NRK Meny
Normal

Her er noe av grunnen til at Larvik er nær konkurs

Lekeland bidrar til at håndballstormaktens overraskende underskudd på nær ti millioner kroner i 2014.

Jippi lekeland pengesluk

Jippi Lekeland gikk med 1,5 millioner kroner i minus i 2014.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Harald Gaupen

Harald Gaupen er konstituert daglig leder i Larvik HK.

Foto: Morten Rakke / Sparebank 1

I sitt ureviderte regnskap fikk Larvik Håndballklubb et minusresultat i 2014 på 9,8 millioner kroner, ifølge Østlands-Posten. Totalt har klubben nå et underskudd på hele 16 millioner kroner.

– Normalt sett ville et slikt selskap bli sendt til skifteretten, men de sportslige resultatene er så bra at klubben er verdt å forsøke å redde, sier konstituert daglig leder Harald Gaupen i Larvik HK til avisen.

De skriver også at Norges håndball-flaggskip torsdag innstilte all utbetaling av gammel gjeld, for at ingen kreditorer skal forfordeles, i tilfelle klubben går konkurs.

Klubben har tidligere bedt om krisehjelp for å få på plass fem millioner kroner innen 20. februar.

Norgesmester 2014

Larvik HK vant gull i både serie og cup i 2014.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Lekeland i minus

Larvik hadde budsjettert med et 36,2 millioner kroner i driftsinntekter i 2014, men ifølge klubbens foreløpige regnskap ser det nå ut til å ende på 28,5 millioner - 7,7 millioner kroner mindre. Mye av dette skal skyldes lave sponsorinntekter, lave driftsinntekter og dårlig økonomisk styring.

Noe av det mer merkverdige i historien rundt håndballklubben er investeringen i Jippi lekeland, som ifølge Østlands-Posten til nå har påført Larvik HK til sammen seks millioner kroner - 1,5 millioner i 2014.

Harald Gaupen, som har kommet inn i klubben for å få den på riktig kjøl, mener de skylder å gjøre en ordentlig innsats for å redde Larvik.

– Klubben har jo en unik sportslig resultathistorie og er en viktig ambassadør for Larvik. Det norske landslaget ville kanskje heller ikke hatt de samme resultatene uten LHKs kompetanse, sier han til Østlands-Posten.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal