NRK Meny
Normal

Dette bildet er Johaugs gullmotivasjon

Therese Johaug har aldri kjent en så god følelse som på dette bildet. Under ski-VM i Val di Fiemme håper hun å gjennoppleve den - men innrømmer at hun er usikker på om det er mulig.

johaug

For de fleste langrennsinteresserte var nok dette et av høydepunktene under ski-VM i Holmenkollen - da Therese Johaug omsider vant sitt første individuelle VM-gull på tremila.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Therese Johaug

Therese Johaug viser stolt frem gullmedaljen hun fikk på tremila i 2011.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix
– Da jeg ligger på bakken etter tremila i Oslo i målområdet og brøler ut. Den følelsen jeg kjenner da, at en jentedrøm er gått i oppfyllelse og jeg har vunnet et sånt skirenn for aller første gang...

Svaret kommer kontant når NRK spør Therese Johaug om hva som er det beste hun har opplevd i karrieren så langt.

24-åringen får fortsatt slørete blikk av å snakke om tremila i Holmenkollen, hvor hun vant sitt første og hittil eneste individuelle VM-gull.

Vil ha gull på jaktstarten

Mange husker nok også de sterke bildene av en utslitt Johaug som bruker sine siste krefter etter målgang på å juble et langt «ja». Et jubelbrøl så intenst at det er nesten så man ser hver hver eneste time med blod, svette og tårer hun la ned i forkant passere i revy.

– Drømmen min er å få oppleve den samme følelsen en gang til, forteller Johaug.

Det er nettopp det hun vil prøve på under ski-VM i Val di Fiemme.

Her har Johaug pekt ut den dobbelte jaktstarten med skibytte som sin største gullsjanse. De fleste mener hun også er en god kandidat til å vinne tremila på nytt.

– Therese er veldig god på skibyttet. Hun takler overgangen fra klassisk til fri teknikk på en glimrende måte. Nettopp derfor tror jeg hun blir vanskelig å tukte, sier Marit Bjørgen, som ikke nøler med å si at hun tror Johaug slår henne på distansen.

– En helt spesiell situasjon

Selv om minnet fra Holmenkollen fortsatt driver Johaug, er hun usikker på om hun noen gang vil få oppleve følelsen hun drømmer om igjen.

– Det er noe med at det var første gangen jeg vant gull, det var i Oslo, det var 120.000 folk som så på og sol og blå hummel. Det var en helt spesiell situasjon. Men som sagt har jeg utrolig lyst å oppleve den følelsen igjen, sier hun.

Også Bjørgen er usikker på om noe mesterskap kan toppe folkefesten på hjemmebane for to år siden.

– Vi gjorde det utrolig bra i Holmenkollen. Det er mye som skal klaffe for å gjenta det. Men vi har jo en drøm og et håp, så får vi se om det holder, sier hun.

Video Johaug fikk med seg flagget inn til mål

Her er opplevelsen som gir Therese Johaug tro på nytt VM-gull.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal