Hopp til innhold

Hynne i tårer etter VM-exit: – Like ille som jeg fryktet

Hedda Hynne fikk det tungt på den siste runden og røk ut av VM på 800 meter. Etter løpet klarte hun ikke å skjule tårene.

Hedda Hynne

UTE: Hedda Hynne sprakk på siste runde.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det er vondt å prestere så dårlig foran hele Norge. Det er bare å riste det av seg og gjøre det bedre neste gang, sier en gråtkvalt Hynne til NRK etter løpet.

32-åringen klarte ikke å følge teten i forsøksheatet og røk ut av VM på 800 meter med tiden 2.06,27.

Hynne fikk en tøff oppladning til mesterskapet etter hun testet positivt for korona, og var tydelig preget av det underveis i løpet.

Løpeesset så helt ferdig ut da hun ankom målområdet og er klar på at sykdomsperioden har tært på.

Det har ødelagt totalt, forteller hun.

SPRAKK: Hedda Hynne hadde ikke mer krefter til de siste 200 meterne.

– Må ta en evaluering

Hynnes samboer og trener Erik Sakshaug ble også koronasmittet rett før mesterskapet.

– Kunne man gjort noen bedre tiltak for å unngå dette?

– Det er noe vi må ta en vurdering på i etterkant av mesterskapet. Vi har allerede gjort litt evaluering, men prøver å fokusere på det som vi kan gjøre noe med nå. Så får evalueringsfasen begynne når vi har svelget den skuffelsen her, sier hun.

Sammen med samboeren, forteller Hynne at de tok en grundig vurdering på om hun skulle stille til start på 800-meteren i Eugene.

– Jeg har hatt et veldig mildt forløp og må bare lytte til kroppen. Det svarer ikke etter 600 her. Jeg pusher ikke så hardt at jeg tror det er noen fare for liv og helse, men det svarer jo ikke. Vi har tenkt at det ikke er noen risiko for meg å gjøre det her.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

KNUST: Hynne var langt nede etter VM-exiten.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Brutalt

Hynnes årsbeste lyder på 2:00.90, og hun har en personlig rekord på 1:58.10. Det var hun som ventet langt unna å klare på forsøksheatet.

Ved målområdet var hun i tårer.

Det var like ille som jeg hadde fryktet.

Det var helt jævlig tungt. Det er brutalt. Jeg kommer i et heat som jeg skal håndtere ganske bra, fortsetter Hynne.

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste