Herlovsens målfeiring var til Truls Svendsen (!)

NICE (NRK): Mange lurte nok på hvorfor Isabell Herlovsen formet fingrene til en «T» da hun scoret mot Australia. Det var faktisk en hilsen til komiker Truls Svendsen.

r

HILSTE TILBAKE: Truls Svendsen ba Herlovsen om å score mål før kampen, og det gjorde hun.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi fikk tilsendt en video der en kjendis kom med en hilsen til alle spillerne, og ønsket hver enkelt lykke til. Jeg fikk en fra Truls Svendsen, sier Herlovsen etter Norges seier over Australia i fotball-VM.

Norge-spissen scoret på lekkert vis Norges eneste spillemål mot Australia. Karina Sævik spilte Herlovsen fri med et perfekt fremspill, og Herlovsen løp seg fri fra forsvaret og dunket ballen i mål.

– Litt personlig

Da reagerte hun med en gang med å forme fingrene til en T. Herlovsen flirer når hun forteller om feiringen.

– Den var dedikert til ham. Faktisk. He-he!

– Hva sa han til deg?

f

Komiker Truls Svendsen spilte inn en hilsen til Herlovsen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Akkurat den er litt personlig. Men, han håpet at jeg scoret mål, og jeg gjorde det, sier hun.

– Så det var Truls Svendsen-effekten vi så der?

– Kanskje han må sende inn video før hver kamp. Det var en veldig hyggelig hilsen, sier Herlovsen og smiler.

Har trent avslutninger for seg selv

Hun beskriver scoringen som befriende. Herlovsen har fortalt at hun har følt at det ikke har stemt hundre prosent foran mål i VM. Hun har derfor trent mye avslutninger utenom fellesøkten med Norges keepertrener denne uken.

– Det har mye å si for selvtilliten. Bare å kjenne at ballen går i mål gjør noe med en. Jeg får en mulighet i dag og føler at jeg er ganske rolig der, venter ut keeperen. Det var deilig, sier Herlovsen, og legger til:

– Jeg føler ikke at jeg kommer til så mange sjanser, men jeg kommer til noen få. Da er det viktig at man utnytter dem.

Norge slo til slutt Australia på straffekonkuranse. Da hadde Herlovsen gått av banen, og måtte stå og se på mens lagvenninnene gjorde jobben. Det gjorde de også til de grader. Norge satte alle sine fire straffer, mens Australia bommet to ganger. Dermed er laget klare for kvartfinale i VM.

– Helt rått. At vi klarer å holde roen... Det er bare så deilig, sier Herlovsen.

I kvartfinalen møter Norge vinneren av åttedelsfinalen mellom England og Kamerun. Kvartfinalen spilles torsdag klokken 21:00.

Siste nytt

 • Ikkje pallplass for Lorentzen

  Håvard Holmefjord Lorentzen blei nummer fire i sprint-EM i Heerenveen. Han blei nummer fem på den avsluttande 1000-meteren.

  Thomas Krol og Hein Otterspeer sikra nederlandsk dobbelsiger, og tyske Joel Dufter tok bronsen.

  Verken Bjørn Magnussen eller Odin By Farstad fekk gå siste distansen på grunn av diskvalifikasjonar.

  Resultatlista ser du her.

  I kvinneklassa blei det også nederlandsk gull, ved Jutta Leerdam. Julie Nistad Samsonsen og Martine Ripsrud blei 12 og 14. Resultatlista.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Lindvik vann etter kjempehopp

  Marius Lindvik vann hopprennet i Zakopane etter eit kjempehopp på 145,5 meter i andre omgang. Anze Laniek, som leia etter første omgang, makta ikkje å svare, og blei slått med 2,3 poeng.

  – Eg hoppa bra i dag. Dette er ein prestasjon eg er veldig nøgd med, sa Lindvik.

  Robert Johansson fekk 141 meter i andre omgang, og enda på tredjeplass, ein plass han også hadde etter første omgang.

  Daniel André Tande blei nummer 10. Verdscupleiar Halvor Egner Granerud fekk det ikkje til og blei berre nummer 23. Han var nr 10 etter første omgang, men missa i den andre og fekk berre 128,5 meter.

  Granerud held likevel samanlagtleiinga i verdscupen, 140 poeng framfor Markus Eichenbichler, som blei nummer 8 i Zakopane.

  Johann Andre Forfang og Thomas Aasen Markeng kom ikkje til finaleomgangen.

  Marius Lindvik
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal