I bitter VM-krangel: – Det er litt skremmende

Sjukjemper Ida Marcussen (28) trodde hun beviste VM-form med Universiaden-sølv. Nå er hun mektig lei forbundets krav.

Marcussen

IKKE KLAR: Ida Marcussen har tatt VM-kravet og mener hun selv har bekreftet form, men VM-billetten venter fortsatt. Her fra EM i fjor.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ronny Nilsen

SIER NEI: Sportssjef Ronny Nilsen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er litt skremmende at du kan klare et krav, men likevel ikke få dra. Jeg trodde ikke VM bare dreide seg om den gullmedaljen, sier Marcussen til NRK.

Vi spoler tilbake til lørdag: En lettet Marcussen tok sølvmedalje i Universiaden i Sør-Korea, også kalt «studentenes OL», som er det største idrettsarrangementet i 2015.

28-åringen fikk poengsummen 5865 etter å ha «bommet» med spydkastingen (42,15 meter), men Marcussen håpet forbundet «kunne gi henne VM-billett med god samvittighet».

Sjukjemperen klarte nemlig VM-kravet allerede i fjor høst.

50 utøvere

– Hun er et godt stykke bak internasjonal verdensklasse. Det er rundt 50 utøvere i verden som har klart 6000 poeng i år. Slike ting må vi ta med i betraktningen, sier Nilsen.

– Det betyr at innsatsen i Sør-Korea ikke holder til VM-billett?

– Ja, det er for tidlig å gi henne klarsignal, svarer friidrettsjefen.

Dermed har Marcussen hastverk med å score VM-kravet på 6000 poeng. Fristen er 10. august.

– Det logiske er at de som har klart det, har klart det. Jeg har ikke stor forståelse for dette, sier Marcussen.

– Er poengsummen din god nok til å hevde seg i VM?

– Er VM bare for å ta gull? Eller også for de som tar kravet og får mulighet til å utvikle seg? Etter min mening skal man være stolte av de som faktisk tar kravet og får være med. At man da skal gjøre det vanskeligere for de som har klart det, skjønner jeg ingenting av, sier Marcussen.

– Spurt meg selv om det mange ganger

27-årige Marcussen står utenfor landslaget, et valg hun tok i 2009 da friidrettsforbundet oppfordret henne til å bytte ut trener Lukas Udelhoven. De to har samerbeidet siden 2001, men forbundet har ikke vært fornøyd med Marcussens fremgang.

Sørlendingen lurer på om hennes posisjon utenfor landslaget gjør at hun blir forskjellsbehandlet.

– Det har jeg spurt meg selv om mange ganger, kan du tro. Jeg håper og tror at det ikke er sånn, men det vil vise seg. Situasjonen er at formen er i bedring, og bortsett fra én øvelse, viser jeg at jeg er i god utvikling, sier Marcussen.

Ifølge Nilsen er VM-kravet helt uavhengig en forbundskontrakt eller ikke.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal