NRK Meny
Normal

Hoppsjefen tror disse gutta har skremt vettet av konkurrentene

Hoppsjef Clas Brede Bråthen tror konkurrentene er skremt av Norges laginnsats. Nå skal de norske utøverne lage mer sirkus i hoppuka.

Jacobsen, Hilde og Bardal

Anders Jacobsen vant, Tom Hilde ble nummer fem og Anders Bardal hoppet seg til 12. plass søndag. Den norske laginnsatsen kan ha satt en støkk i konkurrentene, mener hoppsjefen.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen gleder seg over det han har sett så langt i hoppuka. Han tror de norske utøverne vil lage mer sirkus i de kommende rennene.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix
Anders Jacobsen

Anders Jacobsen synes det er morsomt at de norske utøvere er med på å lage show i hoppuka.

Foto: Ap
Schlierenzauer og Jacobsen

Gregor Schlierenzauer tror sammenlagtseieren vil stå mellom langt flere hoppere enn ham selv og Anders Jacobsen. – Det blir en hardt fight til siste slutt, tror østerrikeren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Norge hadde tre menn blant de ni beste i åpningsrennet i hoppuka. Det gleder hoppsjef Clas Brede Bråthen stort.

– Vi har skaffet oss et mye bedre utgangspunkt for resten av hoppuka enn vi hadde turt å drømme om. Vi har vært i sentrum av et av de største arrangementene skisporten har, sier han til NRK.

– Jeg tror vi har skremt vettet av noen. De østerrikske og tyske hopperne fikk nok opp øynene for oss søndag. Vi var ganske dominerende i det rennet, sier han.

Glimrende å være «underdog»

Søndagens vinner Anders Jacobsen tar ikke like hardt i som sjefen, men tror likevel at konkurrentene fikk seg en liten overraskelse.

– Jeg tror ikke vi skremmer dem, men jeg tror de ble litt overrasket. Jeg tror de har visst om potensialet, kanskje ikke til meg, men til mange av de andre, sier han til NRK.

Nærmeste utfordrer på sammenlagtlista, Gregor Schlierenzauer, tror hoppuka blir spennende til siste slutt.

– Det vil ikke bare handle om meg og Jacobsen. Flere kan hekte seg på i sammenlagtkampen. Det blir jevnt og tett, en hard fight til siste slutt, sier Schlierenzauer til NRK.

I forkant av hoppuka har det vært mye oppmerksomhet rundt utøverne fra Østerrike og Tyskland. Det passer den norske hoppsjefen bra.

– De har ikke brydd seg om oss, og det passer oss glimrende. Det å få lov til å være «underdog» er glimrende, sier Bråthen.

Lover sirkus

Selv om utgangspunktet er bedre enn det Bråthen har turt å håpe på, er han ikke overrasket over den norske innsatsen søndag.

– Vi visste at vi hadde flere hoppere som kunne være med å kjempe i toppen. Kanskje dette gir oss den nødvendige selvtilliten vi trenger for å løfte oss videre for virkelig å skape sirkus her, sier han fornøyd.

Sirkus med norske bidragsytere tror også Jacobsen på.

– Vi har hatt en fantastisk norsk start. Det var det vi ville på forhånd. Vi er med i seierskampen og vi lager show. Det er kult, sier han.

Neste mulighet til å gi seerne god underholdning kommer mandag. Da er det kvalifisering til det andre rennet i hoppuka.

Siste nytt

 • Lindelöf må stå over for Sverige

  Victor Nilsson Lindelöf er blitt sjuk og kan derfor ikkje spele Sverige si VM-opning mot Sør-Korea. Det melder Expressen. Pontus Jansson tek Manchester United-spelaren sin plass i midtforsvaret.

  Victor Nilsson Lindelöf før landskampen mot Norge i juni.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Brækhus boksar i Moskva

  Cecilie Brækhus (36) skal for første gong bokse i Aust-Europa. Det skjer 21. juli når ho boksar siste oppvarmingskamp før Oleksandr Usyk og Murat Gassiev skal gjere opp om VM-beltet, melder VG. Brækhus sin motstandsar blir Inna Sagajdakovskaja.

  Brækhus bokser i Los Angeles.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Salah klar til dyst mot Russland

  Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag. – Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URU
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM