Hopp til innhold

Her bryter langrennskvinnene forbundets egne koronaregler

Norges Skiforbund langrenn har sine helt særegne smittevernregler. Men allerede på første samling ble de brutt.

Bryter tometersregelen

GLEMTE SEG BORT: På treningssamling i Oslo klarte ikke landslagsutøverne i langrenn å overholde forbundets egne koronaregler om to meters avstand til enhver tid.

– På den økten i dag så klarte vi ikke å overholde våre egne regler, nei. Det er vanskelig. Vi bestreber å ha større avstander, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Therese Johaug & co. gikk nemlig en hardøkt i forkant av tirsdagens pressetreff på Bogstad i Oslo. Tre minutters lange stakedrag skulle gjøres ti ganger.

Bjervig forteller at utøverne på disse hardøktene ikke får lov til å gå i ryggen på hverandre fordi man puster, peser og spytter mye mer enn ellers. Derfor skal det være minst to meters avstand mellom dem.

nt0h95rQE1U

FOR TETT: Langrennskvinnene klarte ikke å overholde tometersregelen under hardøkta på Bogstad tirsdag.

Foto: Terje Pedersen

– For dårlig

Men TV-opptakene viser at det ikke var tilfelle. Etter at de åtte utøverne på økten gikk tett ut parvis, klumpet gjengen seg sammen på tilbakeveien på ett av intervalldragene.

– Det er for dårlig, sier landslagslege Øystein Andersen.

hmiUPtFa1aw

KREVENDE: Langrennssjefen omtaler smittevernbegrensningene som «krevende å overholde til tider». Her er løperne på treningssamling med Heidi Weng i front.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Han har sett opptakene NRK viser til og er enig: Landslagets interne regler for hardøkter ble brutt.

– Det skal være mulig under en sånn økt å holde to meters avstand. Da må vi «opp i salen», sier han.

Andersen legger til at han også hadde fått signaler i etterkant at ting ikke hadde vært som de skulle. Han er den som har sørget for ekstra spesielle smittevernregler i langrennslandslaget sammenlignet med andre idretter, som skiskyting.

– Min jobb er å vurdere risiko. Vi vet at avstand er et viktig middel for å redusere smitterisiko. Da skal det følges, er den klare beskjeden fra landslagslegen.

Synes begrensningene er krevende

4b8NStMwrk8

OBSERVERTE: Langrennssjef Espen Bjervig (t.h.) og Pål Gunnar Mikkelsplass var på plass på Bogstad da langrennskvinnene brøt forbundets koronaregler.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Langrennssjef Bjervig var imidlertid på plass under treningsøkten tirsdag sammen med trener Pål Gunnar Mikkelsplass. De løste situasjonen slik:

– Det det endte med var at vi måtte endre startrekkefølge da mange løpere ble tatt igjen. Det var den episoden under økten i dag som ikke var bra, sier Bjervig – men legger til:

– Alle begrensningene kan være krevende å overholde til tider. Men jeg føler alle er motivert for at vi skal gjøre det vi kan for å ikke bli smittet.

Han mener det i en periode fremover ikke vil være spesielt vanskelig å unngå store ansamlinger.

– Det er ikke kritisk. Men etter hvert utover høsten må vi begynne å starte flere sammen, spår langrennssjefen.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal