NRK Meny
Normal

– Det er kanskje tidenes sterkeste hoppukelag

VIKERSUND/OSLO (NRK): Tom Hilde er vraket og er ikke med på hoppukelaget. Men NRKs hoppekspert Anders Jacobsen mener Norge stiller med et meget sterkt lag.

Kenneth Gangnes og Johann Andre Forfang

FLOTT SESONG: Kenneth Gangnes og Johann André Forfang feirer første- og tredjeplassen under verdenscupen på Lillehammer i starten av desember.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Anders Jacobsen

HØYE FORVENTNINGER: NRKs hoppekspert synes Norge stiller med et veldig sterkt lag i hoppuka.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Landslagstrener Alexander Stöckl tok tirsdag ut sju hoppere som skal representere Norge under den tysk-østerrikske hoppuka.

Disse sju er Kenneth Gangnes, Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Joachim Hauer, Johann André Forfang, Daniel André Tande og Halvor Egner Granerud.

– Det er kanskje tidenes sterkeste hoppukelag. Vi tar med oss åtte pallplasser og vi har igjen to renn før det nye året, så vi stiller veldig sterkt. Så jeg har veldig store forventninger til laget, sier NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

– Store forventninger

Det norske hopplandslaget har hatt en meget bra start på sesongen. Fem ulike nordmenn har klatret opp på pallen.

Dermed kan landslagstrener Alexander Stöckl ha høye forhåpninger til sine elever når hoppuka starter 28. desember i Oberstdorf.

– Det er fint at vi har hatt flere på pallen de siste ukene. Da trenger jeg ikke legge press på kun én nå, men kan ha store forventninger til flere, sier Stöckl.

Alexander Stöckl

VANSKELIG VALG: For landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Kenneth Gangnes har tre pallplasser denne sesongen, og seiler opp som den største favoritten blant de norske hopperne.

– Han er vår sterkeste mann per dags dato. Men så har vi også Johann André Forfang. Han er en fantastisk flyver og kan så absolutt overraske, sier Jacobsen.

– Kan noen av de norske vinne hoppuka?

– Jeg tror vi kan være med å fighte om pallplass i hoppuka. Det er mye som skal klaffe om man skal vinne, spesielt siden det skal hoppes i fire veldig forskjellig hoppbakker. Det er ikke veldig stor erfaring i laget, så det vil være en overraskelse. Jeg tror kanskje Peter Prevc er den sterkeste, spår Jacobsen.

Tom Hilde vraket

Tom Hilde

UTE: Tom Hilde får ikke bli med resten av landslaget til hoppuka.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Tom Hilde ble vraket til fordel for Halvor Egner Granerud, som har hoppet seg inn på en kvoteplass via COC-cupen. Det var et vanskelig valg for Alexander Stöckl.

– Det er vanskelig å vrake en utøver med stort potensial, men vi fortsetter med filosofien at den som sikrer kvoteplassen får fortsette, konstaterer landslagstreneren.

– Hvordan er det å vrake Hilde?

– Det er alltid tøft. Den som ikke er med må reise hjem, og det føles tungt for både treneren og utøveren. Men vi har bare sju plasser, sukker Stöckl.

Tom Hilde har en 17. plass som beste plassering i verdenscupen denne sesongen.

Rune Velta er også ute av laget. Han har slitt i sesongåpningen og var uaktuell for hoppuka før uttaket.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal