Hopp til innhold

Hovland klatret - Ventura skuffet

Viktor Hovland gikk to slag under par på dag to av PGA-touråpningen i West Virginia fredag. Dermed er han fire slag under totalt.

Hovland, som startet dagen på 53.-plass, klatret dermed opp til en 48.-plass. Cuten endte på fire slag under par og dermed gikk Hovland videre til spill også de to neste dagene.

Kristoffer Ventura hadde derimot en dårlig dag på jobben og endte på seks slag over par og endte på 145. plass. Han klarte med det ikke cuten.

Viktor Hovland
Foto: Jared C. Tilton / AFP

Siste nytt

  • FIS åpner på skiflygings-VM for kvinner i 2028

    Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) åpner for at de kvinnelige skihopperne også kan få et skiflygings-VM i 2028.

    Det ble bestemt under FIS-kongressen i Reykjavik på Island forrige uke, skriver forbundet på sine nettsider.

    Fram til nå har VM i skiflyging kun vært forbeholdt de mannlige skihopperne, men i 2028 vil også de kvinnelige skihopperne få arrangert et verdensmesterskap.

    Planica har blitt valgt til å arrangere herrenes mesterskap og er åpne for å også vært vertskap for kvinnene. Avgjørelsen av arrangør vil skje innen våren 2027.

    – Skihopping for kvinner har tatt store og viktige steg den siste tiden. Det første skiflygingsrennet i Vikersund i 2023 og den første historiske verdenscupkonkurransen i skiflyging i Vikersund i 2024 er viktige milepæler i hoppsportens historie for kvinner, sier FIS' renndirektør for hopp Sandro Pertile.

    Verdenscup RAW AIR Vikersund HS 240
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Motta klar for Juventus

    Juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler.

    – Jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som Juventus. Jeg vil takke eierne og ledelsen. De kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier Motta i en uttalelse.

    Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien.

    Bologna endte på femteplass i årets Serie A-sesong. Som følge av Italias sterke prestasjon i Europa denne sesongen får Serie A én ekstra plass i mesterligaen neste sesong.

    Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG.

    I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger. (NTB)

    Italy Soccer Serie A
    Foto: Alessandro Garofalo / AP
  • Transkvinnen Lia Thomas nektes OL-sjanse

    Amerikanske Lia Thomas skapte overskrifter da hun vant i kvinneklassen i det amerikanske collegemesterskapet tilbake i 2022.

    I collegemeserskapet slo Thomas blant annet OL-medaljøren Emme Weyant med nærmere to sekunder på 500 yards i fri teknikk.

    Det internasjonale svømmeforbundet vedtok senere i 2022 at transkvinner ikke får delta i kvinneklassen i elitestevner hvis de var over tolv år da de gjennomførte kjønnsbekreftende behandling, noe som er tilfellet for Thomas.

    Den amerikanske svømmeren har argumentert for at reglene står i strid med vedtektene til forbundet og det olympiske charteret til IOC. Saken har nylig vært oppe i idrettens voldgiftsrett (CAS), hvor Thomas hadde et håp om en avgjørelse som gjorde at hun fikk muligheten til å kvalifisere seg til OL. Hun vant imidlertid ikke frem. Det skriver The Guardian.

    Det internasjonale svømmeforbundet er fornøyd med avgjørelsen, som ifølge den britiske avisen kaller det for «et stort steg fremover i deres jobb med å beskytte kvinneidretten».

    Transgender Policy What Next
    Foto: Josh Reynolds / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal