Høgmo gjør endringer på laget - benker Jarstein igjen

Vil teste flere spillere etter det skuffende resultatet mot Estland.

høgmo

NY FORMASJON? Per-Mathias Høgmo drillet blant annet noe som kunne minne om en ny formasjon på lørdagens landslagstrening i Drammen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det kan bli noen små endringer. Vi får se, sier Per-Mathias Høgmo.

Han møtte pressen før dagens trening i Drammen. På selve treningen skulle det bli synlig at landslagssjefen med alt å dømme gjør noen grep før treningskampen mot Finland tirsdag.

Elabdellaoui tilbake

jarstein

Rune Jarstein sto en god kamp mot Estland, der det riktignok var lite å gjøre for ham.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Blant annet drillet han en stund noe som kunne se ut som en 3-5-2-formasjon, noe som er nytt i seg selv, samt at han ser ut til å la Omar Elabdellaoui gå rett inn på laget.

Olympiakos-spilleren har vært ute med skade, men meldte seg frisk i går og blir med mot Finland.

– Ankelen er fin, og jeg er klar for trening og kamp. Det er deilig å være tilbake på samling, sier han til NRK.

I tillegg var det Ørjan Nyland som sto i mål på treningen. Høgmo bekrefter at han lar Rune Jarstein sitte på benken, til tross for at han spilte en god kamp da det ble 0-0 mot Estland (det var riktignok så lite å gjøre for ham at Jarstein måtte varmes opp under (!) kampen).

Høgmo har sagt at han har lyst å teste ganske mange spillere på denne samlingen.

– Vi har lyst å bruke flere keepere på denne samlingen. Hvem det blir får vi komme tilbake til. Vi har en veldig gunstig keepersituasjon og da er det viktig å gi flere sjansen i internasjonale kamper, sier Høgmo.

Jarstein sier til NRK at han forstår dette.

– Det har jeg null problem med. Vi har to treningskamper og det er helt normalt at alle får sjansen, sier Jarstein.

En del på plukke på

nyland

Ørjan Nyland er trolig tilbake i målet for Norge i neste kamp.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nyland har stort sett vært foretrukket på landslaget det siste året, men han får minimalt med spilletid for klubblaget. Jarstein står jevnt og trutt for sitt Hertha Berlin.

Men også RBK-keeper André Hansen er med i troppen.

– Jeg vil ikke si for mye om dette, for man vet aldri hva som kan skje opp mot en kamp, sier Høgmo.

Martin Ødegaard skal også slutte seg til troppen, men han spilte U21-kamp i går og kommer derfor først søndag. Det er derfor ukjent hvilken rolle han får i treningskampen.

Høgmo og støtteapparatet har rukket å evaluere 0-0-kampen mot Estland, og medgir at det er en del å plukke på.

– Vi må bli mer effektive i siste tredjedel. Det har vi fokus på. Og så ser vi at et veldig viktig suksesskriterie internasjonalet er å holde nullen. I fjor hadde vi seks kamper der vi holdt nullen, og det var med på å bringe oss til gruppefinalen i Italia, sier Høgmo.

Siste nytt

 • Kristiansen forlenger med Brann

  Ruben Kristiansen (33) fortsetter Brann-karrieren også kommende sesong. Det er tredje gang venstrebacken forlenger med bergensklubben.

  – Jeg er veldig glad for at jeg får representere Brann i ett år til, sier Kristiansen til Branns nettsted.

  Veteranen har spilt for laget siden midten av 2015-sesongen. Totalt står han med 162 Brann-kamper.

  Ruben Kristiansen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hernández slipper fengsel

  Den franske verdensmesteren Lucas Hernández unngår å måtte sone et halvt år i et spansk fengsel. Onsdag ble straffen gjort betinget av en dommer i Madrid.

  Endringen kommer etter at Hernández vant fram med en anke. Bayern München-forsvareren ble forrige uke pålagt å møte til soning.

  Det slipper han nå, men kravet er han holder seg på rett side av loven de fire neste årene. I tillegg må han betale en bot på 96.000 euro, som tilsvarer 933.000 kroner.

  Hernández ble i utgangspunktet dømt til fengsel for å ha brutt et besøkelsesforbud i 2017. Han reiste sammen med kjæresten på ferie til USA etter at begge hadde fått forbud mot å møte hverandre.

  Lucas Hernández
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Proffspiller står fram som homofil

  Den australske fotballspilleren Josh Cavallo (21) har tatt valget om å stå fram som homofil. Det gjør ham til den eneste aktive spilleren på proffnivå, som har valgt å komme ut som skeiv.

  Det har vært en lang vei dit.

  – Da jeg vokste opp, så gjemte jeg meg, fordi jeg skammet meg. Jeg har kjempet mot seksualiteten min i over seks år nå, og jeg er glad for at jeg kan legge det til side, skriver Cavallo i pressemeldinga delt på sine sosiale medier.

  Det er bare et fåtall mannlige fotballspillere som har stått fram som skeiv, og det har vært en utfordring, forteller spilleren videre.

  – Å vokse opp som homofil samtidig som jeg spiller fotball, er to ulike verdener som ikke har krysset skjebner før, sier han og fortsetter:

  – Det er forbausende at det ikke er andre homofile fotballspillere som spiller aktivt akkurat nå, ikke bare i Australia, men rundt om i verden. Jeg håper dette vil endre seg i framtiden, avslutter han.

  Josh Cavallo
  Foto: Brendon Thorne / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal