Hopp til innhold

Hvem skuffet deg mest? Her er vårt lag med floppene i VM

Noen imponerte, men VM 2018 var også mesterskapet der mange skuffet voldsomt. Her er noen av «verstingene» som vi har plukket ut i samarbeid med NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

SKUFFELSE: Tyskland var den største skuffelsen av alle i VM, og to av disse fire er med på vårt lag med de største floppene.

Foto: John Sibley / Reuters

Vi har satt opp floppene i en noe naiv 3-2-3-2 formasjon, for å få plass til de vi synes har skuffet mest.

Keeper:

David de Gea (Spania): Det startet med tre baklengs, inkludert én kjempetabbe, i den første kampen mot Portugal. Det endte med en statistikk som sier at seks av syv skudd mot Spanias mål gikk inn, og en keeper med færrest redninger (på minst tre kamper) av noen siden 1966.

World Cup - Group B - Spain vs Morocco

ALT INN: Seks av syv avslutninger på Spanias mål endte i nettet, i tillegg til fire av fire i straffesparkkonkurransen mot Russland.

Foto: Mariana Bazo / Reuters

– Jeg ville også vurdert Manuel Neuer, sier Torp.

Forsvar:

Lukasz Piszczek (Polen): For én med 65 landskamper siden 2007, og 214 kamper for Borussia Dortmund, ble de to han spilte i Russland to av de han helst vil glemme. Rett ut etter 2–1 mot Senegal og 0–3 mot Colombia, og da Polen endelig vant en kamp var ikke veteranen på banen.

piszcek

DEN TUNGE VEIEN: Lukasz Piszczek og Polen var sammen med Egypt den av de antatte outsiderne som skuffet mest.

Foto: Frank Augstein / AP

Jérôme Boateng (Tyskland): Løpt i senk av Mexico i den første kampen, og virket ikke mye lettere mot Sverige da han til slutt ble utvist. Dermed ble det eneste positive for Boateng at han slapp å være med på ydmykelsen mot Sør Korea. «Sunday League player» og «joke» var merkelappene Roy Keane og Gary Neville satt på midtstopperen.

boateng

SENT UTE, TIDLIG HJEM: En tung og treg Jérôme Boateng på etterskudd mot Sveriges Marcus Berg, en kamp hvor tyskeren til slutt ble utvist.

Foto: Sergei Grits / AP

Nicolás Tagliafico (Argentina): Startet alle kampene for et fullstendig ubalansert og topptungt argentinsk lag, som slapp inn ni mål på fire kamper. Kaos i de bakre rekker, med og uten ball, ingen bidrag offensivt. Sterk konkurranse fra resten av lagkameratene der bak.

World Cup - Round of 16 - France vs Argentina

FRALØPT: Nicolás Tagliafico og Javier Mascherano ikke i nærheten av å stoppe Kylian Mbappé med lovlige midler.

Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters

Defensiv midtbane:

Javier Mascherano (Argentina): Høyst medskyldig at gjengen bak han stadig havnet i trøbbel. En skygge av den spilleren vi husker fra forrige VM, og tiden i Liverpool og Barcelona. Dekker mindre rom, treg og unøyaktig med ball.

– Egentlig ville jeg hatt med Roberto Battaglia i stedet for Mascherano i den argentinske troppen. Han er mye yngre og skulle vært sjefen på denne midtbanen, mener Torp.

Laster Twitter-innhold
World Cup - Round of 16 - Colombia vs England

KLØNETE: Verken VAR eller all verdens øyne rettet mot seg var nok til å stoppe Carlos Sánchez fra denne manøveren mot Harry Kane og England.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Carlos Sánchez (Colombia): Mannen med 88 landskamper og over 300 kamper i Ligue 1, Premier League, Serie A og La Liga etterlot lagkameratene i undertall og store problemer da han handset på streken etter to minutter mot Japan i første kamp. Bidro sterkt til at åttedelsfinalen ble den siste da han hodeløst rev ned Harry Kane lenge før ballen i det hele tatt var i nærheten.

Offensiv midtbane:

Thomas Müller (Tyskland): Manglet seks scoringer på å bli tidenes mestscorende i VM. Det gjør han fortsatt. Ingen skandale i seg selv, men det eneste som står igjen i statistikken for den tidligere gullstøvelvinner er et gult kort. Benket i den siste og avgjørende kampen.

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

TRIST: Verdensmesterskapet 2018 ble en nitrist affære for Thomas Müller og Tyskland.

Foto: John Sibley / Reuters

Mesut Özil (Tyskland): Slaktet av eksperter og på sosiale medier for en tilsynelatende lat og uinspirert holdning. – Jeg synes Mesut Özil manglet fart og kroppsspråk. Han får så mye frihet fra Löw, men gir ingenting tilbake, sa Lothar Mätthaus og oppsummerte med det manges oppfatning av Tysklands playmaker.

ozil

KRITIKK: En oppgitt Mezut Özil ble for mange personifiseringen av et tysk lag som skuffet voldsomt.

Foto: Luis Acosta / AFP
Laster Twitter-innhold

David Silva (Spania): Toppscorer med fem mål og flest assists (fire) i kvaliken hvor Spania imponerte stort. I selve mesterskapet markerte Silva og Spania seg mest med en endeløs rekke av pasninger, og ingen scoringer eller målgivende er skuffende og kritikkverdig for en som har skjemt bort lagkamerater og fans i årevis.

david silva

NEDTUR: David Silva og Spania var en skygge av det de viste på veien mot VM.

Foto: Benjamin Cremel / AFP

Carl-Erik Torp mener disse bør «få kamp» av spillere som også tegnet seg på scoringslisten.

– Sadio Manè fra et Senegal som mange hadde forhåpninger til, men ikke kom videre fra gruppespillet. Eller Angel Di Maria som scoret et flott mål, men ellers var helt naken, sier han.

Angrep:

Robert Lewandowski (Polen): Opprettholdt den imponerende statistikken fra klubblagene ved å score mest av alle i kvaliken, men mesterskap er åpenbart ikke Lewandowskis greie.

Laster Twitter-innhold

Et mål i EM på hjemmebane 2012 er beholdningen, i år ble det null akkurat som i EM for to år siden. Snøt i tillegg Senegal for avansement da han bommet på åpent mål i den for Polen betydningsløse kampen mot Japan.

World Cup - Group H - Japan vs Poland

BOMTUR: Robert Lewandowski hadde lagt igjen den beryktede målteften hjemme.

Foto: Jorge Silva / Reuters

Gabriel Jesus (Brasil): Jobber hardt og bidrar på sin måte for laget, men man kommer ikke unna at null mål på fem kamper ikke er vanlig kost for en spiss fra Brasil. Ropene på Firmino ble stadig høyere utover i turneringen. På dette laget presses han hardest av en lagkompis i Manchester City, Raheem Sterling med to mål på 44 kamper for England og ingen på de seks han spilte i Russland.

jesus

MÅLTØRKE: Brasil-trener Tite fikk mye kritikk i hjemlandet for lojaliteten til Gabriel Jesus. – Den beste taktikken for en spiss er å putte ballen i nettet, mente en kommentator.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Timo Werner (Tyskland) er også en kandidat her, sier Torp.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal