NRK Meny
Normal

– Fannemel er veldig lei seg nå

Anders Fannemel ble disket på grunn av problemer med hoppdressen under verdenscupåpningen i Klingenthal. Dermed kom ikke Norge til finaleomgangen.

Laghopp

VIDEO: Her hopper Fannemel 130,5 meter i 1. omgang. Nordmannen ble imidlertid diskvalifisert på grunn av hoppdressen.

– Fannemel er veldig lei seg nå. Det skjedde en glipp. På målingene her ble dressen målt for stor ved kneet, sier en skuffet hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Clas Brede Bråthen

- Dette skal ikke skje, innrømmer hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Anders Fannemel hoppet 130,5 meter i sitt hopp, og Norge lå an godt an til en pallplassering i lagkonkurransen da beskjeden om diskvalifiseringen plutselig kom.

– Vi hadde kjempet om pallen, men dette er slikt som ikke skal skje, men som kan skje fra tid til annen, sier hoppsjefen.

– Strenge krav

Årsaken til diskvalifiseringen kom etter hvert. Fannemel hadde stilt med ureglementert hoppdress.

Fannemels hoppdress holdt ikke FIS' sine oppsatte mål, og dermed endte Norge på 10.-plass. Kun de åtte beste får hoppe finaleomgangen.

– For en nedtur, utbrøt kommentator Christian Nilssen.

Johan Remen Evensen

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det er strenge krav til at dressen skal tilpasses kroppen og hverken være for stor eller for trang. Dette er en ordentlig smell for Norge, sier NRKs ekspertkommentator i hopp, Johan Remen Evensen.

– Skal ikke skje

Johann Forfang landet på 132,5 meter i 1. omgang. Tom Hilde landet på 125 meter og Andreas Stjernen 126 meter. Med andre ord var det relativt god innsats av det norske laget før beskjeden om diskvalifiseringen kom.

Norge var tidlig i konkurransen på både 2.- og 3.- plass og hadde ligget på 4.-plass etter 1. omgang hvis Fannemel ikke var blitt disket.

– Dette skal ikke skje, innrømmer hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Har ingen unnskyldninger

Han synes det er tungt å få en slik start på verdenscupen.

– Det er veldig leit, vi følte at vi hadde fått en bra start på rennet. Det blir en tøff jobb å få Anders klar til søndag nå.

– Det er ikke annet å si at dette er ting som ikke skal skje, men vi har ingen unnskyldinger. Det var ikke sånn vi ville starte sesongen, kommenterer han.

Tyskland vant til slutt lagkonkurransen i Klingenthal foran Slovenia og Østerrike.

Sjekk alle resultater her! (ekstern lenke)

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund