Her bryter langrennskvinnene forbundets egne koronaregler

Norges Skiforbund langrenn har sine helt særegne smittevernregler. Men allerede på første samling ble de brutt.

Bryter tometersregelen

GLEMTE SEG BORT: På treningssamling i Oslo klarte ikke landslagsutøverne i langrenn å overholde forbundets egne koronaregler om to meters avstand til enhver tid.

– På den økten i dag så klarte vi ikke å overholde våre egne regler, nei. Det er vanskelig. Vi bestreber å ha større avstander, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Therese Johaug & co. gikk nemlig en hardøkt i forkant av tirsdagens pressetreff på Bogstad i Oslo. Tre minutters lange stakedrag skulle gjøres ti ganger.

Bjervig forteller at utøverne på disse hardøktene ikke får lov til å gå i ryggen på hverandre fordi man puster, peser og spytter mye mer enn ellers. Derfor skal det være minst to meters avstand mellom dem.

nt0h95rQE1U

FOR TETT: Langrennskvinnene klarte ikke å overholde tometersregelen under hardøkta på Bogstad tirsdag.

Foto: Terje Pedersen

– For dårlig

Men TV-opptakene viser at det ikke var tilfelle. Etter at de åtte utøverne på økten gikk tett ut parvis, klumpet gjengen seg sammen på tilbakeveien på ett av intervalldragene.

– Det er for dårlig, sier landslagslege Øystein Andersen.

hmiUPtFa1aw

KREVENDE: Langrennssjefen omtaler smittevernbegrensningene som «krevende å overholde til tider». Her er løperne på treningssamling med Heidi Weng i front.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Han har sett opptakene NRK viser til og er enig: Landslagets interne regler for hardøkter ble brutt.

– Det skal være mulig under en sånn økt å holde to meters avstand. Da må vi «opp i salen», sier han.

Andersen legger til at han også hadde fått signaler i etterkant at ting ikke hadde vært som de skulle. Han er den som har sørget for ekstra spesielle smittevernregler i langrennslandslaget sammenlignet med andre idretter, som skiskyting.

– Min jobb er å vurdere risiko. Vi vet at avstand er et viktig middel for å redusere smitterisiko. Da skal det følges, er den klare beskjeden fra landslagslegen.

Synes begrensningene er krevende

4b8NStMwrk8

OBSERVERTE: Langrennssjef Espen Bjervig (t.h.) og Pål Gunnar Mikkelsplass var på plass på Bogstad da langrennskvinnene brøt forbundets koronaregler.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Langrennssjef Bjervig var imidlertid på plass under treningsøkten tirsdag sammen med trener Pål Gunnar Mikkelsplass. De løste situasjonen slik:

– Det det endte med var at vi måtte endre startrekkefølge da mange løpere ble tatt igjen. Det var den episoden under økten i dag som ikke var bra, sier Bjervig – men legger til:

– Alle begrensningene kan være krevende å overholde til tider. Men jeg føler alle er motivert for at vi skal gjøre det vi kan for å ikke bli smittet.

Han mener det i en periode fremover ikke vil være spesielt vanskelig å unngå store ansamlinger.

– Det er ikke kritisk. Men etter hvert utover høsten må vi begynne å starte flere sammen, spår langrennssjefen.

Siste nytt

 • Ny Real Madrid-spiller smittet

  I løpet av de siste åtte dagene har tre Real Madrid-spillere blitt koronasmittet. Lørdag bekrefter Real at Álvaro Odriozola har testet positivt.

  25-åringen er dermed den tredje spilleren på åtte dager til å bli smittet, etter at Karim Benzema fikk påvist koronavirus forrige fredag, og nysigneringen David Alaba ble smittet onsdag.

  Odriozola spilte 90 minutter i treningskampen mot Rangers i Glasgow forrige uke, men vil nå isolere seg som følge av smitten. Det skriver klubben i en kort uttalelse på sine hjemmesider.

  – Real Madrid kan bekrefte at Odriozola har testet positivt for covid-19, heter det kort og godt fra storklubben. Han var på banen i 16 kamper sist sesong og startet ni La Liga-kamper. (NTB)

  Odriozola
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Ruuds finale stanset av uvær

  Casper Ruud stormet mot sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker, men regnet stanset finalen i Kitzbühel. Arrangøren håper å få fullført lørdag kveld.

  Regnet har roet seg noe ned, og det kan dermed gå mot en skikkelig sen kamp for det norske tennisesset og spanske Pedro Martinez.

  Etter en lengre pause mellom første og andre sett, ble spillet stanset kort tid ut i andresettet da regnværet igjen skapte problemer.

  Arrangøren varslet først at kampen skulle spilles ferdig 22, før dette ble flyttet fram til 21.05. Mens banen ble gjort i stand, fortsatte regnet å falle fra himmelen.

  På banen var Ruud i en egen klasse. Nordmannen vant førstesettet 6-1. I andresettet sto det 2-1 til Martinez etter at begge spillerne hadde vunnet sine servegame før regnet stanset spillet.

  Casper Ruud
  Foto: Stefan Adeldberger / AFP
 • Hauger økte sammenlagtledelsen

  Dennis Hauger fortsetter storkjøringen i Formel 3. Nordmannen kjørte seg opp fra åttende startposisjon inn til femteplass på dagens andre race, tilsvarende som i det første.

  Med det økte Hauger ledelsen i sammendraget ned til lagkamerat Olli Caldwell. Hauger leder nå Formel 3 med 45 poeng.

  Dennis Hauger
  Foto: Lluis Gene / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal