Hopp til innhold

Hetland om Northug-bildet: – Et grovt overtramp

RUKA (NRK): Landslagstrener Tor-Arne Hetland reagerer kraftig på Petter Northugs Instagram-bilde onsdag kveld, og mener landslaget må se på mulige sanksjoner for fremtiden.

hetland

PÅ PLASS: Her er landslagstrener Tor Arne Hetland på plass i Ruka før helgens verdenscupstart.

Foto: Eirik Pessl-Kleiven / NRK

– Vi har våre retningslinjer og vi har noen punkter som er ganske lett å følge, og dette var et grovt overtramp mot sine lagkompiser, sier Tor-Arne Hetland til NRK.

Han er på plass i Ruka i Finland for å forberede seg på verdenscuprennene som starter fredag. Oppstyret startet da Northug ble vraket til helgens renn.

Får dette ytterligere konsekvenser?

– Det vil tiden vise. Vi er ikke noe fan av å ha voldsomme konsekvenser for utøverne, og vi forventer god folkeskikk fra alle som er på landslaget, fordi de er store forbilder for den yngre generasjon. Vi har ikke noe botkasse, men det er mulig at vi må se på mulige sanksjoner for fremtida. For sånn som dette kan vi ikke holde på, sier Hetland.

Får gå på Lillehammer

En mulig sanksjon kunne vært at Northug også måtte stått over rennene på Lillehammer neste helg.

– Blir Petter tatt ut til Lillehammer?

– På Lillehammer skal Petter få lov til å gå både sprint og tremil. Så er veien åpen videre. Dokumenterer han form så vet vi hva Petter kan, og da er det store muligheter for at vi ser han allerede helgen etter i Davos, Toblach, Tour de Ski og forhåpentligvis i toppform i OL.

– Var veldig lei seg

Hetland og Northug hadde et møte søndag kveld, hvor Petter fikk beskjed om uttaket.

– Petter var veldig lei seg og skuffet over at han ikke ble tatt ut og det viser jo hvor mye dette betyr for han. Nå er det å se framover mot verdenscupen på Lillehammer og komme seg i god form slik at han kan prestere der, sier Hetland.

Onsdag kveld la Petter Northug ut et bilde på Instagram der han gikk hardt ut mot flere av lagkameratene. Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, Eirik Brandsdal, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Didrik Tønseth var løperne som fikk gjennomgå i dette bildet:

jante

– Ikke helt innafor

Flere av Northugs lagkamerater ga uttrykk for at innlegget ikke var helt innafor og at de burde bli enige om hvor grensen går for hva man legger ut på sosiale medier.

– Det er ikke helt innafor å gå ut mot lagkamerater sånn som det der. Noe mer enn det får vi ta med Petter internt, sier Eirik Brandsdal.

– Jeg hadde ikke lagt ut det samme selv, sier Pål Golberg.

brandsdal

LAGKAMERATER: Eirik Brandsdal (midten) og Pål Golberg (venstre) var to av lagkameratene Petter Northug gjorde narr av på instagram.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Simen Hegstad Krüger mener man burde vise sunn fornuft.

– Man må ha litt selvironi og tåle litt, men samtidig så må man jo vise sunn fornuft. Jeg følte meg ikke veldig fornærmet av den posten. Det gjorde jeg ikke, sier Simen Hegstad Krüger til NRK.

– Bør dere ha en gjennomgang på hvor grensen går?

– Ja, man bør ha grenser, slik at man vet hva som er greit og hva som ikke er greit. Det synes jeg, sier Krüger.

– Det er kanskje ryddig, så vi slipper saker som blir blåst opp. Det er jo det som blir resultatet av det, sier Golberg.

Han mener det har tatt litt fokus fra det sportslige.

– Det er jo et utenomsportslig fokus som påvirker oss i en grad ja, sier Pål Golberg.

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal