NRK Meny
Normal

Hushovd: – Aldri vært så god i spurt som Kristoff er nå

Thor Hushovd mener Alexander Kristoff er blitt en av verdens beste syklister - og allerede bedre i spurt enn han selv var.

CYCLING-BEL-KOKSIJDE

LAGSEIER: Alexander Kristoff ga lagkameratene æren for at han klarte å spurte inn til en ny seier onsdag. Her takker han Luca Paolini.

Foto: YORICK JANSENS / Afp

– Kristoff slutter ikke å imponere, sier Thor Hushovd umiddelbart når NRK spør hva han synes om den tidligere landslagskameratens prestasjoner den siste tiden.

Men så tenker Hushovd seg om:

– Eller, egentlig... Han har sluttet å imponere meg nå, for han bare er helt rå.

– Sterkest av alle

CYCLING TOUR DE FRANCE

IMPONERT: Thor Hushovd er blitt sykkelpensjonist, og kan nå i stedet glede seg stort over hva den gamle landslagskameraten Alexander Kristoff presterer.

Foto: LAURENT REBOURS / Ap

Hushovd har grunn til å være imponert. Kristoff har allerede sikret seg syv etappeseiere i år, noe som gjør ham til mestvinnende i sporten sammen med Hichem Chabane og Richie Porte.

Onsdag vant han igjen da han spurtet inn til sin andre strake seier i Driedaagse De Panne.

– Det er helt fantastisk. Han har vist gang på gang at han er en av verdens absolutt beste ryttere og spurtere, sier sykkelpensjonisten Hushovd på telefon fra hytta.

Han mener dagens seier virkelig demonstrerte hvor sterk Kristoff er blitt.

– Når han vinner spurter på 200 meter, da vinner han ikke på taktikk, men fordi han er sterkest av alle, sier Hushovd.

Det var i tillegg sterk motvind under dagens etappe.

– Det er veldig vanskelig å vinne slik han gjorde da. Det sier seg selv, for i en så lang spurt med motvind er det egentlig mye lettere å ligge bak noen. Men nå er Kristoff bare så mye bedre enn de fleste at han klarer å holde unna, og de andre greier ikke å komme seg rundt ham, utdyper Hushovd.

– Bedre spurter enn meg

Sørlendingen kan knapt vente på å se hvordan Kristoff vil klare seg i de store rittene som venter. Allerede søndag er det Flandern Rundt - der ønsker Kristoff å vinne.

Den tidligere verdensmesteren Hushovd sier Kristoff allerede er blitt en bedre spurter enn han var - noe som må kalles et godt kompliment fra en som blant annet vant den grønne poengtrøya, også kalt spurttrøya, i Tour de France to ganger.

– Det er vanskelig å sammenligne oss, men jeg har aldri vært en så god spurter som han er nå. Det blir gøy å følge med ham videre og se hvor langt han kan nå. Det er vanvittig bra allerede, sier Hushovd.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag