Hopp til innhold

Hetland kan bli norsk landslagstrener

Tor Arne Hetland er aktuell som trener for det norske sprintlandslaget i langrenn.

Tor Arne Hetland

Tor Arne Hetland kan være på vei hjem til norsk langrenn.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

TV 2 melder fredag at Hetland blir ny trener for sprinterne. Ifølge landslagssjef Vidar Løfshus er ikke dette riktig.

Men Løfshus utelukker ikke at Hetland er aktuell for jobben.

– Vi vurderer å styrke trenerteamet på sprintlandslaget med en ekstra trener. Vi sonderer markedet og har snakket med flere, deriblant Tor Arne. Men ingen er ansatt, og jeg har ikke kommet med min innstilling. Vi må dessuten forholde oss til at Tor Arne er under kontrakt i Sveits, sier Løfshus til NRK.no.

Aune fortsetter

De norske sprinterne har hatt en skuffende sesong, og en grundig evaluering er iverksatt. Å styrke trenerteamet, er én mulig løsning.

– Men det er heller ikke bestemt. Det eneste som er helt sikkert, er at Ulf Morten Aune fortsetter i en lederrolle, sier Løfshus.

Ifølge TV 2 er Aune, som er trener for sprintlandslaget per i dag, tiltenkt en mer administrativ rolle.

OL- og VM-gull

Tor Arne Hetland ble den første verdensmesteren i sprint i 2001 og den første olympiske mesteren i disiplinen i 2002. Han la opp etter VM i 2009, på grunn av en skade i kneet.

Han er nå trener for det sveitsiske landslaget, sammen med kona Guri.

Siden Hetland la opp, er Petter Northug den eneste norske langrennsløperen som har tatt individuell sprintmedalje i internasjonale mesterskap. Northug har aldri tilhørt sprintlandslaget.

Tor Arne Hetland har ikke besvart NRK.nos henvendelser fredag.

Siste nytt

  • Strand Larsen scoret og vant i norsk La Liga-duell med Sørloth

    Jørgen Strand Larsen noterte seg for scoring da Celta vant 3-2 hjemme over Alexander Sørloths Villarreal i La Liga søndag ettermiddag. Strand Larsen scoret Celtas 2-1-mål. Sørloth hadde målgivende pasning på Villareals utlikning til 2-2.

    Norges Jørgen Strand Larsen og Alexander Sørloth under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Spania og Norge på La Rosaleda stadion i Malaga.
    Foto: NTB
  • Den norske hockeyprofilen Alexander Reichenberg er død

    Det melder Lillehammer Ishockeyklubb på sine hjemmesider.

    «Hvil i fred, nr. 61. Du vil alltid bli husket som en artist», skrier klubben.

    Reichenberg (31) har spilt som utenlandsproff i blant annet Tsjekkia, Sverige og Østerrike. Han spilte også for Norge under OL i Pyeongchang i 2018.

    «For klubben og laget var Alexander en stor profil, en spiller med en x-faktor i spillet sitt og en viktig bidragsyter i gruppa. Han brukte også sin internasjonale erfaring til å motivere lagets unge spillere som var i starten av sin karriere.», skriver klubben på sine hjemmesider.

    «Det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i Eidsiva Arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play.».

    N6ORYg6STrY
    Foto: NTB
  • Årets første siger for Kristoff

    Alexander Kristoff vann eindagsrittet Elfstedenronde Brugge søndag. Sigeren kom etter ein massespurt der delar av feltet mangla grunna ein massevelt under to kilometer før mål. 36-åringens hovudmål for sesongen er Tour de France med sykkellaget Uno-X i juli.

    Kristoff
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal