Her er hele kvinnelaget

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Celine Brun-Lie, Ragnhild Haga, Martine Ek Hagen, Kristin Størmer Steira, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kari Vikhagen Gjeitnes.

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Siste nytt

 • Kjøll om trusebot: – Uakseptabelt

  Idrettspresident Berit Kjøll gir de norske beachhåndballjentene støtte i striden om de må spille i truser og bikinioverdel og ber om at reglene endres.

  Det har vekket oppsikt internasjonalt at det norske landslaget ble bøtelagt for å stille i tights i EM-bronsefinalen i Bulgaria. De norske spillerne krever at reglene endres. Mennene må ikke spille i like korte underdeler.

  – I likhet med Håndballforbundet, mener jeg dette regelverket både er kjønnsdiskriminerende og uakseptabelt, sier Kjøll til NTB.

  Idrettspresidenten viser til at håndballforbundet har støtte fra flere europeiske land, og ber om en internasjonal innsats for å få endret regelverket.

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Berget uavgjort – leder gruppa

  Sverige leverte sterkt mot gullfavoritt Frankrike i kvinnenes OL-turnering i håndball, og berget poeng med 28-28. Nå er Sverige gruppeleder.

  Frankrike har vunnet 17 av 20 kamper mot Sverige på 2000-tallet, men klarte altså ikke å gjøre det samme i OL. Carin Strömberg banket inn sju mål for svenskene, og sørget for flere utvisninger til de franske spillerne.

  På det meste ledet Frankrike med fem mål i første omgang, men til pause var stillingen 17-16 til Frankrike. I andre omgang viste Ryde seg som en klassekeeper, og i sluttsekundene reddet hun en straffe.

  Sverige har fem poeng og gode muligheter til å gå til kvartfinale.

  Tokyo Olympics Handball
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Lee sikret amerikansk turn-gull

  Sunisa Lee tok gullet i kvinnenes individuelle mangekamp i turn i Tokyo-OL. Dermed ble det amerikansk gull selv om superstjernen Simone Biles ikke stilte.

  Kjempefavoritten Biles var best i kvalifiseringen, men trakk seg underveis i lagfinalen og stilte heller ikke i torsdagens individuelle mangekamp.

  Biles, som har vært åpen på at hun trenger tid på å pleie sin mentale helse, fulgte i stedet lagvenninnene fra tribunen og var med på gulljubelen etter at Sunisa Lee var kåret til olympisk mester.

  Sunisa Lee
  Foto: Martin Bureau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal