NRK Meny
Normal

Her er noe av grunnen til at Larvik er nær konkurs

Lekeland bidrar til at håndballstormaktens overraskende underskudd på nær ti millioner kroner i 2014.

Jippi lekeland pengesluk

Jippi Lekeland gikk med 1,5 millioner kroner i minus i 2014.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Harald Gaupen

Harald Gaupen er konstituert daglig leder i Larvik HK.

Foto: Morten Rakke / Sparebank 1

I sitt ureviderte regnskap fikk Larvik Håndballklubb et minusresultat i 2014 på 9,8 millioner kroner, ifølge Østlands-Posten. Totalt har klubben nå et underskudd på hele 16 millioner kroner.

– Normalt sett ville et slikt selskap bli sendt til skifteretten, men de sportslige resultatene er så bra at klubben er verdt å forsøke å redde, sier konstituert daglig leder Harald Gaupen i Larvik HK til avisen.

De skriver også at Norges håndball-flaggskip torsdag innstilte all utbetaling av gammel gjeld, for at ingen kreditorer skal forfordeles, i tilfelle klubben går konkurs.

Klubben har tidligere bedt om krisehjelp for å få på plass fem millioner kroner innen 20. februar.

Norgesmester 2014

Larvik HK vant gull i både serie og cup i 2014.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Lekeland i minus

Larvik hadde budsjettert med et 36,2 millioner kroner i driftsinntekter i 2014, men ifølge klubbens foreløpige regnskap ser det nå ut til å ende på 28,5 millioner - 7,7 millioner kroner mindre. Mye av dette skal skyldes lave sponsorinntekter, lave driftsinntekter og dårlig økonomisk styring.

Noe av det mer merkverdige i historien rundt håndballklubben er investeringen i Jippi lekeland, som ifølge Østlands-Posten til nå har påført Larvik HK til sammen seks millioner kroner - 1,5 millioner i 2014.

Harald Gaupen, som har kommet inn i klubben for å få den på riktig kjøl, mener de skylder å gjøre en ordentlig innsats for å redde Larvik.

– Klubben har jo en unik sportslig resultathistorie og er en viktig ambassadør for Larvik. Det norske landslaget ville kanskje heller ikke hatt de samme resultatene uten LHKs kompetanse, sier han til Østlands-Posten.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm