Jubler for seier – en runde for tidlig

OSLO/LAUSANNE (NRK): Etiopieren Hagos Gebrhiwet trodde han spurtet inn til seier på 5000 meteren i fredagens Diamond League-stevne i Lausanne, men jublet en runde for tidlig.

JUBLET: Etiopieren Gebriwet Hagos løftet armene i været og trodde han hadde vunnet 5000 meteren, men det var en runde for tidlig.

Med 700 meter igjen, på den nest siste runden, satte Gebriwet opp en voldsom fart. Ingen av andre løperne fulgte tempoet til etiopieren.

– Har han bomma på en runde? Er han klar over at det er 550 meter igjen?, kommenterte NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Gebriwet løp i ensom majestet over målstreken, og trodde han hadde tatt seieren. Men den gang ei.

– Ble veldig overrasket

Gebriwet løftet armene over hodet og stoppet opp, før han noen sekunder senere ble passert av konkurrentene som kom fossende forbi.

– Han stopper opp, jeg fryktet det der, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Dermed var det Yomif Kejelcha som kunne strekke armene i været til slutt på 5000-meteren med tiden 13.00.56.

– Jeg ble veldig overrasket da han stoppet, for jeg hørte klokka ringe. Jeg var ganske sliten da det var 600 meter igjen, men jeg kunne jo ikke stoppe når jeg plutselig ledet, sier vinner Kejelcha til NRK etter at han personlig beste for sesongen.

Ble du nesten lurt?

– Nei. Jeg er veldig glad for seieren, selv om den kom på en overraskende måte.

Hørte ikke klokken

Gebriwet ble til slutt nummer ti med tiden 13:09.59 og gikk raskt ut av mixed zone.

NRK fulgte etter etiopieren som ikke var særlig snakkesalig etter løpet, men Gebriwet som er rangert som verdens beste 10 000 løper hevdet at han ikke hørte klokken ringe for en runde igjen.

Siste nytt

 • Giggs tiltalt for voldsepisoder

  Wales-trener og Manchester United-legende Ryan Giggs må møte i retten og svare på anklager om overfall mot to kvinner.

  Manchester-politiet opplyser at Giggs er tiltalt for vold mot en kvinne i 30-årene og en annen i 20-årene. Det melder flere britiske medier, deriblant BBC.

  Det er i alt tatt ut tre tiltalepunkter mot Giggs. I tillegg til voldsepisoden er han også anklaget for kontrollerende og påtrengende atferd.

  Manchester United-legenden ble pågrepet i sitt eget hjem i november i fjor. Det skjedde etter at politiet hadde fått meldinger om en påstått voldsepisode som involverte kjæresten hans.

  47-åringen har ikke ledet det walisiske fotballandslaget for menn siden saken ble kjent. Wales bekrefter fredag også at Giggs ikke skal lede nasjonen i EM til sommeren.

  Wales' fotballforbund skriver i en pressemelding at de tar tiltalen til etterretning og at Giggs ikke får lede landslaget i EM.

  Robert Page har vært midlertidig landslagssjef, og han fortsetter i den rollen også i EM.

  Giggs må svare for seg i retten i Manchester førstkommende onsdag. Han har hittil bestridt alle anklager.

  Bulgaria Wales Nations League Soccer
  Foto: Str / AP
 • Mol/Sørum åpnet med seier

  Anders Mol og Christian Sørum tok seg til gruppefinalen i den pågående verdensserieturneringen i Cancún. Stjerneduoen vant 21-12, 18-21 og 15-9 over José Angel Cardenas/Juan Jesus Espinoza fra Mexico.

  Neste kamp spilles 01.00 natt til lørdag.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / FIVB / NTB
 • Nepomnjasjtsjij mot VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij har fortsatt overtaket i kampen om å bli Magnus Carlsens VM-utfordrer i sjakk. Fredag ble det poengdeling mot Fabiano Caruana, som trengte å vinne med svarte brikker for å ha en realistisk sjanse i VM-racet. Han startet dagen ett poeng bak russiske Nepomnjasjtsjij, som topper kandidatturneringen når tre runder gjenstår.

  Vinneren av kandidatturneringen får spille om VM-tittelen mot Magnus Carlsen i Dubai i tiden 24. november til 16. desember. Sjakkeksperter tror Nepomnjasjtsjij kommer til å holde unna i innspurten.

  Nepo
  Foto: Berit Roald

Sendeplan

Kl. Program Kanal