NRK Meny
Normal

Historisk prestasjon av ØIF

ØIF vant søndagens kamp mot Haslum 33-31, og er dermed klare for finalen i sluttspillet i håndball.

Leif Gautestad, ØIF Arendal

ØIF-trener Leif Gautestad kan feire at han har tatt laget sitt til nye høyder.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Haslum ble nummer to i eliteserien og var favoritt i semifinalene. Arendalittene på sin side har aldri nådd en finale i sluttspillet. Dermed er det en bragd at ØIF slår Haslum på bortebane.

Trener Leif Gautestad sier han er imponert over det laget hans har fått til.

– Det var en fantastisk opplevelse. Vi har vært på ei lang, fin reise med mange gode kamper over tid. Å slå Haslum, som på papiret kanskje har de beste spillerne i Norge, på bortebane var en fantastisk opplevelse, sier Gautestad.

– Noe å være stolt av

ØIF har vært i semifinale to ganger tidligere, men aldri i en finale. Første semifinale mot Haslum spilte ØIF i Sør Amfi på torsdag, da de vant 33-30 etter ekstraomganger.

I dagens kamp sto det til pause 17-13 til ØIF, og stillinga ble til slutt 33 - 31. Gautestad takker de rundt 150 supportere som tok turen til Bærum for å heie på sørlandslaget.

– Det jeg først og fremst er stolt av, er at vi over tid har klart å etablere en kultur og noen holdninger som har ført til gode resultater. Over tid har laget jobbet seg fram til noe hele regionen kan være stolte av.

– Det er utrolig gøy å få resultater og at vi med mange sørlandsgutter kan hevde oss i toppen. At vi nå kommer til en sluttspillfinale gir oss stor tro på tida framover, og vi gleder oss enormt til fredag, sier Gautestad.

Håper på fullt hus

Lørdag slo Elverum FyllingenBergen 30-24. Dermed møter ØIF Arendal Elverum i finalen. Første kamp spilles allerede fredag i Sør Amfi.

Gautestad mener det er mulig å slå Elverum, men sier det blir vanskelig.

– Det er mulig å slå dem, men det er et nytt stort fjell som må bestiges. Vi har besteget mange fjell og vi håper vi har krefter nok til også å bestige Elverum.

Gautestad håper at publikum vil stille opp i Sør Amfi for å gi ØIF drahjelp mot Elverum. Han håper på en ny type supporterkultur på Sørlandet, der man virkelig heier på laget sitt.

– Utfordringa er stor og det skal mange kraftprestatsjoner til. Men godt hjulpet av et entusiastisk hjemmepublikum som gir gutta energi, er det mulig å slå Elverum.

Andre kamp går søndag i Elverum. Dersom det ikke er avgjort etter to kamper, møtes de to lagene i en siste finalekamp 15. mai.

Kampfakta:

* Andre Marius Jørgensen Hofstøl ble toppskårer for ØIF.

* Erlend Mamelund og Hampus Jildenback ble toppskårere for Haslum.

* Begge lag fikk fire utvisninger.

* 520 tilskuere så kampen.

Siste nytt

 • FIFA-ranking: Tyskland frå 1 til 15

  Verdsmeister Frankrike er ny topp på den første FIFA-rankingen etter fotball-VM. Belgia og Brasil er nr 2 og 3.

  Tyskland har toppa rankingen lenge, men fall heilt til 15.-plass etter sin elendige VM-innsats.

  Norge ligg uendra på 53.-plass.

 • Rumlemage intet hinder for Djokovic

  Novak Djokovic gikk videre til tredje runde i Cincinnati Masters tross rumlete mage etter 2-1-seier mot Adrian Mannarino.

  Djokovic tapte første sett 4-6, men måtte ha legehjelp under andre sett. Han valgte likevel å fortsette, og vant de neste settene 6-2, 6-1.

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo