Hopp til innhold

Høstmælingens lag tok gull i junior-VM – bronse til kvinnene

Det norske herrelaget vant 7-6 over Italia etter forlengning i finalen i junior-VM curling lørdag. Kvinnelaget tok bronse med 7-5-seier over Canada.

Lukas Høstmælingen var skip på laget som brøt den norske seierstørken i junior-VM for menn. Sjur Loen, Pål Trulsen, Thomas Ulsrud, Steffen Mellemseter, Eirik Mjøen og Magnus Ramsfjell har gjennom årene sikret seks bronse og ett sølv, men gullet manglet inntil lørdag.

Det ble bare to nederlag på ni innledende kamper, før USA ble slått 10-3 i semifinalen og Italia nedkjempet i finalen.

Norges lag, bestående av Høstmælingen, Eskil Eriksen, Magnus Lillebø og Tinius Haslev Nordbye, fikk en god start mot Italia i finalen og ledet 4-2 etter fem omganger.

Etter åtte omganger hadde italienerne kommet tilbake i kampen og utlignet til 5-5. Norge tok ledelsen 6-5 før siste omgang, men Italia reddet seg inn med ett poeng i den tiende.

Dermed måtte kampen avgjøres i forlengning. Høstmælingen og co. mestret nervepresset best og ble verdensmestere. Danmark tok bronsen med 10-9-seier over USA.

Skip Torild Bjørnstad ledet det norske kvinnelaget til 7-5-seier over Canada i bronsekampen tidligere lørdag.

En sterk sjetteomgang med tre poeng banet vei for norsk seier i kampen om den siste pallplassen. Det sto 7-4 før siste omgang, og Canada greide ikke skaffe seg de nødvendige poengene.

Bjørnstad hadde med seg Eilin Kjærland, Ingeborg Forbregd og Nora Østgård på laget.

Sveits vant turneringen med 10-3 over Japan i finalen.

(NTB)

Curling
Foto: NTB

Siste nytt

 • Slik spilles neste års ishockey-VM: Norge i pulje med tittelforsvarer Tsjekkia og USA

  Det internasjonale ishockeyforbundet la torsdag ut oppsettet for neste års elite-VM i Sverige og Danmark.

  Norge havnet i puljen som legges til Herning. Dette blir motstanderne: Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Ungarn, Kasakhstan, Sveits og USA.

  Den andre gruppen spilles i Stockholm. I tillegg til Sverige vil den bestå av Østerrike, Canada, Finland, Frankrike, Latvia, Slovakia og Slovenia.

  Nylig ble Tsjekkia verdensmester på hjemmebane etter finaleseier over Sveits. På veien ble Tobias Johanssons norske landslag slått 6-3 i gruppespillet.

  Norge slo Danmark og Storbritannia i årets VM. Det holdt til å havne foran begge de to lagene på tabellen. Britene rykket ned.

  Neste års VM spilles fra 9. til 25. mai. (NTB)

  Czech Republic Ice Hockey Worlds
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Stene vant EM-bronse

  Jenny Stene var tredje best på 50 meter rifle liggende under EM i skyting i Kroatia torsdag. Det ble samtidig norsk sølv i lagkonkurransen.

  26-åringen fra Lørenskog leverte seks solide serier og fikk opp poengsummen 628,5. Opp til gullvinner Sara Jarasiva fra Tsjekkia skilte det 0,9 poeng, mens Daria Chuprys tok sølvet 0,3 poeng foran Stene.

  Jeanette Hegg Duestad endte på 9.-plass med 626 poeng, mens Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 23 med 622,2.

  De norske prestasjonene holdt til sølv i lagkonkurransen. Der ble også Tsjekkia mester, mens Sveits tok bronsen. Norge fikk 1876,7 poeng, mens vinnerne tok 1881,4.

  Tidligere i mesterskapet tok den norske trioen lagsølv på 50 meter match. Der ble Duestad best av de norske med sin fjerdeplass.

  (©NTB)

  Jenny Stene
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Haugesunds trener Sancheev Manoharan
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal