Her er noe av grunnen til at Larvik er nær konkurs

Lekeland bidrar til at håndballstormaktens overraskende underskudd på nær ti millioner kroner i 2014.

Jippi lekeland pengesluk

Jippi Lekeland gikk med 1,5 millioner kroner i minus i 2014.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK
Harald Gaupen

Harald Gaupen er konstituert daglig leder i Larvik HK.

Foto: Morten Rakke / Sparebank 1

I sitt ureviderte regnskap fikk Larvik Håndballklubb et minusresultat i 2014 på 9,8 millioner kroner, ifølge Østlands-Posten. Totalt har klubben nå et underskudd på hele 16 millioner kroner.

– Normalt sett ville et slikt selskap bli sendt til skifteretten, men de sportslige resultatene er så bra at klubben er verdt å forsøke å redde, sier konstituert daglig leder Harald Gaupen i Larvik HK til avisen.

De skriver også at Norges håndball-flaggskip torsdag innstilte all utbetaling av gammel gjeld, for at ingen kreditorer skal forfordeles, i tilfelle klubben går konkurs.

Klubben har tidligere bedt om krisehjelp for å få på plass fem millioner kroner innen 20. februar.

Norgesmester 2014

Larvik HK vant gull i både serie og cup i 2014.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Lekeland i minus

Larvik hadde budsjettert med et 36,2 millioner kroner i driftsinntekter i 2014, men ifølge klubbens foreløpige regnskap ser det nå ut til å ende på 28,5 millioner - 7,7 millioner kroner mindre. Mye av dette skal skyldes lave sponsorinntekter, lave driftsinntekter og dårlig økonomisk styring.

Noe av det mer merkverdige i historien rundt håndballklubben er investeringen i Jippi lekeland, som ifølge Østlands-Posten til nå har påført Larvik HK til sammen seks millioner kroner - 1,5 millioner i 2014.

Harald Gaupen, som har kommet inn i klubben for å få den på riktig kjøl, mener de skylder å gjøre en ordentlig innsats for å redde Larvik.

– Klubben har jo en unik sportslig resultathistorie og er en viktig ambassadør for Larvik. Det norske landslaget ville kanskje heller ikke hatt de samme resultatene uten LHKs kompetanse, sier han til Østlands-Posten.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-minner
VM-minner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cupfinale hopp, skiflyging
V-cupfinale hopp: Skiflyging
V-cup hopp: Finale skiflyging
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup fristil, Big Air
Best i verden: Drømmen om å fly