Hopp til innhold

Norsk frikjører brakk ryggen

– Han har brukket to ryggvirvler og en arm, sier Niclas Risvoll, broren til Dennis Risvoll (30).

Dennis Risvoll gikk rett i en fjellvegg i Freeride World Tour

HARDT FALL: Her kjører Dennis Risvoll(30) rett i en steinrøys, og pådrar seg brudd i to ryggvirvler og en brukket arm. Bilder fra Freeride World Tour sin sending.

– Han er ved bevisshet, men har brukket to ryggvirvler og en arm, sier Niclas Risvoll, broren til Dennis Risvoll.

I nederste del av fjellpartiet kjørte Dennis Risvoll, som representerer Trollhøe Høkkers, utfor en kant i stor fart og landet i et bratt steinparti. Deretter rullet han videre nedover i snøen. Hjelpemannskapet kom på plass etter få minutter, og frikjøreren fra Vågå ble etter hvert fraktet ut av området med helikopter til et sykehus i St. Johann.

Det var nettstedet friflyt.no som først omtalte saken. Dennis Risvoll deltok i frikjøringskonkurransen Freeride World Tour, og fallet kom i konkurransen som i dag har gått i Østerrikske Fieberbrunn.

Beveget beina

– Jeg skal inn på sykehuset til han nå. De sa heldigvis at han beveget beina og at han var ved bevissthet, sa Niclas Risvoll før han fikk besøke broren sin inne på sykehuset i St. Johann.

Risvoll vant samme konkurranse i fjor, og kjørte ned fjellsiden som startnummer fire. Dennis Risvoll er kjent i miljøet som «backflipkongen», og dro på med en backflip i øverste del av dagens løype, før det gikk galt mot slutten.

Se hele rennet til Risvoll:

Se hele rennet til Dennis Risvoll i Fieberbrunn

HELE RENNET: Se hele rennet til Dennis Risvoll(30), der han brekker to ryggvirvler og en arm. Bilder fra Freeride World Tour sin sending.

«Uaktuelt å safe»

Dennis Risvoll er kjent som en utøver som ikke legger noe i mellom når han kjører konkurranser. Han har tidligere uttalt til NRK at «det er uaktuelt å safe, da skjønner jeg ikke vitsen» og «jeg vil være best, koste hva det koste vil».

Verdenseliten

Freeride World Tour er konkurransen hvor de beste skikjørerne i verden er samlet for å konkurrere i frikjøring. Risvoll kjørte de to første konkurransene i Andorra for omtrent to uker siden. Der endte han på 10.- og 14.-plass.

Risvoll endte, etter dagens fall, på 16.-plass sammenlagt i konkurransen. Svenske Kristofer Turdell vant konkurransen, foran Logan Pehota fra Canada og Reine Barkered på 3.-plass.

Anbefales: Dokumentar – livet som ekstrem skikjører

No. dokumentar. Dennis Risvoll skal delta i verdens største og mest prestisjefulle frikjøringskonkurranse, Freeride World Tour 2016. Bare de beste frikjørerne i verden deltar, og Dennis er den eneste nordmannen som har kvalifisert seg til årets løp. Han er overtroisk, men kaster seg likevel utfor de bratte bakkene. Hvorfor er han villig til å risikere alt i disse konkurransene? Vi blir med på ei reise fra Vågå i Gudbrandsdalen til de store, farefulle konkurranseløypene rundt i hele verden.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal