Jubler for seier – en runde for tidlig

OSLO/LAUSANNE (NRK): Etiopieren Hagos Gebrhiwet trodde han spurtet inn til seier på 5000 meteren i fredagens Diamond League-stevne i Lausanne, men jublet en runde for tidlig.

JUBLET: Etiopieren Gebriwet Hagos løftet armene i været og trodde han hadde vunnet 5000 meteren, men det var en runde for tidlig.

Med 700 meter igjen, på den nest siste runden, satte Gebriwet opp en voldsom fart. Ingen av andre løperne fulgte tempoet til etiopieren.

– Har han bomma på en runde? Er han klar over at det er 550 meter igjen?, kommenterte NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Gebriwet løp i ensom majestet over målstreken, og trodde han hadde tatt seieren. Men den gang ei.

– Ble veldig overrasket

Gebriwet løftet armene over hodet og stoppet opp, før han noen sekunder senere ble passert av konkurrentene som kom fossende forbi.

– Han stopper opp, jeg fryktet det der, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Dermed var det Yomif Kejelcha som kunne strekke armene i været til slutt på 5000-meteren med tiden 13.00.56.

– Jeg ble veldig overrasket da han stoppet, for jeg hørte klokka ringe. Jeg var ganske sliten da det var 600 meter igjen, men jeg kunne jo ikke stoppe når jeg plutselig ledet, sier vinner Kejelcha til NRK etter at han personlig beste for sesongen.

Ble du nesten lurt?

– Nei. Jeg er veldig glad for seieren, selv om den kom på en overraskende måte.

Hørte ikke klokken

Gebriwet ble til slutt nummer ti med tiden 13:09.59 og gikk raskt ut av mixed zone.

NRK fulgte etter etiopieren som ikke var særlig snakkesalig etter løpet, men Gebriwet som er rangert som verdens beste 10 000 løper hevdet at han ikke hørte klokken ringe for en runde igjen.

Siste nytt

 • Svahn hoppet ut vinduet for å trene

  I gårsdagens «Skavlan» forteller den svenske sprintyndlingen Linn Svahn at hun var svært ivrig på å trene. I en alder av 20 år vant Svahn årets sprintcup.

  I intervjuet gjengitt av Aftonbladet forteller hun at hun som ung løper på skigymnas gikk over «grensen» flere ganger og ble advart. De rundt henne ønsket at hun skulle hvile i en periode hun var overtrent.

  Det hindret henne likevel ikke. På kveldstid hoppet hun bare ut gjennom vinduet for å smugtrene.

  – Jeg forsøkte å fortrenge det. Tenke at det går over på en uke, at jeg behøver å ligge på sofaen og se på serier. Men jeg forstod at jeg måtte forandre tankesettet, for det handler ikke bare om å trene mest uten å trene best. Det har pushet meg til det jeg er i dag, sier Svahn.

  kVwnm-ADKy8
  Foto: Terje Pedersen / NTB sc
 • Lampard innrømmer trøbbel

  Frank Lampard innrømmer at Chelsea-spillerne har slitt med å være motiverte og fokuserte den siste tiden grunnet koronaviruset.

  Han sier det er tøffe tider for spillerne fordi de ikke vet hva som skjer i fremtiden.

  – Vi har sett at ting forandrer seg veldig kjapt. Vi må bare forholde oss til datoene som har blitt satt. Men det er vanskelig. Det siste jeg vil er å bare pushe spillerne til å gjøre det og det, uten noe særlig plan, sier Lampard.

  smLxs8JsphI
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
 • Djokovic donerer 11 millioner

  Serbiske Novak Djokovic og kona Jelena har donert en million euro via deres felles stiftelse til medisinsk utstyr i forbindelse med koronaviruset.

  Det offentliggjorde Djokovic på sosiale medier fredag. Pengene gis via deres felles stiftelse «Novak Djokovic Foundation».

  – Denne kampen er ikke enkel, men jeg er overbevist om at vi kommer oss sterkere ut av denne krisen, sa Djokovic til lokale medier i Serbia etter å ha gitt en million euro, eller 11,3 millioner kroner, til medisinsk utstyr i Serbia i forbindelse med viruset.

  Dubai Tennis
  Foto: Kamran Jebreili / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal