NRK Meny
Normal

Hushovd: Tror ikke jeg vil ha mer kontakt med Steffen

GRIMSTAD/OSLO (NRK.no) Thor Hushovd sier han neppe vil ha mer kontakt med sin tidligere sportssjef Steffen Kjærgaard som innrømmet dopingmisbruk.

Thor Hushovd møtte pressen i i Grimstad i forbindelse med at hans sportssjef Steffen Kjærgaard innrømmet dopingsmisbruk.

Fra Thor Hushovds pressekonferanse.

Hushovd

Proffsyklist Thor Hushovd sier at han aldri har sett andre dope seg.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Han har sagt at han skulle ta kontakt med alle rytterne, men om han kontakter meg, vet jeg ikke. Jeg tror ikke jeg vil ha mer kontakt med Steffen, sa Hushovd på pressekonferansen i Grimstad.

Han møtte pressen for å kommentere Steffen Kjærgaards dopingavsløring. Selv hevder Hushovd at han aldri har blitt tilbudt doping som proffsyklist.

– Hadde man visst noe, eller sett noe, måtte man ha sagt noe, men jeg har ikke visst noe. Jeg har aldri blitt tilbudt doping, men jeg vet jo at lagkamerater av meg har brukt doping, for det har kommet fram i ettertid, sa Hushovd.

34-åringen, som startet proffkarrieren i Crédit Agricole, tror han gjorde gode valg i starten av karrieren.

– Jeg tok nok gode valg da jeg gikk fra amatør til proff. Jeg har alltid tenkt på hva som er det gode imaget hos lag utad, sa Hushovd, som i dag sykler for BMC Racing Team.

Sykkelproffen er glad for at han i dag kan se folk i øynene og si at han aldri har brukt doping for å oppnå suksess.

– Jeg vet selv at jeg kan si at jeg ikke har tatt doping og se folk inn i øynene, men det har jo blitt gjort gang på gang av andre, som har løyet. Jeg kan ikke bevise at jeg ikke har dopet meg annet enn gjennom dopingtester, men jeg vet det selv.

– Vi har mistet troverdighet

Han legger ikke skjul på at Kjærgaards hemmeligholding i 15 år har gitt sykkelsporten en kraftig ripe i lakken.

– Vi har mistet masse troverdighet og når en av de få norske proffene står fram, svekker det min tillit, sammen med de andre norske syklistene. Det har jeg forståelse for, sa proffsyklisten, og la til:

– Men sykkel er fortsatt en populær idrett og det tror jeg vil fortsette også neste år. Jeg tror mange forstår at mye har skjedd i sporten, men andre har nok mistet all tillit til den.

– Tidenes norske sykkelskandale

Kjærgaard

Steffen Kjærgaard la frem sin dopingfortid på en pressekonferanse tirsdag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Kjærgaard har vært Thor Hushovds sjef fra 2006 til 2012. Under hans ledelse tok Hushovd blant annet VM-gull i 2010.

– I lys av den jobben Steffen har hatt i ettertid også, tror jeg vi må si at dette er den største skandalen i norsk sykkelsport. Jo mer som kommer til overflaten nå, jo mer skuffet blir jeg. Min resultatliste hadde også sett annerledes ut dersom det ikke hadde vært for doping, sa Hushvod på pressekonferansen.

Hushovd sa i går at han mener innrømmelsene til Steffen Kjærgaard bidrar til å mistenkeliggjøre ham.

– Slo ned som en bombe

Kjærgaard tilstod bruk av EPO i løpet av sin sykkelkarriere under en pressekonferanse tirsdag. Hushovd omtalte avsløringen som en av de største skandalene i norsk idrett.

– Det slo ned som en stor bombe. Ikke bare er han en tidligere norsk toppsyklist, men han har også vært sportssjef. Det er vanskelig i farten å komme på andre ting som har skjedd, men dette er nok den største bomben som har slått ned i Norge, sa Hushovd tirsdag.

Har vært vag

Sykkelprofilen fra Grimstad har tatt klar avstand fra dopingproblemene i sporten.

Han har hele tiden vært vag på om han har hatt mistanke til andre personer. Ifølge Hushovd har vært nødvendig for ham å holde fokus på sine prestasjoner og ikke på hva andre driver med.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal