Hilde tilbake i verdenscupen: – En veldig god følelse

Tom Hilde er tilbake i verdenscup-varmen til helgens åpning i Klingenthal. Mens Phillip Sjøen er vraket.

Hilde

TILBAKE: Her er Tom Hilde før dagens pressekonferanse.

Foto: Anders Engeland

Foran helgens verdenscupåpningen i hopp i Klingenthal vil landslagssef, Alexander Stöckl, presentere hvilke hoppere som reiser til Tyskland på en pressekonferanske tirsdag.

 • Her er hele uttaket til verdenscupåpningen: Tom Hilde, Rune Velta, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Kenneth Gangnes.

– Veldig god følelse

Tom Hilde, som ble vraket fra landslaget foran denne sesongen, er nå tilbake i verdenscupvarmen.

– Det er en veldig god følelse. Jeg har jobbet lenge for å bli klar til vinterstart og det har tatt veldig lang tid, sier Hilde ovenfor NRK.

Hopperen har fått flere tunge beskjeder de siste årene og ble blant annet vraket til Sotsji-OL, hoppuka og Falun-VM og står utenfor landslaget denne sesongen.

– Det er en veldig god følelse og en bekreftelse på jeg har gjort noe riktig. Hoppinga har gått ganske bra på trening og da er det godt å bli tatt ut med denne gjengen igjen, sier 28-åringen og nikker mot lagkameratene.

hoppgutta

KLARE: Tom Hilde trives godt med å være inne i verdenscup-varmen igjen.

Foto: Anders Engeland

Motivert for å komme tilbake

Landslaget har den siste tiden vært på samling i Oslo og hoppet i Midstubakken. Der har tydligvis landslagssjefen latt seg imponere av Hilde

– Han har ikke sett så mange hopp av meg i sommer og han sa tidlig i denne samlinga at han var imponert over de endringene jeg har gjort og det gir en god følelse, bekrefter Hilde som til tross for god hopping ikke regner med å være helt i den internasjonale toppen med en gang.

– Det holder nok ikke helt i toppen med en gang, men forhåpentligvis blir det litt mer frihet i det utover vinteren så jeg kan være med å kjempe når det spisser seg til utover vinteren.

Vraket Sjøen: – Riktig avgjørelse

Mens Hilde er inne i varmen igjen, er det 19-årinegen, Phillip Sjøen, som nå er ute i kulden og ikke er tatt ut til verdenscupåpningen i Tyskland.

Sjøen har tidligere uttalt at han har slitt med overskuddet foran årets sesong og tatt en «permisjon» fra landslaget.

Sjøen

VRAKET: Phillip Sjøen var ikke overrasket over tirsdagens vraking.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det synes jeg var en helt riktig avgjørelse. Jeg har akkurat startet med hopping igjen nå, det har vært en stund siden sist og det gikk egentlighelt som forventet. Det er småpen hopping men ikke så mye mer, så jeg syens det var en riktig avgjørelse å ta, var Sjøens kommentar til helgens uttak.

Han håper å være tilbake i verdenscupen til rennene på Lillehammer og så på Tom Hildes retur med positive øyne.

– Det er kjempegøy. Tom har hoppet kanonbra på samlinga og jobbet hardt denne sommeren og høsten, så det synes jeg er helt fortjent, avslutter Sjøen.

Klovnen og humørsprederen er tilbake. Reporter: Arnfinn Fagerli. Foto: Vilde Mikkelsen/Per Onsheim. Redigering: Guro Langehaug Grønn

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal