Hopp til innhold

Her bryter langrennskvinnene forbundets egne koronaregler

Norges Skiforbund langrenn har sine helt særegne smittevernregler. Men allerede på første samling ble de brutt.

Bryter tometersregelen

GLEMTE SEG BORT: På treningssamling i Oslo klarte ikke landslagsutøverne i langrenn å overholde forbundets egne koronaregler om to meters avstand til enhver tid.

– På den økten i dag så klarte vi ikke å overholde våre egne regler, nei. Det er vanskelig. Vi bestreber å ha større avstander, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Therese Johaug & co. gikk nemlig en hardøkt i forkant av tirsdagens pressetreff på Bogstad i Oslo. Tre minutters lange stakedrag skulle gjøres ti ganger.

Bjervig forteller at utøverne på disse hardøktene ikke får lov til å gå i ryggen på hverandre fordi man puster, peser og spytter mye mer enn ellers. Derfor skal det være minst to meters avstand mellom dem.

nt0h95rQE1U

FOR TETT: Langrennskvinnene klarte ikke å overholde tometersregelen under hardøkta på Bogstad tirsdag.

Foto: Terje Pedersen

– For dårlig

Men TV-opptakene viser at det ikke var tilfelle. Etter at de åtte utøverne på økten gikk tett ut parvis, klumpet gjengen seg sammen på tilbakeveien på ett av intervalldragene.

– Det er for dårlig, sier landslagslege Øystein Andersen.

hmiUPtFa1aw

KREVENDE: Langrennssjefen omtaler smittevernbegrensningene som «krevende å overholde til tider». Her er løperne på treningssamling med Heidi Weng i front.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Han har sett opptakene NRK viser til og er enig: Landslagets interne regler for hardøkter ble brutt.

– Det skal være mulig under en sånn økt å holde to meters avstand. Da må vi «opp i salen», sier han.

Andersen legger til at han også hadde fått signaler i etterkant at ting ikke hadde vært som de skulle. Han er den som har sørget for ekstra spesielle smittevernregler i langrennslandslaget sammenlignet med andre idretter, som skiskyting.

– Min jobb er å vurdere risiko. Vi vet at avstand er et viktig middel for å redusere smitterisiko. Da skal det følges, er den klare beskjeden fra landslagslegen.

Synes begrensningene er krevende

4b8NStMwrk8

OBSERVERTE: Langrennssjef Espen Bjervig (t.h.) og Pål Gunnar Mikkelsplass var på plass på Bogstad da langrennskvinnene brøt forbundets koronaregler.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Langrennssjef Bjervig var imidlertid på plass under treningsøkten tirsdag sammen med trener Pål Gunnar Mikkelsplass. De løste situasjonen slik:

– Det det endte med var at vi måtte endre startrekkefølge da mange løpere ble tatt igjen. Det var den episoden under økten i dag som ikke var bra, sier Bjervig – men legger til:

– Alle begrensningene kan være krevende å overholde til tider. Men jeg føler alle er motivert for at vi skal gjøre det vi kan for å ikke bli smittet.

Han mener det i en periode fremover ikke vil være spesielt vanskelig å unngå store ansamlinger.

– Det er ikke kritisk. Men etter hvert utover høsten må vi begynne å starte flere sammen, spår langrennssjefen.

Siste nytt

 • Slik starter England

  Det var knyttet stor forventning til hvilke elleve utvalgte Gareth Southgate ville stille til EM-åpningen mot Serbia søndag kveld.

  Nå har England-sjefen landet på følgende lag:
  Jordan Pickford – Kyle Walker, Marc Guehi, John Stones, Kieran Trippier – Declan Rice, Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham – Bukayo Saka, Harry Kane, Phil Foden.

  Mest oppsiktsvekkende er det at Alexander-Arnold, som spiller høyreback på klubbnivå for Liverpool, er midtbanespiller for landslaget.

  Kampstart mellom England og Serbia er klokken 21:00, og den følger du direkte på NRK Sport radio,

 • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

  Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

  Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

  – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

  Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

  Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
  Foto: SKJERMDUMP TV 2
 • Wærenskjold vant Belgia rundt

  Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt.

  Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget.

  – Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren.

  Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem.

  – Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret.

  Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France.

  Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal