Hoppuketriumf for Jacobsen

Det ble en norsk jubeldag da Anders Jacobsen vant hoppuka etter at han kom på 2. plass i det avsluttende hopprennet i Bischofshofen.

Anders Jacobsen-triumf
Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

- Jeg vet ikke om det ikke har gått opp for meg ennå, sier hoppukevinneren smilende til NRKSport. Jeg tror jeg må hjem først, men jeg hadde ikke trodd dette da jeg begynte på 2007, legger han til.

Anders Jacobsen var etter eget sigende nervøs før han tok sammenlagtseieren i den 55.tysk-østerrikske hoppuka. Han maktet likevel å slå til med et prakthopp på hele 142 meter i 2. omgang, og et hopp på 137,5 meter i 1. omgang.

Dermed er han av de få som har vunnet hoppuka i første forsøk - han er også tidenes yngste hoppukevinner.

- Skjedd mye

- Det har skjedd veldig mye på kort tid, men det er moro. Nå gleder jeg meg blant annet til Vikersund, sier Jacobsen til NRKSport. 

Også hopptrener Mika Kojonkoski var tydelig rørt etter Jacobsens eventyrlige triumf i hoppuka.

- Jeg er lykkelig og litt tom, innrømmer han overfor NRKSport.

Søndag kunne han feire sin annen hoppuketriumf som norsk landslagssjef. Første gang var da Sigurd Pettersen vant for tre år siden. - Akkurat nå er denne seieren størst. Dette var mer uventet. For bare tre måneder siden var dette bare en drøm for oss og for Anders, sier den suksessvante finnen.

Schlierenzauer vant

Gregor Schlierenzauer vant hopprennet etter et hopp på 141 meter i 2. omgang. Han ledet også etter 1. omgang. Schlierenzauer vant to renn og ble toer sammenlagt.

Simon Ammann kom på 3. plass i dagens renn og sammenlagt i hoppuka.

Hilde nest best

Tom Hilde ble nest beste nordmann på 13. plass. Han hoppet 127,5 meter i 1. omgang og 129,5 meter i 2. omgang. Roar Ljøkelsøy ble nummer 16. Anders Bardal og Lars Bystøl måtte nøye seg med en omgang, mens Bjørn Einar Romøren ble utslått i kvalifiseringen lørdag.

Hoppuka, sluttstilling (4 renn):

1) Jacobsen 961,9
2) Schlierenzauer 944,6
3) Ammann 931,9
4) Morgenstern 916,2
5) Kuttel 910,4
6) Lappi 908,3
7) Malysz 906,5
8) Ahonen 890,7
9) Uhrmann 852,0
10) Vassiljev 848,8

Øvrige norske:

17) Ljøkelsøy 800,7
23) Bardal 699,7
25) Hilde 557,1
31) Romøren 458,6
58) Bystøl 104,3
67) Jon Aaraas 86,6.

Siste nytt

 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  De gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud og Europa jublet for seier

  Casper Ruud og hans Europa-lagkamerater kunne søndag juble for seier over verdenslaget i Laver Cup i tennis allerede etter søndagens første kamp.

  Andrej Rublev og Alexander Zverev vant doublekampen mot Reilly Opelka og Denis Shapovalov og sørget for åttende Europa-seier på ni kamper så langt. Dermed ble de tre gjenstående singlekampene avlyst fordi de var uten betydning.

  I stedet avvikles en siste doublekamp der Casper Ruud og Daniil Medvedev skal møte Felix Auger-Aliassime og Diego Schwartzman. Det blir i praksis en oppvisningskamp.

  Ruud imponerte da han fredag spilte turneringens åpningskamp og slo Opelka i strake sett (NTB).

  Ruud og Borg
  Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal