NRK Meny
Normal

Hoppsjefen tror disse gutta har skremt vettet av konkurrentene

Hoppsjef Clas Brede Bråthen tror konkurrentene er skremt av Norges laginnsats. Nå skal de norske utøverne lage mer sirkus i hoppuka.

Jacobsen, Hilde og Bardal

Anders Jacobsen vant, Tom Hilde ble nummer fem og Anders Bardal hoppet seg til 12. plass søndag. Den norske laginnsatsen kan ha satt en støkk i konkurrentene, mener hoppsjefen.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen gleder seg over det han har sett så langt i hoppuka. Han tror de norske utøverne vil lage mer sirkus i de kommende rennene.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix
Anders Jacobsen

Anders Jacobsen synes det er morsomt at de norske utøvere er med på å lage show i hoppuka.

Foto: Ap
Schlierenzauer og Jacobsen

Gregor Schlierenzauer tror sammenlagtseieren vil stå mellom langt flere hoppere enn ham selv og Anders Jacobsen. – Det blir en hardt fight til siste slutt, tror østerrikeren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Norge hadde tre menn blant de ni beste i åpningsrennet i hoppuka. Det gleder hoppsjef Clas Brede Bråthen stort.

– Vi har skaffet oss et mye bedre utgangspunkt for resten av hoppuka enn vi hadde turt å drømme om. Vi har vært i sentrum av et av de største arrangementene skisporten har, sier han til NRK.

– Jeg tror vi har skremt vettet av noen. De østerrikske og tyske hopperne fikk nok opp øynene for oss søndag. Vi var ganske dominerende i det rennet, sier han.

Glimrende å være «underdog»

Søndagens vinner Anders Jacobsen tar ikke like hardt i som sjefen, men tror likevel at konkurrentene fikk seg en liten overraskelse.

– Jeg tror ikke vi skremmer dem, men jeg tror de ble litt overrasket. Jeg tror de har visst om potensialet, kanskje ikke til meg, men til mange av de andre, sier han til NRK.

Nærmeste utfordrer på sammenlagtlista, Gregor Schlierenzauer, tror hoppuka blir spennende til siste slutt.

– Det vil ikke bare handle om meg og Jacobsen. Flere kan hekte seg på i sammenlagtkampen. Det blir jevnt og tett, en hard fight til siste slutt, sier Schlierenzauer til NRK.

I forkant av hoppuka har det vært mye oppmerksomhet rundt utøverne fra Østerrike og Tyskland. Det passer den norske hoppsjefen bra.

– De har ikke brydd seg om oss, og det passer oss glimrende. Det å få lov til å være «underdog» er glimrende, sier Bråthen.

Lover sirkus

Selv om utgangspunktet er bedre enn det Bråthen har turt å håpe på, er han ikke overrasket over den norske innsatsen søndag.

– Vi visste at vi hadde flere hoppere som kunne være med å kjempe i toppen. Kanskje dette gir oss den nødvendige selvtilliten vi trenger for å løfte oss videre for virkelig å skape sirkus her, sier han fornøyd.

Sirkus med norske bidragsytere tror også Jacobsen på.

– Vi har hatt en fantastisk norsk start. Det var det vi ville på forhånd. Vi er med i seierskampen og vi lager show. Det er kult, sier han.

Neste mulighet til å gi seerne god underholdning kommer mandag. Da er det kvalifisering til det andre rennet i hoppuka.

Siste nytt

 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters
 • Nok en skade for Dembélé

  Barcelonas Ousmane Dembélé var nylig tilbake fra skadeavbrekk, men må belage seg på nye uker på sidelinjen etter å ha pådratt seg en ny skade.

  Han gikk av med strekkskade i søndagens 4-2-seier over Real Sociedad.

  FBL-FRA-WC2018-TRAINING
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike