Hopp til innhold

Revansjesugen Hushovd: - Jeg har ikke kjørt mitt siste Tour de France

Thor Hushovd (34) gruer seg til å måtte se Tour de France fra sofaen. Neste år lover han å være tilbake.

Video Thor Hushovd skuffet

Thor Hushovd skuffet

– Jeg har definitivt ikke kjørt mitt siste Tour de France. Jeg er veldig revansjesugen, sier Hushovd til NRK.

BMC-syklisten møtte i dag pressen for første gang siden nyheten om nordmannens Tour de France-forfall sprakk sent tirsdag kveld.

– Jeg har presset kroppen hardt mens jeg samtidig har hatt et virus i kroppen. Til slutt ville ikke kroppen ta imot mer trening, og jeg kjørte meg bare lenger og lenger ned uten å ta signalene, forklarer Hushovd.

Les også: Hushovd står over Tour de France

Overfor NRK forteller han om den vanskelige avgjørelsen.

– Kroppen ville rett og slett ikke lystre. Jeg ringte lagledelsen og fortalte dem at jeg ville trekke meg fra Touren, og heldigvis var de veldig forståelsesfulle. Jeg ble testet av lege i etterkant, men testene ga ikke de svarene jeg ønsket, heller. Så ble jeg og laget enige om å stå over, sier Hushovd til NRK.

Ennå ikke helt frisk

Det blir første gang på 11 år Hushovd ikke kjører Tour de France.

«Oksen fra Grimstad» har kjørt det populærer rittet hver år siden 2001, og sanket med seg 10 etappeseire og to grønne poengtrøyer på veien.

Hushovd er ennå ikke helt frisk fra virusinfeksjonen som har plaget ham gjennom hele vårsesongen.

Grimstad-syklisten fikk Giro d'Italia ødelagt av sykdom, og også de øvrige vårklassikerne ble forstyrret av sykdom og velt.

VIDEO: Hushovd vil snu sykdom til suksess i OL

Video Skal tilbake i form

Hushovd skal tilbake i form

Siste nytt

  • Strand Larsen scoret og vant i norsk La Liga-duell med Sørloth

    Jørgen Strand Larsen noterte seg for scoring da Celta vant 3-2 hjemme over Alexander Sørloths Villarreal i La Liga søndag ettermiddag. Strand Larsen scoret Celtas 2-1-mål. Sørloth hadde målgivende pasning på Villareals utlikning til 2-2.

    Norges Jørgen Strand Larsen og Alexander Sørloth under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Spania og Norge på La Rosaleda stadion i Malaga.
    Foto: NTB
  • Den norske hockeyprofilen Alexander Reichenberg er død

    Det melder Lillehammer Ishockeyklubb på sine hjemmesider.

    «Hvil i fred, nr. 61. Du vil alltid bli husket som en artist», skrier klubben.

    Reichenberg (31) har spilt som utenlandsproff i blant annet Tsjekkia, Sverige og Østerrike. Han spilte også for Norge under OL i Pyeongchang i 2018.

    «For klubben og laget var Alexander en stor profil, en spiller med en x-faktor i spillet sitt og en viktig bidragsyter i gruppa. Han brukte også sin internasjonale erfaring til å motivere lagets unge spillere som var i starten av sin karriere.», skriver klubben på sine hjemmesider.

    «Det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i Eidsiva Arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play.».

    N6ORYg6STrY
    Foto: NTB
  • Årets første siger for Kristoff

    Alexander Kristoff vann eindagsrittet Elfstedenronde Brugge søndag. Sigeren kom etter ein massespurt der delar av feltet mangla grunna ein massevelt under to kilometer før mål. 36-åringens hovudmål for sesongen er Tour de France med sykkellaget Uno-X i juli.

    Kristoff
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal