Så sjansefattig at reservekeeperen måtte varme opp Jarstein

TALLINN/OSLO (NRK): Det ble en tam oppvisning fra både Norge og Estland. Keeper Rune Jarstein hadde såpass lite å gjøre at reservekeeperen hjalp ham med å holde varmen.

Valon Berisha

NÆRE: Valon Berisha fikk en stor mulighet i andre omgang, men forsøket ble reddet på streken av Estland.

Norge gikk målløse av banen mot Estland. De tre sjansene fotballherrene skapte, ble det ingen uttelling av.

– Scoringen ville seg ikke helt i dag heller. Vi spiller oss frem til noen store sjanser, men skulle gjerne skapt flere, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NRK.

– Vi mangler helt klart en skikkelig toppspiss. Estland er et litt gjerrig lag og forsvarer seg godt, men det unnskylder ikke at vi ikke er gode nok i siste ledd, sier NRKs ekspert Karl-Petter Løken.

Varmet opp Jarstein

Rune Jarstein

TILBAKE: Rune Jarstein var tilbake fra start for Norge mot Estland.

Heller ikke for Norges keeper, Rune Jarstein, som igjen fikk sjansen fra start, var det veldig mye å gjøre. Såpass lite var det, at reserve Ørjan Nyland var borte for å holde varmen i kollegaen sin midt i kampen.

– Jeg så han varme opp, så jeg spurte om han kunne skyte et par skudd på meg. Det var fint å få litt bevegelse i kampen, sier Jarstein til NRK, og flirer.

– Det var uansett gøy å få en kamp igjen. Jeg har savnet det. Det er litt vanskelig når det er så kaldt og banen er så dårlig, men jeg fornøyd med at vi holder nullen, legger han til.

Endringer

Høgmo gjode seks endringer på laget som tapte mot Ungarn i november, blant annet fikk både keeper Jarstein, Jo Inge Berget og Adama Diomande sjansen fra start.

– Berget viser at han tar stadige nye steg, mener Høgmo om midtbanespilleren, som hadde to gode muligheter til å sette inn norsk ledelse.

Høgmo la om formasjonen til 4-3-3 i andre omgang. Og med ny formasjon, kom ogå nye muligheter.

Ole Kristian Selnæs

DEBUT: Både Ole Kristian Selnæs og Fredrik Midsjø fikk sin første landskamp.

– Dette er helt nye tendenser fra det norske laget, slo NRKs kommentator Olav Traaen fast, da Berget igjen var farlig frempå få minutter etter sidebytte.

- Humpete bane

Etter 59 minutter burde Norge tatt ledelsen. Johansen løftet inn i bakrommet. Der kom Valon Berisha i fart og satte ballen mellom beina på keeper, men igjen var forsvarer Aksalu på plass ved streken.

Etter dette tok vertene over mer av spillet, men heller ikke Estland fikk ballen i mål. Dermed endte privatlandskampen 0-0.

– Det er eb litt humpete bane og det blir litt vanskeligere å ta imot ballen, så det er forståelig. Det er en treningsmatch og vå må lære av de feilene vi gjør og fortsette å prøve, sier Haitam Aleesami.

Flere fotballpersonligheter kom likevel med kritkk av landslagets forestilling på Twitter.

Laster Twitter-innhold

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.