Hopp til innhold

Herlovsens målfeiring var til Truls Svendsen (!)

NICE (NRK): Mange lurte nok på hvorfor Isabell Herlovsen formet fingrene til en «T» da hun scoret mot Australia. Det var faktisk en hilsen til komiker Truls Svendsen.

r

HILSTE TILBAKE: Truls Svendsen ba Herlovsen om å score mål før kampen, og det gjorde hun.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi fikk tilsendt en video der en kjendis kom med en hilsen til alle spillerne, og ønsket hver enkelt lykke til. Jeg fikk en fra Truls Svendsen, sier Herlovsen etter Norges seier over Australia i fotball-VM.

Norge-spissen scoret på lekkert vis Norges eneste spillemål mot Australia. Karina Sævik spilte Herlovsen fri med et perfekt fremspill, og Herlovsen løp seg fri fra forsvaret og dunket ballen i mål.

– Litt personlig

Da reagerte hun med en gang med å forme fingrene til en T. Herlovsen flirer når hun forteller om feiringen.

– Den var dedikert til ham. Faktisk. He-he!

– Hva sa han til deg?

f

Komiker Truls Svendsen spilte inn en hilsen til Herlovsen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Akkurat den er litt personlig. Men, han håpet at jeg scoret mål, og jeg gjorde det, sier hun.

– Så det var Truls Svendsen-effekten vi så der?

– Kanskje han må sende inn video før hver kamp. Det var en veldig hyggelig hilsen, sier Herlovsen og smiler.

Har trent avslutninger for seg selv

Hun beskriver scoringen som befriende. Herlovsen har fortalt at hun har følt at det ikke har stemt hundre prosent foran mål i VM. Hun har derfor trent mye avslutninger utenom fellesøkten med Norges keepertrener denne uken.

– Det har mye å si for selvtilliten. Bare å kjenne at ballen går i mål gjør noe med en. Jeg får en mulighet i dag og føler at jeg er ganske rolig der, venter ut keeperen. Det var deilig, sier Herlovsen, og legger til:

– Jeg føler ikke at jeg kommer til så mange sjanser, men jeg kommer til noen få. Da er det viktig at man utnytter dem.

Norge slo til slutt Australia på straffekonkuranse. Da hadde Herlovsen gått av banen, og måtte stå og se på mens lagvenninnene gjorde jobben. Det gjorde de også til de grader. Norge satte alle sine fire straffer, mens Australia bommet to ganger. Dermed er laget klare for kvartfinale i VM.

– Helt rått. At vi klarer å holde roen... Det er bare så deilig, sier Herlovsen.

I kvartfinalen møter Norge vinneren av åttedelsfinalen mellom England og Kamerun. Kvartfinalen spilles torsdag klokken 21:00.

Siste nytt

 • PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  PSV Eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. Et straffemål reddet 1-1 mot Borussia Dortmund i mesterligaens åttedelsfinale.

  Dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på Dortmund før returmøtet i Tyskland 13. mars.

  Tirsdagens utligning kom på Luuk de Jongs straffespark tidlig etter hvilen. Dommeren pekte resolutt mot krittmerket da Mats Hummels tilsynelatende felte Malik Tillman.

  Stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i VAR-rommet.

  Julian Ryerson spilte solid på backplassen for Borussia Dortmund. Han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på Hirving Lozano.

  (NTB)

  x-zHiykLJak
  Foto: AP
 • Arnautovic og Inter tok første stikk mot Atletico Madrid

  Innbytter Marko Arnautovic misbrukte et par kjempesjanser for Inter, men lyktes i tredje forsøk og ordnet 1-0-seier over Atlético Madrid i mesterligaen.

  Østerrikeren erstattet Marcus Thuram ved pause i en til da sjansefattig forestilling. Det var han som kom til muligheter i den andre omgangen, men de to første utnyttet han dårlig.

  I det 49. minutt slo Federico Dimarco et innlegg bak forsvaret. Ved lengste stolpe nådde ballen Arnautovic. Han kastet seg fram og beinet ballen langt over.

  Et snaut kvarter senere fikk han en enda større sjanse, etter fint veggspill med lagkaptein Lautaro Martínez. Han fikk avslutte fra kort hold, men igjen føk ballen over tverrliggeren.

  I det 79. minutt var det hans tur. Etter et balltap av Reinildo kontret Inter raskt, og Martínez ble spilt gjennom. Jan Oblak reddet alene med argentineren, men ga retur ut til siden.

  Der dukket Arnautovic opp og scoret fra spiss vinkel. Samuel Lino prøvde å redde på streken, men lyktes ikke.

  GYXUVBlAbME
  Foto: AP
 • Ratcliffes oppkjøp i Manchester United i boks

  Jim Ratcliffe har fullført overtakelsen av 27,7 prosent av aksjene i Manchester United.

  Det bekreftet klubben tirsdag kveld. Oppkjøpet ble klart etter at både Premier League og Englands fotballforbund (FA) har gitt avtalen grønt lys.

  Den britiske milliardæren ble enig med den amerikanske Glazer-familien på tampen av 2023, men først nå er han formelt inne på eiersiden.

  (NTB)

  A85KLampqBo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal