Hopp til innhold

Her er Carlsens paradisiske tilfluktssted

De fleste ville hatt mer enn nok med luksushotellet Hyatt Regency. Magnus Carlsen har i tillegg booket suite på et resort ved Bengalkysten under VM-finalene i sjakk.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen flykter fra verdenspressen og fansen i sentrum av Chennai mellom VM-kampene i sjakk. Da reiser han hit, til Fishherman's Coe langs Bengalkysten.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix/Vivantabytaj.com

Espen Agdestein

Carlsen-manager Espen Agdestein.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Carlsen skal spille opp mot 12 VM-partier sjakk i løpet av 19 hektiske dager i India.

Alt foregår på hotellet Hyatt Regency i byen Chennai: Carlsen bor der, kampene spilles der og store deler av pressen både sover og jobber der. Det blir et hysteri uten like, og det er lite å gjøre i området rundt hotellet.

Nå bekrefter manager Espen Agdestein at Carlsen kommer til å forlate sjakkbobla rundt hotellet på hviledagene.

– For å bryte opp litt kommer han til å reise til et resort et stykke unna hvor kan kan bade, spille sandvolleyball og tennis eller koble av, sier Agdestein til NRK.no.

Det blir altså to luksushotell for 22-åringen fra Bærum når VM-partiene mot Anand starter 9. november.

Håpløst å holde navnet hemmelig

Carlsen er nå på treningsleir på et hemmelig sted, men navnet på hotellet i India har manageren gitt opp å holde skjult for media.

Overfor NRK.no avslører Espen Agdestein at det er snakk om det luksuriøse spahotellet Fisherman's Cove ved Bengalbukta.

– Vi har egentlig gitt opp å holde det hemmelig, ler han oppgitt.

Fisherman's Cove

Mellom tenniskamper og sandvolley kan Magnus Carlsen ta seg en tur i spaen.

Foto: http://www.vivantabytaj.com

Må leve med paparazzi-bilder

Pressen kommer ikke til å slippe inn på resortet. Tanken er at Carlsen skal få så mye ro og fred som mulig - og håpet er å holde selv de mest innpåslitne indiske journalistene unna.

– Vi stoler på at de norske journalistene forstår at han har behov for å slappe av litt i solen. At det er andre journalister der får bare være, vi får leve med at de tar litt bilder fra avstand av at han bader eller noe sånt, sier Agdestein.

Hotellet skryter av «skandinavisk arkitektur» og stilige hytter, så tanken er at 22-åringen skal føle seg hjemme med én gang.

Agdestein mener det er avgjørende at Carlsen har et sted å reise for å komme seg unna kaoset på VM-hotellet i Chennai.

– Det å bo på et sted i tre og en halv uke er veldig lenge, selv om det er et veldig fint sted. Spillelokalet er dessuten på samme stedet, og det er litt begrenset med turmuligheter og sportsmuligheter og så videre rundt hotellet. Det var en av de tingene vi fant ut på den inspeksjonsturen, sier Agdestein.

Sjakkspiller Magnus Carlsen er på besøk i India for å se på forholdene før VM-kampen senere i høst. Mandag ble han tatt i mot med hyl og rop da han besøkte en jenteskole.

Slik så det ut da Magnus Carlsen var på inspeksjonstur til India. Det blir trolig minst like hysterisk når selve kampen skal spilles i starten av november.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste