Hopp til innhold

Fryktet snubling da hun løp fra to verdensmestere: «Da er det game over»

TOKYO (NRK): Etter ekstreme nerver gjennom natta og morgenen, løp Hedda Hynne seg direkte til semifinale i OL. Etterpå innrømmer hun at OL allerede har bydd på tårer.

Hedda Hynne etter heat i Tokyo

TRYGT VIDERE: Hedda Hynne slapp å vente i spenning etter sitt forsøksheat. Hun gikk rett videre til semifinale.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Jeg gråter når som helst, jeg, det er ikke noe som sitter så veldig hardt for meg. Men jeg er et følelsesmenneske, og man må spille med opp- og nedturene og følelsene. Det er bare veldig deilig når det går bra, da er det lettere å håndtere det, sier Hynne til NRK etter tredjeplass på 2.00,76 i sitt forsøksheat på 800-meter.

Den plasseringen ga direkte avansement til semifinalen, som er neste steg på veien mot det store målet i Tokyo.

– Målet er helt klart å nå en finale. Og så vet vi at når man kommer i en eventuell finale, så kan alt skje på 800 meter, sa nemlig Hynnes trener og samboer Erik Sakshaug da NRK møtte duoen på en treningsøkt i Trondheim tidlig i mai.

I fjor hadde Hynne enorm framgang, og med 1.58,10 hadde hun den nest beste tiden i verden.

Skadeproblemer

Men denne sesongen har nivået i verdenstoppen vært vesentlig høyere. Samtidig har Hynne vært et stykke unna fjorårsformen, blant annet på grunn av en ankelskade, og kom til Tokyo med en årsbeste på 1.59,82.

– Det var såpass alvorlig at vi var redd hun ikke kunne stille i OL. Vi fryktet at OL skulle ryke, sa Sakshaug til NRK etter Diamond League-stevnet i Stockholm 4. juli.

Da Hedda Hynne i tillegg fikk en tøff trekning før fredagens forsøksheat, var det fare på ferde med tanke på å avansere til semifinalen. Men Hynne løp taktisk smart og sikret tredjeplassen.

Hedda Hynne

MED HEVET HÅND: Slik kan man passere målstreken når jobben er gjort. Natoya Goule fra Jamaica vant heatet med 1.59,83.

Foto: Lise Åserud / NTB

At hun hadde to verdensmestere på distansen bak seg på resultatlista i heatet (Halimah Nakaayi og Eunice Jepkoech Sum) sier mye om motstand.

– Det var en trygg og sikker tredjeplass. Hun ble litt stiv på de siste 50-meterne, men de andre jentene som er mer meritterte, har i hvert fall ikke dagen, sier NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Selv prøvde Hynne å tenke minst mulig på konkurrentene.

– Jeg har faktisk sett på bare mitt heat og egentlig ikke engang visst hvem som har vært her, jeg har prøvd å lukke mest mulig ute og være i ei boble og hatt lite kontakt med de hjemme. Men som du sier, jeg ser på startlista og tenker at «dette er beintøft», sier Hynne.

Fryktet snubling

Gjennom natta og på oppvarmingen var hun mer nervøs enn normalt. Men i løpet gjorde hun det meste rett og fant seg tidlig en god rygg inne ved lista. Dermed ble det kortest mulig vei til mål.

Men taktikken innebar også en risiko for å bli stengt inne.

– Det var utfordrende, for jeg kjente det var flere som ville inn og kom borti meg flere ganger. Det var et par ganger jeg tenkte «søren og, hvis jeg snubler nå, da er det game over». Så jeg må bare senke skuldrene og ha fokus på det jeg gjør, sier Hynne.

– Det er ikke game over!

– Det er ikke game over. Det er game on, smiler Hynne, som løper semifinale lørdag.

– Utrolig lettelse

– Det kommer til å bli enda tøffere i morgen, men det er dette vi trener for. Det er kjempekult og kjempespennende og alt på en gang, sier Hynne.

Trener Erik Sakshaug var også oppglødd etter avansementet, og svarte følgende på SMS da NRK ba om en kjapp kommentar:

«Utrolig lettelse. Hun slet litt på oppvarmingen i dag, men løp taktisk veldig bra.»

Siste nytt

 • Norge rett til semifinale i curling-VM

  Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

  Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

  Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

  Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

  Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

  De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Oilers til NM-finale etter fire strake seirer over Sparta

  Stavanger Oilers vant 5-4 i fjerde kamp av NM-semifinalen borte mot Sparta Sarpsborg fredag. Dermed er de klare for en ny NM-finale.

  Årets grunnserievinner og fjorårets norgesmester Oilers har tatt seg oppskriftsmessig til NM-finalen. I kvartfinalen mot Lillehammer ble det også 4-0 i kamper.

  Likevel fikk Oilers det tøft med å slå et seigt Sparta-lag fredag. De kjempet hardt for å holde seg inne i kampen om en finalebillett.

  Stavanger-laget ledet både 2-0 og 4-2, men måtte se Sparta hente inn tomålsledelsen ved begge anledninger.

  Med to minutter igjen av kampen så det ut til at oppgjøret skulle avgjøres i sudden death, men en sen scoring fra Dan Kissel ordnet seier og nok en NM-finaleplass for Oilers. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp 4 (best av 7) Sparta Sarpsborg - Stavanger Oilers
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Mol og Sørum vant gruppefinalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo italienske Daniele Lupo og Enrico Rossi i den siste puljekampen i verdenstouren i Mexico.

  Det norske laget var klar for kvartfinalen foran siste runde, men måtte vinne den siste kampen for å få det som på papiret er enklest motstand i neste runde. Det greide de etter å ha havnet under med 0-1 i sett.

  Italienerne skaffet seg en liten fordel med 15-13-ledelse i det første settet, men den norske stjerneduoen kjempet seg tilbake. Likevel endte det med italiensk settseier med 25-23.

  I det andre settet hadde Mol og Sørum bedre kontroll og vant til slutt 21-17. Dermed måtte et tredje og avgjørende sett til for å kåre en vinner. Der gikk det norske laget seirende ut med 15-11-triumf. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste