Hopp til innhold

Hovland overrasket kommentatorene: – Han er helt utrolig, jeg elsker ham

Viktor Hovland var iskald og viste hvorfor han er en av favorittene på første runde av sesongens andre majorturnering. Golfesset var i delt ledelse da han var ferdig med sitt siste slag for dagen.

Viktor Hovland

DRØMMESTART: Viktor Hovland gjorde det meste riktig på første dag av PGA-mesterskapet i Sør-Carolina.

Foto: Chris Carlson / AP

– Jeg føler meg sikker hver gang jeg slår, og det betyr mye. Selv om jeg har spilt to gode turneringer, føler jeg meg mye bedre nå, sier Hovland etter drømmestarten.

Med to strake tredjeplasser før PGA-mesterskapet startet, var forventningene til den norske 24-åringen store fra de fleste kanter.

Og Hovland viste både kraftfullt og iskaldt spill i den sterke vinden på den lengste banen i golfsirkuset. Allerede på andre hull, hull 11, kom den første birdien – ett slag under par. Deretter fulgte fire hull på par, før han slo til med en ny birdie.

Golfproffen, som er rangert som nummer 11 i verden, endte dagen på en foreløpig delt 1.-plass, tre slag under par. Da alle var ferdigspilt, delte Hovland andreplassen, to slag bak kanadiske Corey Conners.

Fikk spørsmål om Norge

På pressekonferansen etter runden fikk han spørsmål om hvordan responsen i Norge vil være om han skulle vinne turneringen.

– Det er vanskelig å si. Golf har ikke en så stor tradisjon hjemme. Vi har stor OL-tradisjon, så med golf der, så tror jeg det er en stor mulighet for folk hjemme til å bli kjent med sporten. Folk som har sett på de andre seirene, men jeg vet ikke hvor mye oppmerksomhet det fikk egentlig. Jeg har ikke vært hjemme, forteller Hovland, som også forteller at han gjerne spiller for Norge i OL.

– Har du noen gang vært på forsiden av Norges største avis, spør en annen journalist?

– Jeg aner ikke. Dere får søke litt, svarer Hovland og ler høyt.

Uvanlig oppførsel

Både Tv-kommentatorene og golfentusiaster på sosiale medier lot seg stadig imponere underveis i første runde.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

På det 12 hullet var han synlig fornøyd selv også. Hovland hadde fått et vanskelig utgangspunkt, og lå i rougen rett ved bunkeren, men slo seg nydelig ut på gresset.

«Sick», kunne man høre nordmannen uttale på Viaplays sending.

Han fulgte opp med noe litt uvanlig, å ta riven og rake i sanden.

– Han er helt utrolig. Jeg elsker ham, utbrøt Luke Elvy.

Laster Twitter-innhold

Detaljene som teller

Det var ikke bare nylige resultater som gjorde at Hovland ble utpekt som en av dem som kunne vinne. At banen er over 7000 meter lang (en 18-hulls er vanligvis mellom 5–6000 meter), er positivt for en som slår så langt som Hovland gjør.

Han er dessuten vant til vind fra trening både i Norge og under universitetstiden i Oklahoma. Gresstypen på Kiawah Island i Sør-Carolina er dessuten lik den han har vunnet på i PGA-touren to ganger tidligere.

– Det kan ha mye å si, men det har mest å si for selvtilliten. At man føler seg trygg på det, sier Eurosport-ekspert og golfspiller, Marius Thorp.

Han peker også på andre klare styrker hos Hovland.

– Han er veldig sterk mentalt. Og er den spilleren på touren som slår oftest tilbake med en birdie etter en bogey. Det er jo et tegn på at man klarer å legge ting bak seg veldig raskt, mener Thorp.

Viktor Hovland

STERK: Det vanket svært mye ros for Viktor Hovland både underveis og etter første runde av majorturneringen.

Foto: Stacy Revere / AFP

– Kommer ikke på noe større

På 11. hull viste han nettopp det, for da fulgte han umiddelbart opp et bogey-hull der han var ett slag over par, med en birdie.

– Han gjør akkurat det han bør gjøre. Det tar litt tid å bli vant til første runde i en majorturnering, og han er fortsatt så ung, men han ser mest komfortabel ut av disse tre, kommenterte ESPNs Gary Christian, og viste til mer rutinerte Lee Westwood og Xander Schauffele, som gikk sammen med Hovland.

Viktor Hovland

TRIO: Viktor Hovland spilte med Lee Westwood og Xander Schauffele.

Foto: JAMIE SQUIRE / AFP

– Han viser de eldre hvordan det skal gjøres, fleipet kommentatorduoen.

På det 17. hullet slo Hovland til med nok en birdie. En nærmest perfekt start i vanskelige forhold. Det gjør også at han akkurat nå leder FedEx cup-rankingen, som viser hvem som er verdens beste golfspiller for øyeblikket.

– Hvis han vinner en majorturnering … Det vil være helt, helt enormt. Hvis han skulle klare det så klarer jeg ikke komme på noe som i mine øyne er større, sier Marius Thorp.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal