NRK Meny
Normal

Hirscher fikk optimalt startnummer: – Det er urettferdig

Marcel Hirscher (25) gjør alt for å tukte Aksel Lund Svindal (31) i sammenlagtcupen. Torsdag stiller slalåmspesialisten til start i super-G med startnummer 3.

Svindal og Hirscher

MENER HIRSCHER HAR FORDEL: Aksel Lund Svindal er lite fornøyd med at Marcel Hirscher (innfelt), en umerritert super-G-kjører, kan få et såpass godt startnummer i dagens super-G i Lenzerheide.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

 • Se super-G-rennet i Lenzerheide fra kl 09.25 her!

Det tidlige startnummeret Hirscher har fått utdelt får fartsspesialist Svindal til å løfte på øyebrynene.

Marcel Hirscher

INTET FARTSFANTOM: Marcel Hirscher er en teknikker av rang, men sliter i fartdisiplinene. I år har han en 16.-plass som best i super-G. Han har ikke deltatt i noen utforrenn i år.

Foto: Jure Makovec / Afp

Svindal er nemlig meget kritisk til ordningen som gjør at en lavt rangert super-G-kjører – som Hirscher – får starte såpass tidlig, og dermed kan dra fordel av nypreparerte løyper.

Han må nemlig starte langt bak i leksa når han velger å stille opp i slalåmrenn.

– Jeg må starte sist i slalåm

– Kjører han, noe han trolig gjør, så er det en fordel for ham at han mest sannsynlig får et tidlig startnummer. Hvis jeg hadde kjørt slalåmen, så hadde jeg måttet starte blant de siste. Det er urettferdig, og har blitt diskutert tidligere. Det kan kanskje bli avgjørende, sa Aksel Lund Svindal til NRK onsdag.

Onsdag kjørte nordmannen ned til 5.-plass i utforrennet i Lenzerheide, og hoppet dermed forbi Hirscher i den knalljevne sammenlagtkampen i verdenscupen.

Nordmannen leder i øyeblikket med 41 poeng på Hirscher – en ledelse han håper å øke ytterligere i dagens super-G.

Tror Hirscher kan ta mange poeng

Men Hirscher har åpenbart skumle hensikter siden han velger å stille til start i dagens super-G – en disiplin han vanligvis behersker dårlig.

Østerrikeren er nemlig en ren slalåm- og storslalåmspesialist, som kun har deltatt i to super-G-renn tidligere i år. Det endte med en svak 56.-plass i Kitzbühel og 16.-plass i Beaver Creek før jul.

Svindal frykter likevel at Hirscher kan kapre en god plassering i Lenzerheide-traséen - mye på grunn av det tidlige startnummeret.

– Hirscher er knallgod på ski. Jeg må kjøre knallbra. Jeg må på pallen, sier Svindal, og mener det er «50-50» mellom ham og Hirscher om hvem som stikker av med sammenlagtseieren til slutt.

Svindal, som leder super-G-cupen, kommer først på startnummer 22 siden han er en del av seedet gruppe.

Hirscher: – Lider av «krystall-mani»

Marcel Hirscher har vunnet sammenlagtkula de to siste årene. Østerrikeren har tidligere uttalt at han har «samle-mani» på glasskuler:

– Jeg har utviklet en lidenskap for å samle glasskuler. Og jeg vet hva jeg må gjøre, uttalte Hirscher før alpinavslutningen i Sveits.

Etter at dagens super-G er ferdigkjørt, gjenstår kun to verdenscuprenn før sesongen er over. Lørdag og søndag skal det kjøres henholdsvis storslalåm og slalåm. Der er Marcel Hirscher ventet å ta mange poeng.

I fjor ble Svindal nummer to i verdenscupen sammenlagt, også da ble det svært jevnt mellom ham og den unge østerrikeren. Hirscher vant til slutt med 29 poengs margin.

Svindal har imidlertid stukket av med den aller største krystallkula to ganger tidligere, i 2007 og 2009.

Kjetil Jansrud har startnummer 17 i dagens super-G.

Marcel Hirscher og Aksel Lund Svindal

SLIK GIKK DET I FJOR: Marcel Hirscher og Aksel Lund Svindal kjempet en tøff kamp om sammenlagttroféet i verdenscupen også sist sesong. Det endte med at Hirscher vant 29 poeng foran nordmannen, med Ted Ligety (t.h.) på 3.-plass.

Foto: ARMANDO TROVATI / Ap

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn