Hopp til innhold

- Gutta er på vei til VM

Tom Hilde ble nummer tre i Innsbruck og landslagstrener Mika Kojonkoski mener at de er i rute før VM.

Video Hilde på pallen i hoppuka

Tom Hilde havnet på tredjeplass i Innsbruck.

Thomas Morgenstern

Ingen kunne gjøre noe med Thomas Morgenstern, som vant rennet i suveren stil.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Tom Hilde lå på tredje etter første omgang, og strakk seg til 122 meter under vanskelige forhold i andre omgang.

- Det er noe av det deiligste jeg har vært med på. Nivået er høyt nå. Det er deilig å være der oppe og det er ekstra godt å gjøre det her. Jeg storkoser meg nå, sier Tom Hilde til NRK.

Andrehoppet ga Asker-gutten ledelsen, men med sterke hoppere som Adam Malysz og Thomas Morgenstern igjen på toppen ble det vanskelig å holde seg øverst.

Landslagstrener Mika Kojonkoski var også fornøyd med innsatsen til elevene sine.

Mika Kojonkoski

Mika Kojonkoski tror på suksess i VM

Foto: Engeland / NRK

- Jeg håper at folk i Norge våkner litt og ser at disse gutta er på vei til VM og at det skaper ro rundt laget, slik at vi kan fokusere 101 prosent på jobben vår, sier Mika Kojonkoski.

Nummer 100

Malysz hoppet meteren lenger enn Hilde, mens Morgenstern var i en klasse for seg og landet ikke før han nådde 126,5 meter. Det ga Østerrikeren en suveren seier.

Bjørn Einar Romøren lå på 7. plass etter førsteomgang, men skuffet i finaleomgangen. Under vanskelige forhold hoppet han ned til en 14. plass. Han skryter av lagkamerat Hilde.

- Det var kjempebra. Han har stort sett hoppet bra hele sesongen, og jeg tror ikke det var noe bakdel for han å hoppe under dårlige forhold i dag. Det er moro at det holder til pallen, sier Bjørn Einar Romøren til NRK.

Hilde sørget med det for Mika Kojonkoskis pallplassering nummer 100 som norsk landslagssjef, og Norges første pallplassering i hoppuka på tre år.

Morgenstern rykker fra

Simon Ammann ble firer og tapte terreng til hoppukeleder Morgenstern. 27,3 poeng skiller de to før avslutningsrennet.

- 27 poeng er mye, og Morgi gjør det alltid bra i Bischofshofen. Men mye kan skje i hoppuken, så jeg vil gi alt i det siste rennet, sa Ammann til NTB.

- Det er en god følelse å lede, men dere så i Garmisch (Morgenstern på 14.-plass) at ting kan snu dersom du ikke har flaksen på din side, sa Morgenstern.

Saken fortsetter under bildet.

Pallen, Innsbruck

Adam Malysz (f.v.), Thomas Morgenstern og Tom Hilde på pallen i Innsbruck.

Sterk førsteomgang

De norske herrene leverte altså solid hopping i første omgang.

Til tross for at de ble nummer én og to i kvalifiseringen, møtte Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren sterk motstand i sine dueller, mot henholdsvis Simon Ammann og Thomas Morgenstern.

Bjørn Einar Romøren tapte duellen mot Morgenstern, men hoppet likevel godt nok til å kvalifisere seg til finaleomgangen som en av de beste toerene. Han havnet til slutt på 7. plass. Morgenstern ledet rennet etter første omgang.

Tom Hilde overlot ingenting til tilfeldighetene, slo Simon Ammann i førsteomgangens siste duell, og tok tredjeplassen. Sveitseren tok seg likevel videre til finalen på samme måte som Romøren.

Alle videre

Anders Bardal hadde også tøff motstand i finnen Janne Ahonen. Bardal uttalte tidlig på mandag at han blir mentalt utslitt av hoppuka, men sørget likevel for at Ahonen ikke får muligheten til å følge opp sine tre tidligere seire fra bakken i Innsbruck. Bardal hoppet ned til foreløpig 17. plass, som han også hadde ved rennets slutt.

Også Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen karret seg inn blant topp 20 i første omgang, og havnet til slutt på 15. og 17. plass.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP
  • Juventus dømt til å betale gigantbeløp til Ronaldo

    Juventus må betale Cristiano Ronaldo 9,7 millioner euro i ubetalt lønn fra 2020/2021-sesongen. Det tilsvarer 114 millioner norske kroner.

    Det kom fram da dommen ble opplest i en italiensk rettssal onsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået AFP.

    Ronaldo, som spilte for Juventus fra 2018 til 2021, vant dermed fram med sin anke i saken som har vart i flere år.

    Han fikk imidlertid ikke fullt så mye som han ba om. Portugiseren krevde nesten det dobbelte.

    Sommeren 2021 gjorde Ronaldo overgang fra Juventus til Manchester United. Etter et mislykket opphold i England flyttet han videre til Al-Nassr i Saudi-Arabia.

    Juventus har nektet å kommentere saken, men har informert AFP om at klubben snart vil komme med en uttalelse.

    Ifølge det amerikanske finansmagasinet Forbes var Ronaldo den idrettsutøveren med høyest inntekt i 2023. Lønnen hans var da estimert til 136 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av én milliard norske kroner.

    Juventus, som er børsnotert, ble notert med et tap på 1,5 milliarder kroner i regnskapet for 2022/2023.

    (©NTB)

    Ronaldo
    Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal