– Fannemel er veldig lei seg nå

Anders Fannemel ble disket på grunn av problemer med hoppdressen under verdenscupåpningen i Klingenthal. Dermed kom ikke Norge til finaleomgangen.

Laghopp

VIDEO: Her hopper Fannemel 130,5 meter i 1. omgang. Nordmannen ble imidlertid diskvalifisert på grunn av hoppdressen.

– Fannemel er veldig lei seg nå. Det skjedde en glipp. På målingene her ble dressen målt for stor ved kneet, sier en skuffet hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Clas Brede Bråthen

- Dette skal ikke skje, innrømmer hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Anders Fannemel hoppet 130,5 meter i sitt hopp, og Norge lå an godt an til en pallplassering i lagkonkurransen da beskjeden om diskvalifiseringen plutselig kom.

– Vi hadde kjempet om pallen, men dette er slikt som ikke skal skje, men som kan skje fra tid til annen, sier hoppsjefen.

– Strenge krav

Årsaken til diskvalifiseringen kom etter hvert. Fannemel hadde stilt med ureglementert hoppdress.

Fannemels hoppdress holdt ikke FIS' sine oppsatte mål, og dermed endte Norge på 10.-plass. Kun de åtte beste får hoppe finaleomgangen.

– For en nedtur, utbrøt kommentator Christian Nilssen.

Johan Remen Evensen

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det er strenge krav til at dressen skal tilpasses kroppen og hverken være for stor eller for trang. Dette er en ordentlig smell for Norge, sier NRKs ekspertkommentator i hopp, Johan Remen Evensen.

– Skal ikke skje

Johann Forfang landet på 132,5 meter i 1. omgang. Tom Hilde landet på 125 meter og Andreas Stjernen 126 meter. Med andre ord var det relativt god innsats av det norske laget før beskjeden om diskvalifiseringen kom.

Norge var tidlig i konkurransen på både 2.- og 3.- plass og hadde ligget på 4.-plass etter 1. omgang hvis Fannemel ikke var blitt disket.

– Dette skal ikke skje, innrømmer hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Har ingen unnskyldninger

Han synes det er tungt å få en slik start på verdenscupen.

– Det er veldig leit, vi følte at vi hadde fått en bra start på rennet. Det blir en tøff jobb å få Anders klar til søndag nå.

– Det er ikke annet å si at dette er ting som ikke skal skje, men vi har ingen unnskyldinger. Det var ikke sånn vi ville starte sesongen, kommenterer han.

Tyskland vant til slutt lagkonkurransen i Klingenthal foran Slovenia og Østerrike.

Sjekk alle resultater her! (ekstern lenke)

Sportsnyheter

Italia-yndlingen herjet: – Lett å se nå at de tok feil av ham

Italia vartet opp med festfotball og scoringer av ypperste klasse. I sentrum av det hele stod en 23 år gammel midtbaneelegant som ble takket av på stadion i Roma med stående ovasjoner fra publikum.

Basketak da Tyrkia ble sendt mot EM-stupet

Det kokte fullstendig over i sluttminuttene da Tyrkia jaget et avgjørende utligningsmål. I steden har Wales kurs mot avansement, mens Tyrkia må håpe på et mirakel.

Siste nytt

 • Sergio Ramos forlater Madrid

  Real Madrid bekrefter at Sergio Ramos (35) forlater klubben i sommer.

  I morgen skal det holdes en avskjedsseremoni for midtstopperen som har vært i klubben siden 2005.

  Det meldes ikke hvor han skal spille neste sesong, men han kan dra vederlagsfritt ettersom hans kontrakt går ut i sommer.

  Det har blitt 671 kamper og 101 scoringer på 35-åringen.

  Det siste året har Ramos slitt med skadeproblemer, og han er ikke med i Spanias EM-tropp.

  La Liga Santander - Real Madrid v Atletico Madrid
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Johannessen OL-klar

  Golfaren Kristian Krogh Johannessen sikra seg ein OL-plass, etter at Wu Ashun ikkje klarte cuten i siste kvalifiseringsturnering.

  Kinesaren var den einaste som kunne dytte Johannessen ned frå 60.-plassen på OL-rankinga, men då måtte han klare ein topp-seks-plassering i golfturneringa i Cádiz.

  Men Wu enda på 70.-plass etter dag to, og får dermed ikkje vere med vidare i turneringa. Johannessen ligg på ein delt 8.-plass, men uansett kva han gjer resten av turneringa vil OL-plassen vere sikker.

  Viktor Hovland har tidlegare sikra seg ein OL-plass i golf for Noreg.

  Krogh Johannessen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Måtte ut etter grisetakling

  Aron Dønnum ble byttet ut på grunn av skade da han ble taklet knallhardt av Kitolano.

  Odd-spilleren suste inn med høy fart, og låste Dønnums bein i taklingen. VIF-spilleren ble liggende lenge på gressmatta, og måtte støtte seg på to VIF-ansatte da han ble hjulpet av banen.

  Eurosport-kommentatorene Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud var samstemte i at dette var soleklart rødt kort. Men Kitolano slapp unna med gult kort.

  Kitolano selv meldte før kampen at han skulle være stygg. Det ble han konfrontert med av Eurosport i pausen.

  – Jeg skulle ikke være stygg og takle ham ut. Jeg vil ha den beste spillern på banen, så det var kjipt. Det var 50/50, så da kan alt skje, sier Kitolano.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal