NRK Meny
Normal

Høyt oppe før Golden League

Friidrettsstjernene Asafa Powell, Andreas Thorkildsen og Breaux Greer ladet opp til Bislett Games med et besøk i Holmenkollen.

Stjernemøte i Kollen
Foto: Line Andersen / NRK

De store stjernene reiser verden rundt for å konkurrere på ulike friidrettstevner, men sjelden får de anledning til å se noe av stedene de besøker. Men i dag reiste Andreas Thorkildsen sammen med to av stevnets stjerner, og viste frem Oslos største turistattraksjon.

- Som regel ser vi ikke mer enn løpebanen og hotellet, forteller Thorkildsen, og får støtte av Jamaicas Asafa Powell.

Derfor var det ekstra spesielt å kunne bruke en dag til fornøyelser, forteller friidrettsprofilene. 

 

Holder seg til løping 

I morgen skal Asafa Powell konkurrere om en ny seier på 100 meter sprint, en idrett som i følge han selv passer han langt bedre enn skihopping. 

- Dette er selvmord! Helt galskap, sa Asafa Powell mens han stod ved hoppkanten av Holmenkollen, og så for seg hvordan skihopperne kaster seg utover bakken.

Sprintesset fra Jamaica nektet lenge å bli med høyere opp i bakken. Men etter litt overtalelse tok til slutt Powell den lange veien til topps i tårnet. Noe hopp derimot kom aldri på tale. 

- Nei! Der kan jeg ikke si noe annet en et helt klart nei, svarte Powell.

Om Powell fortsatt har krutt igjen i bena, til tross for de mange trappetrinnene i Holmenkollen, kan du se i helgens TV-sendte Golden League stevne fra Bislett Stadion.

Hit men ikke lenger

Hit, men ikke lenger. Asafa Powell forblir nok sprinter, etter dagens møte med Holmenkollen.

Foto: NRK

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund