Hilde om frustrerte østerrikere: – Vi nyter det

SEEFELD/OSLO (NRK.no) Tom Hilde (25) sier bruken av de nye hoppskoene har gitt en god effekt: Pottesure østerrikere.

Hilde

Her jubler Tom Hilde for fjerdeplassen i Garmisch-Partenkirchen tirsdag.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Det som er moro å se, er at østerrikerne plutselig har fått øynene opp for hva vi gjør. Vi har aldri vært i den posisjonen før. Vi prøver bare å nyte det, sier Hilde.

Siden Anders Jacobsen (27) og Tom Hilde har briljert i hoppuken, har østerrikerne rettet oppmerksomheten mot nordmennenes nye hoppsko.

– Vet det er frustrerende

Den er utviklet av landslagssjef Alexander Stöckl (39) og hans far Paul. Skoen skal være ekstra stiv foran ved leggen, slik at hopperne får bedre balanse både i svevet og ved landing.

Hilde2

De nye skoene er godt gjemt under hoppdressen til Tom Hilde.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Men selv om Det internasjonale skiforbundet (FIS) har vurdert og godkjent skoen, har østerrikernes skepsis økt parallelt med nordmennenes suksess.

– Jeg synes de kunne holdt seg for gode til de klagene når alle vet at vi er innenfor regelverket. Vi har stått på den andre siden mange ganger når østerrikerne har kommet med nytt utstyr, og jeg vet at det er frustrerende, sier Hilde.

Nekter å vise frem skoene

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier at det er uaktuelt å vise frem skoen til konkurrentene.

– Det eneste vi vet, er at FIS sier at skoen er utviklet godt innenfor reglene. Mange spør om å få se utstyret vårt, og da svarer vi: «Den gangen alle viser frem sitt utstyr, skal vi vise vårt».

Bråthen trekker en parallell til oppstyret rundt Simon Ammanns nye bindinger før OL i Vancouver i 2010. Da svarte sveitseren med å vinne gull i både normal og stor bakke.

– Vi får i hvert fall håpe det har samme effekt, sier Bråthen, og ler.

– Hvis det er slik at konkurrentene har fokus på hva vi driver med, er det ingenting som er bedre enn det. Da er det fryktelig mange som har rettet øynene mot oss.

Selv om både Jacobsen og Hilde har hatt suksess med hoppskoene, er det ingen andre på landslaget som bruker dem.

– Jeg og Jacobsen holder skiene smale ut fra hoppet, og da er effekten ganske stor. Men hvis du har skiene bredt, funker det ikke like godt, forklarer Tom Hilde.

– Kan trigge oss

Nå forventer hopperne ekstra kok når titusenvis av østerrikere skal ta dem imot i Innsbruck fredag og Bischofshofen søndag.

– Det blir litt tøffere når østerrikerne har hjemmebane, men vi skal prøve å stå imot, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.no.

Anders Bardal (30) tror imidlertid at feststemte østerrikere kan være en fordel for Norge.

– Det skal ikke ha noe si at østerrikerne får hjemmebane. Kanskje det tvert imot trigger oss ekstra, sier Bardal.

Tom Hilde gjorde som de andre norske, hoppet bakken ned i Garmisch Partenkirchen.

VIDEO: Se hoppet som sikret Tom Hilde tredjeplass sammenlagt i hoppuka. Foto: Peter Bergsaune

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal