Holder på hemmeligheter

Skismørerne til skiskytterne vil ikke dele informasjon med kollegaene på langrennslandslaget.

Smøresjef Svein Ivar Moen (t.h.) sammen med Ole Einar Bjørndalen

Smøresjef Svein Ivar Moen (t.h.) sammen med Ole Einar Bjørndalen

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Tilliten mellom smørerne i skiskyting og langrenn er så dårlig at de ikke deler informasjon med hverandre. Flere smørere i langrennsleiren har sluttet de siste par årene. Utskiftningene dette fører med seg gjør at skiskyttersmørerne kvier seg for å dele hemmeligheter så de ikke skal komme på avveie.

–Tilliten mellom langrenn og skiskyting kunne vært bedre. Det er ikke nok tillit, sier Per Olav Tretterud som har fulgt skiskyttersmørerne som utsendt fra Olympiatoppen i forbindelse med Ski 2010.

Prosjektet har vært et samarbeid mellom smørerne i langrenn, skiskyting og kombinert, men informasjonsflyten har ikke vært spesielt god.

–Det er ikke den tilliten det skal være. Norge er en så liten nasjon at vi må klare å stå samlet og dra det her i riktig retning og ikke betvile hverandre. Det blir slik at man ikke stoler på hverandres resultater fra det som blir testet i langrenn og skiskyting, men så pass må det være, sier Tretterud til NRK.

Smøresjefen i skiskyting, Svein Ivar Moen, innrømmer at de kvier seg for å dele informasjon med kollegaene i langrennsmiljøet på grunn av gjennomtrekken det har vært der med flere smørere som har slutta de siste årene.

- Det er et poeng det og ikke til å legge skjul på, sier Moen til NRK.

Les også: - Gamblet med Northugs OL-ski

Gjennomtrekk

I langrennsleieren ser de problemet med utskiftinger i smøreteamet, men kjenner ikke til at informasjon har kommet på avveie.

Knut Nystad

Knut Nystad

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Vi vet at de ikke deler med oss, men vi håper at vi kan fortjene dere tillit. Vi får også håpe at vi i framtiden slipper at det bare er informasjonsflyt fra oss til dem og at vi kan få mer informasjon fra dem. De har forklart hvorfor det skjer, og at grunnen er at det har vært veldig mye gjennomtrekk av smørere og at det i enkelte peroider har blitt levert ut på et eller annet viss, sier smøresjef i langrenn, Knut Nystad.

Er det riktig at det er noe som har glippet ut?

-Nei, ikke som jeg vet har det vært det nei, avslutter Nystad.

Nett-TV: Bråk i smøreleieren

Video SMØRER BRÅK

Siste nytt

 • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

  Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

  Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

  Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

  Harry Kane, Tottenham
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Swansea med overtak

  André Ayew scoret kampens eneste mål da Swansea slo Barnsley 1-0 på bortebane mandag kveld. Returoppgjøret i opprykkskvalifiseringen spilles førstkommende lørdag, mens opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  André Ayew, Swansea
  Foto: JOHN SIBLEY
 • Mancini forlenger med Italia

  Roberto Mancini gjør ikke comeback i klubbfotballen med det første. Mandag forlenget 56-åringen avtalen som gjør ham til italiensk landslagssjef i fem år til.

  Den tidligere stjernespilleren tok over Italia-jobben for tre år siden.

  Mancini
  Foto: Antonio Calanni / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal