NRK Meny
Normal

– Dette skjer bare hvert 20. år

I helgen sørget Chris Davis Jr. for at amerikanske fotballsupportere stormet Jordan–Hare Stadium, Twitter kokte over og kommentatorer skrek seg hese. Hvorfor? På grunn av en av tidenes villeste touchdowns.

Alabama Auburn Football Chris Davis

Cornerback Chris Davis Jr. kommer trolig til å huske dette løpet resten av livet. Her beiner han med ballen mot end zone mens trener og medspillere jubler på sidelinjen. Avslutningen på kampen beskrives som en av de villeste i collegefotballens historie.

Foto: Amanda Sowards / Ap

Alabama Auburn Football

Aubrun-supporterne stormet banen etter å ha slått storebror Alabama på utrolig vis.

Foto: Dave Martin / Ap

Se de elleville scenene i YouTube-klippet lenger nede i artikkel!

– Det spillet der ser du bare ikke i en vanlig amerikansk fotballkamp. Det skjer bare hvert 20. år – og aldri i så store kamper.

Ordene kommer fra Jarle Østhagen – amerikansk fotballekspert og en av grunnleggerne av Eidsvoll 1814. Altså en mann som har sett mye amerikansk fotball.

Hatoppgjør

Natt til søndag møttes nemlig de to rivalene Auburn og Alabama til hatoppgjør i amerikansk collegefotball. Det ble til slutt en kamp for historiebøkene. Mye på grunn av det som skjedde få sekunder før slutt.

Det er uavgjort – 28–28 – mellom lagene når Alabama prøver å vinne kampen ved å sparke en field goal fra 57 yards.

Alabama-spilleren sparker imidlertid for kort, og den ovale ballen daler ned i hendene på Auburn-spiller Chris Davis Jr. som står og venter ved end zone.

Davis starter deretter på sitt livs løp: Beina hans går som trommestikker på plastgresset, og han spurter fra alt og alle over hele banen, 109 yards (99,7 meter), med ballen i hendene.

Det hele resulterer i en touchdown akkurat i det tiden går ut. Auburn har snudd kampen og har vunnet 34–28. Det tar med ett helt av i delstaten Alabama.

Auburn-supporterne stormer banen og kaster seg rundt halsen til heltene sine.

– At de tar touchdown etter å ha løpt 109 yards tilhører absolutt sjeldenhetene – i hvert fall etter et field kick, sier Østhagen.

(Se de elleville scenene i YouTube-klippet. Artikkelen fortsetter under video)

– Beste kampen jeg har sett

Det var ikke bare på Jordan-Hare Stadium det ble en smule hett. På Twitter kokte det også over i sekundene etter avgjørelsen.

«Dette er en av de beste fotballkampene jeg har sett. For en sinnssykt avslutning», skrev Justin Timberlake, amerikansk sanger og skuespiller, på sin profil. Meldingen har i skrivende stund blitt retweetet 7.870 ganger.

«Så jeg virkelig det der? Holy s***.», skrev tidligere toppsyklist Lance Armstrong på sin Twitter-profil.

Alabama hadde på forhånd ikke tapt en eneste kamp denne sesongen og var dermed store favoritter, men nå får de trolig problemer med å vinne tittelen.

Auburn-helten Chris Davis Jr. var en stolt og lykkelig mann etter kampen.

– Dette er en kamp for historiebøkene. Dette er et øyeblikk jeg skal fortelle min tre år gamle sønn om, sier Davis ifølge Yahoo Sports.

I oktober løp Cordarelle Patterson (22) 100 meter på 12 sekunder og satte NFL-rekord, noe som er historiens lengste touchdown fra avspark i NFL. Chris Davis Jr. er ikke mye dårligere med sin prestasjon i natt.

Iron Bowl

Rivaloppgjøret blir kalt «Iron Bowl» og er blitt spilt i mange tiår. Ikke bare er touchdownen helt spesiell – det er også lillebror som slår storebror.

– Det er så frekt å vinne kampen på den måten der. Det er sinnssykt bra, sier Jarle Østhagen.

Auburn Tigers

Her avgjør Chris Davis Jr kampen for Auburn. Få sekunder etter var banen fylt av jublende tilskuere.

Foto: John David Mercer / Reuters
Alabama Auburn Football Chris Davis

Cornerback Chris Davis Jr. kommer trolig til å huske dette løpet resten av livet. Her beiner han med ballen mot end zone mens trener og medspillere jubler på sidelinjen. Avslutningen på kampen beskrives som en av de villeste i collegefotballens historie.

Foto: Amanda Sowards / Ap

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag