NRK Meny
Normal

- Dette er en gave til Petter Northug

Tom Hilde vant avslutningsrennet i hoppuka Bischofshofen og forærte seieren til Petter Northug.

Video Hilde vant i Bischosfhofen

Tom Hilde kunne til slutt slippe jubelen løs for triumfen i Bischofshofen

Resultater fra Bischofshofen

- Dette er en gave til Petter Northug, sa Tom Hilde til NRK etter seieren. Han tenkte nok da litt på at han tidligere i uken uttalte at dagens bursdagsbarn sutret litt vel mye når det ikke gikk hans vei.

Hilde har hatt en klar stigning gjennom hele hoppuka og ble nummer tre i Innsbruck og vant to kvalifiseringer. I avslutningsrennet kronet han det hele med en seier.

- Jeg var veldig god. I dag er jeg Supermann, sa Hilde videre og viste fram at han hadde en trøye med Supermann under hoppdrakta.

Gratuler Tom Hilde med innsatsen nederst i saken!

Hilde ledet med 2,4 poeng foran østerrikeren Thomas Morgenstern etter 1. omgang, men hold hodet kaldt som sistemann i finaleomgangen selv om han ble sittende lenge på bommen ettersom vindforholdene endret seg. Til slutt var han 1,6 poeng foran Morgenstern. Andreas Kofler ble nummer tre.

Les også: Fullt kaos da Hilde vant

Dette var Hildes tredje verdenscupseier i karrieren. De to forrige kom i 2008. Den siste norske verdenscupseireren i hopp kom nesten for et år siden da Anders Jacobsen vant skiflygningsrennet i Oberstdorf.

Suveren Morgenstern, Hilde nummer tre

Tom Hilde med Supermann-drakt

Tom Hilde med Supermann-drakt

Foto: Bent Majercik / NRK

Morgenstern hadde en klar ledese i sammendraget allerede før det siste rennet i hoppuka, og tok også en suveren seier sammenlagt. Østerrikeren vant foran Simon Ammann fra Sveits, mens Tom Hilde klatret opp til en tredjeplass i sammendraget. Dermed ble han den første nordmannen på seierspallen i sammendraget etter at Anders Jacobsen vant i 2007.

Flott norsk laginnsats

Det var ikke bare Hilde som leverte flott hopping i Bischofshofen. Johan Remen Evensen endte på 7. plass, Anders Jacobsen ble nummer 9, Bjørn Einar Romøren ble nummer 14 og Anders Bardal endte på 17. plass.

Nett-TV: Super lag innsats

Video De norske hoppene i andre omg.

Nett-TV: Flott norsk hopping i 1. omgang.

Video Hilde leder etter 1. omgang

Siste nytt

 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street