NRK Meny
Normal

Her spruter seierstårene for Ronaldo

PARIS (NRK): Først gråt han av fortvilelse, så gikk han nærmest amok på sidelinjen. Men først og fremst gikk EM-drømmen endelig i oppfyllelse for Cristiano Ronaldo og Portugal.

Eder får ballen på kanten, går innover i bana og hamrar til frå 25 meter. Rett i hjøret. For ei scoring.

SE VIDEO: Her renner det over for Cristiano Ronaldo.

Laster innhold, vennligst vent..

– Portugiserne fortjener dette. Spillerne fortjener dette. Det er et av de lykkeligste øyeblikkene i karrieren min, sier Ronaldo etter å ha sett lagkameratene slå Frankrike og sikre EM-gull.

Man skulle nesten tro Portugal hadde to trenere i denne finalen.

Ronaldo ble nemlig skadet, men var helt spinnvill da han etter å ha blitt byttet ut inntok plassen ved siden av trener Fernando Santos. Fra den posisjonen ledet Ronaldo Portugal i drømmefinalen som han selv ikke fikk spille mer enn drøyt 20 minutter av.

Til tross for at 31-åringen hadde store smerter, klarte han ikke å sitte stille. Ronaldo humpet frem og tilbake - på et tidspunkt helt inn på Frankrikes benk - og så nærmest ut til å prøve å vinne kampen gjennom vill veiving, hytting med nevene og rungende beskjeder til lagkameratene.

Ronaldo med skade hindrer ham ikke å dirigere fra sidelinja.

SE VIDEO: Her er Ronaldo helt vill på sidelinjen.

Fikk sin revansj

Lagkameratene lyttet til sin kapteins formaninger. Når de hadde tid løp flere av dem bort til Ronaldo på sidelinjen, fikk råd og løp ut igjen. Kanskje hjalp det:

Etter 109 minutter hamret Éder til fra 25 meter, rett i hjørnet. Han sikret seieren til Portugal foran Frankrikes hjemmepublikum.

Da rant tårene hos Ronaldo, nok en gang, og endelig var det gledestårer.

Han gråt nemlig også da han måtte gå ut midtveis i førsteomgang.

– Jeg har grått mye i dag, medgir Ronaldo med et smil.

Det ble scoring i den andre ekstraomgangen og dermed sikret seieren Ronaldo så sårt har drømt om.

SE VIDEO: Her går Ronaldos drøm i oppfyllelse.

Tankene gikk raskt tilbake til EM-finalen på hjemmebane i 2004 da en 19 år gammel Ronaldo ble stående sønderknust igjen på banen mens Hellas ble europamestere.

I kveld, 12 år etter den forrige finalen, fikk han sin revansj - bare på en litt annen måte enn han nok hadde tenkt.

– Jeg er veldig lykkelig. Jeg har ventet på dette veldig lenge, helt siden 2004 da vi tapte finalen på hjemmebane. Jeg har bedt Gud om en ny sjanse. I dag var jeg så uheldig å bli skadd, men jeg fortsatte å tro at disse spillerne med sjefens strategi skulle være sterke nok til å greie det, sier Ronaldo.

Han har teip rundt kneet, men sier han ikke tror skaden er alvorlig. Det gjenstår å se.

Ricardo Quaresma byttes inn for Cristiano Ronaldo. Der er det slutt for Ronaldo. Han vert henta på båre, og tårene trillar hos den portugisiske kapteinen.

SE VIDEO: Her må Cristiano Ronaldo ut med skade i EM-finalen.

En kjedelig finale

I ekstraomgangene lå Portugal med hele seks menn i forsvar. Gjennom store deler av mesterskapet har det portugisiske laget spilt defensiv og det mange omtaler som kjedelig fotball. Men det er også dette som har ført dem hele vegen til finalen.

– Portugal gjør alt rett i andre omgang. De dreper kampen nok til å kunne kontre, og klarer det, sier John Carew, som gjestet NRK-studio.

– Det handler ikke om å kontrollere kampen eller å dominere kampen, men å vinne kampen. Portugal vant! Gratulerer!

Ricardo Quaresma byttes inn for Cristiano Ronaldo. Der er det slutt for Ronaldo. Han vert henta på båre, og tårene trillar hos den portugisiske kapteinen.

SE VIDEO: Her må Cristiano Ronaldo ut med skade i EM-finalen.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial