NRK Meny
Normal

Hilde tilbake i verdenscupen: – En veldig god følelse

Tom Hilde er tilbake i verdenscup-varmen til helgens åpning i Klingenthal. Mens Phillip Sjøen er vraket.

Hilde

TILBAKE: Her er Tom Hilde før dagens pressekonferanse.

Foto: Anders Engeland

Foran helgens verdenscupåpningen i hopp i Klingenthal vil landslagssef, Alexander Stöckl, presentere hvilke hoppere som reiser til Tyskland på en pressekonferanske tirsdag.

 • Her er hele uttaket til verdenscupåpningen: Tom Hilde, Rune Velta, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Kenneth Gangnes.

– Veldig god følelse

Tom Hilde, som ble vraket fra landslaget foran denne sesongen, er nå tilbake i verdenscupvarmen.

– Det er en veldig god følelse. Jeg har jobbet lenge for å bli klar til vinterstart og det har tatt veldig lang tid, sier Hilde ovenfor NRK.

Hopperen har fått flere tunge beskjeder de siste årene og ble blant annet vraket til Sotsji-OL, hoppuka og Falun-VM og står utenfor landslaget denne sesongen.

– Det er en veldig god følelse og en bekreftelse på jeg har gjort noe riktig. Hoppinga har gått ganske bra på trening og da er det godt å bli tatt ut med denne gjengen igjen, sier 28-åringen og nikker mot lagkameratene.

hoppgutta

KLARE: Tom Hilde trives godt med å være inne i verdenscup-varmen igjen.

Foto: Anders Engeland

Motivert for å komme tilbake

Landslaget har den siste tiden vært på samling i Oslo og hoppet i Midstubakken. Der har tydligvis landslagssjefen latt seg imponere av Hilde

– Han har ikke sett så mange hopp av meg i sommer og han sa tidlig i denne samlinga at han var imponert over de endringene jeg har gjort og det gir en god følelse, bekrefter Hilde som til tross for god hopping ikke regner med å være helt i den internasjonale toppen med en gang.

– Det holder nok ikke helt i toppen med en gang, men forhåpentligvis blir det litt mer frihet i det utover vinteren så jeg kan være med å kjempe når det spisser seg til utover vinteren.

Vraket Sjøen: – Riktig avgjørelse

Mens Hilde er inne i varmen igjen, er det 19-årinegen, Phillip Sjøen, som nå er ute i kulden og ikke er tatt ut til verdenscupåpningen i Tyskland.

Sjøen har tidligere uttalt at han har slitt med overskuddet foran årets sesong og tatt en «permisjon» fra landslaget.

Sjøen

VRAKET: Phillip Sjøen var ikke overrasket over tirsdagens vraking.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det synes jeg var en helt riktig avgjørelse. Jeg har akkurat startet med hopping igjen nå, det har vært en stund siden sist og det gikk egentlighelt som forventet. Det er småpen hopping men ikke så mye mer, så jeg syens det var en riktig avgjørelse å ta, var Sjøens kommentar til helgens uttak.

Han håper å være tilbake i verdenscupen til rennene på Lillehammer og så på Tom Hildes retur med positive øyne.

– Det er kjempegøy. Tom har hoppet kanonbra på samlinga og jobbet hardt denne sommeren og høsten, så det synes jeg er helt fortjent, avslutter Sjøen.

Klovnen og humørsprederen er tilbake. Reporter: Arnfinn Fagerli. Foto: Vilde Mikkelsen/Per Onsheim. Redigering: Guro Langehaug Grønn

Siste nytt

 • Ylven helt i VIF-opphenting

  Vålerenga lå under 0-3 hjemme mot Frisk Asker etter ti minutter i søndagens lokaloppgjør, men snudde og vant 4-3. Martin Laumann Ylven ble matchvinner for VIF. Lillehammer slo Stjernen 4-3 borte og Lørenskog tapte 1-4 borte mot Storhamar.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kane berget Tottenham-poeng

  Et selvmål ga Southampton ledelsen hjemme mot Tottenham i Premier League søndag, men Harry Kane berget 1-1 og ett poeng for Spurs. Kane har nå scoret ni mål på sine fem siste starter i serien, ifølge statistikktjenesten Opta.

 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
Sportsrevyen