NRK Meny
Normal

Hirscher fikk optimalt startnummer: – Det er urettferdig

Marcel Hirscher (25) gjør alt for å tukte Aksel Lund Svindal (31) i sammenlagtcupen. Torsdag stiller slalåmspesialisten til start i super-G med startnummer 3.

Svindal og Hirscher

MENER HIRSCHER HAR FORDEL: Aksel Lund Svindal er lite fornøyd med at Marcel Hirscher (innfelt), en umerritert super-G-kjører, kan få et såpass godt startnummer i dagens super-G i Lenzerheide.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

 • Se super-G-rennet i Lenzerheide fra kl 09.25 her!

Det tidlige startnummeret Hirscher har fått utdelt får fartsspesialist Svindal til å løfte på øyebrynene.

Marcel Hirscher

INTET FARTSFANTOM: Marcel Hirscher er en teknikker av rang, men sliter i fartdisiplinene. I år har han en 16.-plass som best i super-G. Han har ikke deltatt i noen utforrenn i år.

Foto: Jure Makovec / Afp

Svindal er nemlig meget kritisk til ordningen som gjør at en lavt rangert super-G-kjører – som Hirscher – får starte såpass tidlig, og dermed kan dra fordel av nypreparerte løyper.

Han må nemlig starte langt bak i leksa når han velger å stille opp i slalåmrenn.

– Jeg må starte sist i slalåm

– Kjører han, noe han trolig gjør, så er det en fordel for ham at han mest sannsynlig får et tidlig startnummer. Hvis jeg hadde kjørt slalåmen, så hadde jeg måttet starte blant de siste. Det er urettferdig, og har blitt diskutert tidligere. Det kan kanskje bli avgjørende, sa Aksel Lund Svindal til NRK onsdag.

Onsdag kjørte nordmannen ned til 5.-plass i utforrennet i Lenzerheide, og hoppet dermed forbi Hirscher i den knalljevne sammenlagtkampen i verdenscupen.

Nordmannen leder i øyeblikket med 41 poeng på Hirscher – en ledelse han håper å øke ytterligere i dagens super-G.

Tror Hirscher kan ta mange poeng

Men Hirscher har åpenbart skumle hensikter siden han velger å stille til start i dagens super-G – en disiplin han vanligvis behersker dårlig.

Østerrikeren er nemlig en ren slalåm- og storslalåmspesialist, som kun har deltatt i to super-G-renn tidligere i år. Det endte med en svak 56.-plass i Kitzbühel og 16.-plass i Beaver Creek før jul.

Svindal frykter likevel at Hirscher kan kapre en god plassering i Lenzerheide-traséen - mye på grunn av det tidlige startnummeret.

– Hirscher er knallgod på ski. Jeg må kjøre knallbra. Jeg må på pallen, sier Svindal, og mener det er «50-50» mellom ham og Hirscher om hvem som stikker av med sammenlagtseieren til slutt.

Svindal, som leder super-G-cupen, kommer først på startnummer 22 siden han er en del av seedet gruppe.

Hirscher: – Lider av «krystall-mani»

Marcel Hirscher har vunnet sammenlagtkula de to siste årene. Østerrikeren har tidligere uttalt at han har «samle-mani» på glasskuler:

– Jeg har utviklet en lidenskap for å samle glasskuler. Og jeg vet hva jeg må gjøre, uttalte Hirscher før alpinavslutningen i Sveits.

Etter at dagens super-G er ferdigkjørt, gjenstår kun to verdenscuprenn før sesongen er over. Lørdag og søndag skal det kjøres henholdsvis storslalåm og slalåm. Der er Marcel Hirscher ventet å ta mange poeng.

I fjor ble Svindal nummer to i verdenscupen sammenlagt, også da ble det svært jevnt mellom ham og den unge østerrikeren. Hirscher vant til slutt med 29 poengs margin.

Svindal har imidlertid stukket av med den aller største krystallkula to ganger tidligere, i 2007 og 2009.

Kjetil Jansrud har startnummer 17 i dagens super-G.

Marcel Hirscher og Aksel Lund Svindal

SLIK GIKK DET I FJOR: Marcel Hirscher og Aksel Lund Svindal kjempet en tøff kamp om sammenlagttroféet i verdenscupen også sist sesong. Det endte med at Hirscher vant 29 poeng foran nordmannen, med Ted Ligety (t.h.) på 3.-plass.

Foto: ARMANDO TROVATI / Ap

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street