Her er Carlsens paradisiske tilfluktssted

De fleste ville hatt mer enn nok med luksushotellet Hyatt Regency. Magnus Carlsen har i tillegg booket suite på et resort ved Bengalkysten under VM-finalene i sjakk.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen flykter fra verdenspressen og fansen i sentrum av Chennai mellom VM-kampene i sjakk. Da reiser han hit, til Fishherman's Coe langs Bengalkysten.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix/Vivantabytaj.com

Espen Agdestein

Carlsen-manager Espen Agdestein.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Carlsen skal spille opp mot 12 VM-partier sjakk i løpet av 19 hektiske dager i India.

Alt foregår på hotellet Hyatt Regency i byen Chennai: Carlsen bor der, kampene spilles der og store deler av pressen både sover og jobber der. Det blir et hysteri uten like, og det er lite å gjøre i området rundt hotellet.

Nå bekrefter manager Espen Agdestein at Carlsen kommer til å forlate sjakkbobla rundt hotellet på hviledagene.

– For å bryte opp litt kommer han til å reise til et resort et stykke unna hvor kan kan bade, spille sandvolleyball og tennis eller koble av, sier Agdestein til NRK.no.

Det blir altså to luksushotell for 22-åringen fra Bærum når VM-partiene mot Anand starter 9. november.

Håpløst å holde navnet hemmelig

Carlsen er nå på treningsleir på et hemmelig sted, men navnet på hotellet i India har manageren gitt opp å holde skjult for media.

Overfor NRK.no avslører Espen Agdestein at det er snakk om det luksuriøse spahotellet Fisherman's Cove ved Bengalbukta.

– Vi har egentlig gitt opp å holde det hemmelig, ler han oppgitt.

Fisherman's Cove

Mellom tenniskamper og sandvolley kan Magnus Carlsen ta seg en tur i spaen.

Foto: http://www.vivantabytaj.com

Må leve med paparazzi-bilder

Pressen kommer ikke til å slippe inn på resortet. Tanken er at Carlsen skal få så mye ro og fred som mulig - og håpet er å holde selv de mest innpåslitne indiske journalistene unna.

– Vi stoler på at de norske journalistene forstår at han har behov for å slappe av litt i solen. At det er andre journalister der får bare være, vi får leve med at de tar litt bilder fra avstand av at han bader eller noe sånt, sier Agdestein.

Hotellet skryter av «skandinavisk arkitektur» og stilige hytter, så tanken er at 22-åringen skal føle seg hjemme med én gang.

Agdestein mener det er avgjørende at Carlsen har et sted å reise for å komme seg unna kaoset på VM-hotellet i Chennai.

– Det å bo på et sted i tre og en halv uke er veldig lenge, selv om det er et veldig fint sted. Spillelokalet er dessuten på samme stedet, og det er litt begrenset med turmuligheter og sportsmuligheter og så videre rundt hotellet. Det var en av de tingene vi fant ut på den inspeksjonsturen, sier Agdestein.

Sjakkspiller Magnus Carlsen er på besøk i India for å se på forholdene før VM-kampen senere i høst. Mandag ble han tatt i mot med hyl og rop da han besøkte en jenteskole.

Slik så det ut da Magnus Carlsen var på inspeksjonstur til India. Det blir trolig minst like hysterisk når selve kampen skal spilles i starten av november.

Siste nytt

 • Manglerud Star slo Storhamar

  Storhamar ledet komfortabelt 2-0 mot Manglerud Star, men rotet bort to poeng i eliteserien i ishockey tirsdag. Manglerud Star vant 3-2 i forlengning og skaffet seg med det to poengs luke til bunnlaget Grüner.

  RtN2ou1hlu8
  Foto: Berit Roald
 • Forlenger avtalen med Kristoffersen

  Utstyrsleverandøren og skiprodusenten Rossignol forlenger sin langvarige samarbeidsavtale med Henrik Kristoffersen frem til Beijing 2022, heter det i en pressemelding.

  Henrik Kristoffersen i Kranjska Gora, Slovenia
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / BORUT ZIVULOVIC
 • Haver-Løseth står over i Sölden

  Alpinist Nina Haver-Løseth velger å ikke stille til start i storslalåm i alpinistenes sesongstart i Sölden til helgen. Sunnmøringen, som var skadet mye av fjorårssesongen, forteller til NRK at hun har brukt mest tid på slalåm i forberedelsene og hun trenger derfor litt bedre tid før hun stiller i storslalåm. – Jeg venter med å stille i storslalåm til Killington (30. november). Det gir meg også mer treningsro til åpningen i Levi, sier hun.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal