Hopp til innhold

Holder på hemmeligheter

Skismørerne til skiskytterne vil ikke dele informasjon med kollegaene på langrennslandslaget.

Smøresjef Svein Ivar Moen (t.h.) sammen med Ole Einar Bjørndalen

Smøresjef Svein Ivar Moen (t.h.) sammen med Ole Einar Bjørndalen

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Tilliten mellom smørerne i skiskyting og langrenn er så dårlig at de ikke deler informasjon med hverandre. Flere smørere i langrennsleiren har sluttet de siste par årene. Utskiftningene dette fører med seg gjør at skiskyttersmørerne kvier seg for å dele hemmeligheter så de ikke skal komme på avveie.

–Tilliten mellom langrenn og skiskyting kunne vært bedre. Det er ikke nok tillit, sier Per Olav Tretterud som har fulgt skiskyttersmørerne som utsendt fra Olympiatoppen i forbindelse med Ski 2010.

Prosjektet har vært et samarbeid mellom smørerne i langrenn, skiskyting og kombinert, men informasjonsflyten har ikke vært spesielt god.

–Det er ikke den tilliten det skal være. Norge er en så liten nasjon at vi må klare å stå samlet og dra det her i riktig retning og ikke betvile hverandre. Det blir slik at man ikke stoler på hverandres resultater fra det som blir testet i langrenn og skiskyting, men så pass må det være, sier Tretterud til NRK.

Smøresjefen i skiskyting, Svein Ivar Moen, innrømmer at de kvier seg for å dele informasjon med kollegaene i langrennsmiljøet på grunn av gjennomtrekken det har vært der med flere smørere som har slutta de siste årene.

- Det er et poeng det og ikke til å legge skjul på, sier Moen til NRK.

Les også: - Gamblet med Northugs OL-ski

Gjennomtrekk

I langrennsleieren ser de problemet med utskiftinger i smøreteamet, men kjenner ikke til at informasjon har kommet på avveie.

Knut Nystad

Knut Nystad

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Vi vet at de ikke deler med oss, men vi håper at vi kan fortjene dere tillit. Vi får også håpe at vi i framtiden slipper at det bare er informasjonsflyt fra oss til dem og at vi kan få mer informasjon fra dem. De har forklart hvorfor det skjer, og at grunnen er at det har vært veldig mye gjennomtrekk av smørere og at det i enkelte peroider har blitt levert ut på et eller annet viss, sier smøresjef i langrenn, Knut Nystad.

Er det riktig at det er noe som har glippet ut?

-Nei, ikke som jeg vet har det vært det nei, avslutter Nystad.

Nett-TV: Bråk i smøreleieren

Video SMØRER BRÅK

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal