Hoppuketriumf for Jacobsen

Det ble en norsk jubeldag da Anders Jacobsen vant hoppuka etter at han kom på 2. plass i det avsluttende hopprennet i Bischofshofen.

Anders Jacobsen-triumf
Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

- Jeg vet ikke om det ikke har gått opp for meg ennå, sier hoppukevinneren smilende til NRKSport. Jeg tror jeg må hjem først, men jeg hadde ikke trodd dette da jeg begynte på 2007, legger han til.

Anders Jacobsen var etter eget sigende nervøs før han tok sammenlagtseieren i den 55.tysk-østerrikske hoppuka. Han maktet likevel å slå til med et prakthopp på hele 142 meter i 2. omgang, og et hopp på 137,5 meter i 1. omgang.

Dermed er han av de få som har vunnet hoppuka i første forsøk - han er også tidenes yngste hoppukevinner.

- Skjedd mye

- Det har skjedd veldig mye på kort tid, men det er moro. Nå gleder jeg meg blant annet til Vikersund, sier Jacobsen til NRKSport. 

Også hopptrener Mika Kojonkoski var tydelig rørt etter Jacobsens eventyrlige triumf i hoppuka.

- Jeg er lykkelig og litt tom, innrømmer han overfor NRKSport.

Søndag kunne han feire sin annen hoppuketriumf som norsk landslagssjef. Første gang var da Sigurd Pettersen vant for tre år siden. - Akkurat nå er denne seieren størst. Dette var mer uventet. For bare tre måneder siden var dette bare en drøm for oss og for Anders, sier den suksessvante finnen.

Schlierenzauer vant

Gregor Schlierenzauer vant hopprennet etter et hopp på 141 meter i 2. omgang. Han ledet også etter 1. omgang. Schlierenzauer vant to renn og ble toer sammenlagt.

Simon Ammann kom på 3. plass i dagens renn og sammenlagt i hoppuka.

Hilde nest best

Tom Hilde ble nest beste nordmann på 13. plass. Han hoppet 127,5 meter i 1. omgang og 129,5 meter i 2. omgang. Roar Ljøkelsøy ble nummer 16. Anders Bardal og Lars Bystøl måtte nøye seg med en omgang, mens Bjørn Einar Romøren ble utslått i kvalifiseringen lørdag.

Hoppuka, sluttstilling (4 renn):

1) Jacobsen 961,9
2) Schlierenzauer 944,6
3) Ammann 931,9
4) Morgenstern 916,2
5) Kuttel 910,4
6) Lappi 908,3
7) Malysz 906,5
8) Ahonen 890,7
9) Uhrmann 852,0
10) Vassiljev 848,8

Øvrige norske:

17) Ljøkelsøy 800,7
23) Bardal 699,7
25) Hilde 557,1
31) Romøren 458,6
58) Bystøl 104,3
67) Jon Aaraas 86,6.

Siste nytt

 • Warholm vant to priser

  Karsten Warholm forsynte seg av prisene da Norges største friidrettsprofiler ble hedret for sine prestasjoner i 2019-sesongen onsdag. Verdensmesteren på 400 meter hekk ble kåret til årets mannlige utøver og ble i tillegg tildelt prisen som årets navn kåret av Friidrettens Venner. Warholms treningsmakker Amalie Iuel ble kåret til årets kvinnelige utøver på gallaen i Oslo onsdag, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk prisen som årets forbilde. Stavhopper Pål Haugen Lillefosse fra Fana ble årets unge utøver. Prisen til årets lag gikk til kvartetten Stian Øvergaard Aarvik, Johan Bugge, Torstein Tengsareid og Håkon Skarsholt som tok bronsemedalje under EM i motbakkeløp. Ikke overraskende ble årets øyeblikk 5000-meterfinalen under VM i Doha. Der Norge hadde tre Ingebrigtsen-brødre til start. Den svaksynte sprinteren Salum Kashafali fra Norna-Salhus fikk prisen som årets gjennombrudd. Han ble nylig verdensmester på 100 meter under para-VM, og i tillegg tok han NM-gull på samme distanse på Hamar i sommer. Sleggeveteranen Eivind Henriksen ble hedret som årets lagspiller. (NTB)

  Årets mannlige utøver
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal