NRK Meny
Normal

Stjernen hoppet seg inn på VM-laget

Norge sender åtte hoppere til VM i Val di Fiemme, fem menn og tre kvinner. Blant dem er en Andreas Stjernen (24) i gryende form.

SKIJUMPING-GERMANY/

Anders Bardal, Anders Jacobsen, Tom Hilde og Andreas Stjernen sikret norsk seier i lagkonkurransen i Oberstdorf søndag. De er fire av de norske hopperne som har fått VM-billett.

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

Stöckl

Alexander Stöckl sier laguttaket ikke var enkelt, men tar det som et signal på at laget er bra.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Anette Sagen

Anette Sagen er det største medaljehåpet blant de kvinnelige hopperne.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters
Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen håper hopperne bidrar til at Norge blir beste nasjon under VM.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Det kjennes godt. Det er mye press som er borte fra skuldre og kropp. Det blir godt å komme dit, sier Andreas Stjernen til NRK.no etter at han har fått VM-plass hos det norske hopplaget.

Stjernen imponerte stort i helgens verdenscuprenn i Oberstdorf. Han kom på andreplass i rennet lørdag, og hoppet for det norske vinnerlaget i lagkonkurransen søndag.

– Det er perfekt. Det gir ekstra selvtillit. Resultatene i helga hadde nok litt å bety, men jeg har vel vist de siste ukene at jeg er i bra slag, sier Stjernen.

– Vanskelig uttak

Norges hopptrener Alexander Stöckl forteller hvem som har fått VM-billett sammen med Stjernen.

– Anders Bardal, Tom Hilde, Rune Velta og Anders Jacobsen, sier Stöckl til NRK.no.

Landslagsledelsen har gjort uttaket basert på hvem som har prestert best i de siste konkurransene. Likevel var det ikke lett å ta ut hopperne som skal få konkurrere i mesterskapet.

– Det er aldri enkelt. Det er alltid en eller to du må ta ut av laget. Det er vanskelig å forklare og snakke med dem om hvordan veien går videre, sier Stöckl.

– Men det er bedre hvis det er vanskelig, for da har vi et bra lag, sier treneren.

Anders Fannemel har også kjempet om VM-billett, men kom til for kort.

Sagen er kvinnefavoritt

Norge tar med tre kvinnelige hoppere til VM.

– Vi reiser med Anette Sagen, Line Jahr og Maren Lundby, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

Norge kunne tatt med en kvinnelig hopper til, men nøyer seg med tre.

– Vi mener at vi har tre jenter som kan være med helt i toppen. Vi har en konkurranse, da satser vi alt på de tre, sier Bråthen om kvinnene som skal hoppe i liten bakke i VM.

– Topp ti-plasseringer kan vi forventet av alle tre. Den store favoritten vår er Anette, som har vunnet renn i år og vist en kjempefin utvikling den siste tiden. Vi gleder oss voldsomt, sier han til NRK.no.

Bråthen håper de norske hopperne skal bidra til at Norge bli beste nasjon under VM i nordiske grener.

– Da må vi gjøre vår del og sørge for at vi blir beste hoppnasjon. Da bør vi ta medaljer i de aller fleste øvelser og helst ta ett gull, sier sportssjefen.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal