NRK Meny
Normal

- Dette er en gave til Petter Northug

Tom Hilde vant avslutningsrennet i hoppuka Bischofshofen og forærte seieren til Petter Northug.

Video Hilde vant i Bischosfhofen

Tom Hilde kunne til slutt slippe jubelen løs for triumfen i Bischofshofen

Resultater fra Bischofshofen

- Dette er en gave til Petter Northug, sa Tom Hilde til NRK etter seieren. Han tenkte nok da litt på at han tidligere i uken uttalte at dagens bursdagsbarn sutret litt vel mye når det ikke gikk hans vei.

Hilde har hatt en klar stigning gjennom hele hoppuka og ble nummer tre i Innsbruck og vant to kvalifiseringer. I avslutningsrennet kronet han det hele med en seier.

- Jeg var veldig god. I dag er jeg Supermann, sa Hilde videre og viste fram at han hadde en trøye med Supermann under hoppdrakta.

Gratuler Tom Hilde med innsatsen nederst i saken!

Hilde ledet med 2,4 poeng foran østerrikeren Thomas Morgenstern etter 1. omgang, men hold hodet kaldt som sistemann i finaleomgangen selv om han ble sittende lenge på bommen ettersom vindforholdene endret seg. Til slutt var han 1,6 poeng foran Morgenstern. Andreas Kofler ble nummer tre.

Les også: Fullt kaos da Hilde vant

Dette var Hildes tredje verdenscupseier i karrieren. De to forrige kom i 2008. Den siste norske verdenscupseireren i hopp kom nesten for et år siden da Anders Jacobsen vant skiflygningsrennet i Oberstdorf.

Suveren Morgenstern, Hilde nummer tre

Tom Hilde med Supermann-drakt

Tom Hilde med Supermann-drakt

Foto: Bent Majercik / NRK

Morgenstern hadde en klar ledese i sammendraget allerede før det siste rennet i hoppuka, og tok også en suveren seier sammenlagt. Østerrikeren vant foran Simon Ammann fra Sveits, mens Tom Hilde klatret opp til en tredjeplass i sammendraget. Dermed ble han den første nordmannen på seierspallen i sammendraget etter at Anders Jacobsen vant i 2007.

Flott norsk laginnsats

Det var ikke bare Hilde som leverte flott hopping i Bischofshofen. Johan Remen Evensen endte på 7. plass, Anders Jacobsen ble nummer 9, Bjørn Einar Romøren ble nummer 14 og Anders Bardal endte på 17. plass.

Nett-TV: Super lag innsats

Video De norske hoppene i andre omg.

Nett-TV: Flott norsk hopping i 1. omgang.

Video Hilde leder etter 1. omgang

Siste nytt

 • Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km klassisk fellesstart i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen i OL. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USA tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP
 • Norendal nummer seks i Big Air

  Silje Norendal endte på sjetteplass i finalen i Big Air. Hun klarte ikke å lande et triks helt perfekt, og endte med 131.50 poeng-

  Østerrikske Anna Gasser vant etter et kjempehopp i siste omgang. 185 poeng holdt til seier foran Jamie Anderson (USA).

  Silje Norendal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin