og kampen ble mer jevnspilt igjen, uten at hovedstadslaget greide å slå tilbake.

Vålerenga lå på tredjeplass på tabellen før dagens kamp, men de har nå spilt tre kamper på rad uten å vinne. Tapet sender dem også ned på en foreløpig femteplass, mens Haugesund er nummer syv.

– Nå har vi hatt mange gode kamper på stadion og hadde et godt lag på besøk i dag. Vi er veldig solide på hjemmebane, så må vi bare få bortebane på plass, så kan det se bra ut, sier Haugesunds første målscorer Martin Krygård.

Sportsnyheter

Tokyo Olympics Athletics

OL-drama for Iuel – full forvirring i semifinalen: – Jeg reagerte på et eller annet

Først falt Amalie Iuel under oppvarmingen. Så tjuvstartet hun, men fikk likevel starte semifinalen. 27-åringen kom inn på sisteplass, og resultatlista viste først at hun var diskvalifisert. Det ble endret.

Siste nytt

 • 52 strake OL-sigrar

  USAs kvinnelag i basket let seg ikkje stoppe i år heller. 93-52 over Frankrike i siste gruppekampen måndag var deira 52. strake siger i OL. Ikkje sidan semifinalen i Barcelona i 1992 har laget tapt.

  Den gongen tapte USA 73-79 for laget som offisielt heiitte Samveldet av uavhengige statar, og som var restane av det nyss oppløyste Sovjetunionen.

  Seinare har USA-kvinnene berre vunne. Det starta med siger over Kina i bronsefinalen i 1992. Så har dei teke seks strake OL-gull utan å ha tapt ein einaste kamp.

  USA tok gull også i 1984 og 1988, og har teke 8 av 11 gull sidan basket for kvinner kom på OL-programmet i 1976. I 1980 var dei avskorne frå å kjempe om gullet, ettersom USA boikotta OL i Moskva.

  A'ja Wilson
  Foto: Aris Messinis / AFP
 • Norge knuste OL-vertene

  De norske håndballkvinnene knuste OL-vertene Japan i den siste gruppespillkampen i ettermiddag. Sluttresultatet ble 37–25 etter at Norge stakk skikkelig fra midtveis i den første omgangen.

  – Det var riktig bra. Jentene var «på». Det handler om å være profesjonelle i slike kamper og få mest mulig ut av dem uten å slite seg ut, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Discovery etter kampen.

  Norge hadde allerede vunnet sin gruppe før dagens kamp, men Thorir Hergeirssons lag fikk en fin gjennomføring før Ungarn venter i OL-kvartfinalen klokka 6.15 onsdag morgen. Ungarerne ble nummer fire i sin gruppe.

  – Jeg synes ikke Ungarn har hatt toppnivå i OL. De startet litt dårlig, men har fått en positiv gnist. De har mange gode spillere, men jeg synes jo vi er sterkere, sa Katrine Lunde til NTB etter kampen.

  Vi fulgte Norge–Japan her.

  ddd
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Leddet satt på plass

  Christian O’Sullivan har vært til et minimalt kirurgisk inngrep mandag kveld japansk tid hos en håndkirurg. Der ble ytterleddet i høyre tommel satt på plass. Leddet ble testet stabilt etterpå. Håndball-landslaget tar en avgjørelse i morgen formiddag vedrørende eventuelt videre spill i OL.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal