Her spiller de basket tusen meter over havet

Tromsø Storm-spiller Simen Samuelsen og vennen Joakim Jørgensen har skapt storm i sosiale medier med en basketballkurv på en fjelltopp utenfor Tromsø.

UNIKT: Her spiller Simen Samuelsen og Marcus Wynn på platået på toppen Store Blåmann på Kvaløya utenfor Tromsø.

Det var kanskje den mest spektakulære basketballduellen som har blitt foreviget som skjedde på toppen av Store Blåmann på Kvaløya tidligere i sommer, da Simen Samuelsen og Marcus Wynn møttes til en-mot-en-duell.

Det var iTromsø som omtalte saken først.

Mens karene spilte basketball kunne de se rett ned på fjorden innunder, 1044 meter lavere. Den ene siden av tablået går ut i et stup som går flere hundre meter rett ned.

– Det var et skikkelig sug i magen. Særlig da vi nærmet oss kanten. Man ble redd for å snuble og tråkke feil, sier Simen Samuelsen til NRK.

Kult, men skummelt

Wynn og Samuelsen spiller daglig på laget Tromsø Storm.

Tidlig på dagen la de i vei med basketballkurven og maling til å tegne opp en bane på toppen av det spektakulære fjellet. De måtte selv bære basketutstyret opp på Store Blåmann.

– Jeg tenkte for det første at det hørtes helt sykt kult ut, men det var først da vi var på toppen at jeg skjønte hvor skummelt det egentlig var. Vi var jo redde for å snuble, eller bare miste ballen. Det gikk jo bra og vi hadde fagpersonell med oss, som guidet oss og fortalte oss hvor vi skulle gå. Det verste var å gå ned igjen, sier Samuelsen og ler.

Han forteller at tilbakemeldingene til videoen har vært flere enn hva han hadde sett for seg.

– Ja, jeg har fått mye tilbakemeldinger. Det var overveldende. Den videregående skolen vår har lagt den ut og en Troms-side på Instagram lagt den ut, så det er veldig stor interesse, sier Storm-spilleren.

Instagram-idé

Det er folkene bak instagram-konseptet «The Mountain Concept» som står bak den oppsiktsvekkende videoen. Det er opplegget til en vennegjeng fra Troms som tar de typiske bildene fra fjelltopper i sosiale medier til et nytt nivå.

Tidligere har de hatt med en komfyr, en isboks og til og med et bordtennisbord opp i fjellene i nord.

Joakim Jørgensen er en av karene bak Instagram-kontoen. Han forteller at basketballstuntet har vært planlagt en god stund.

– Simen og jeg er gode kompiser. Jeg har vært på noen Storm-kamper og sett Simen og Marcus spille. Så har vi egentlig tenkt lenge at vi må få til noe i lag. Nå hadde vi tid så det bare kjørte vi på. Jeg kan ikke spille bakset, så det var ikke snakk om at jeg skulle gjøre dette, sier Jørgensen.

Jørgensen opptrer selv i mange av videoene som The Mountain Concept lager, men er stort sett å finne bak kameraet. Til NRK forteller han at han ikke hadde sett for seg at responsen til videoen skulle bli så stor og god.

– Egentlig ikke. Men jeg så fort når vi begynte å tape opp linjene, at det så pent ut. Det var et pent syn. Jeg sendte en snap til noen venner og fikk artige svar. Da tenkte jeg at dette kunne bli bra. Det ble mye bedre respons enn jeg hadde forventet, sier Jørgensen.

Neste prosjekt er allerede klart, men Jørgen ønsker ikke å utdype for mye om hva de har planlagt. Ett hint gir han riktignok.

– Jeg vil ikke røpe for mye, men jeg kan si en ting. Vårt mål med neste video er å få Petter Stordalen til å kommentere eller reagere. Det er relatert til det han driver med, sier Jørgensen.

Sportsnyheter

Lynrask remis for Carlsen: – Jeg gjorde noen stygge trekk

Magnus Carlsen hadde få problemer med å forsvare seg mot Jan Nepomnjasjtsjijs angrep med hvite brikker. Carlsen styrte inn til en rask remis i det tredje VM-partiet.

Christiansen slo endelig lagkameraten: – Må være første gang

I fjor ble han «fjerdeplass-kongen». På sprinten i Østersund kom Vetle Sjåstad Christiansen seg endelig på pallen, bare slått av en svenske.

Johaug slo voldsomt tilbake mot Karlsson – men var forbannet for utsettelse og ønsket avlysning

RUKA (NRK): Therese Johaug innrømmer at hun var gjennom en tøff mental utfordring før hun bestemte seg for å gå jaktstart søndag. Men etterpå gliste hun bredest av alle og sier at Frida Karlsson ble offer for en enorm revansjelyst.

Siste nytt

 • Granerud missa rennet igjen

  Halvor Egner Granerud blei for andre dag på rad slått ut i hoppkvalifiseringa, og mister hopprennet i Ruka søndag.

  Granerud hoppa berre 106 meter og blei nummer 58 i kvalifiseringsomgangen.

  Alle dei andre nordmennene kvalifiserte seg, men var eit stykke nede på lista. Daniel Andre Tande var nr 17, Robert Johansson 30, Fredrik Villumstad 32, Anders Fannemel 34, Marius Lindvik 41 og Johann Andre Forfang 43 i kvaliken.

  Rennet tek til klokka 16.15.

  Heller ikkje laurdag greidde Granerud kvalifiseringa. I sesongopninga sist helg blei det ein første- og ein tredjeplass på verdscupvinnaren frå førre sesong.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • Riiber knuste Lamparter i spurten

  Jarl Magnus Riiber slo til nokre hundre meter før mål og slo Johannes Lamparter i komdinertrennet i Ruka.

  Det er Riibers andre siger i Ruka denne helga. Derfor vann han minitouren, trass i at han blei diska frå rennet laurdag.

  Riiber gjekk ut som nummer tre, 14 sekund bak Lamparter. Før løpet var halvgått, hadde han gått inn austerrikaren. Dei to held følgje til like før innspurten. Riiber vann til slutt med 12,1 sekund.

  Jens Luraas Oftebro heldt unna for konkurrentane og tok tredjeplassen, 33 sekunder bak Riiber.

  Jørgen Graabak blei nr 13.

  Fordi dagens hopprenn blei avlyst, var det den provisoriske omgangen torsdag som blei teljande.

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Skrekkbilder: Neymar ut på båre

  Den brasilianske superstjernen gikk i bakken mot slutten av kampen mellom PSG og Saint-Étienne søndag ettermiddag.

  Taklingen var ikke av det stygge slaget, men TV-bildene viste tegn på at ankelen til Neymar fikk hard medfart.

  Neymar ble etter hvert båret ut av banen på båre, og men det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er.

  PSG vant til slutt 3-1 og leder tabellen i den franske toppdivisjonen. Lionel Messi vartet opp med hele tre målgivende pasninger.

  _X1DWd2GlA0
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal