Hopp til innhold

Her bryter langrennskvinnene forbundets egne koronaregler

Norges Skiforbund langrenn har sine helt særegne smittevernregler. Men allerede på første samling ble de brutt.

Bryter tometersregelen

GLEMTE SEG BORT: På treningssamling i Oslo klarte ikke landslagsutøverne i langrenn å overholde forbundets egne koronaregler om to meters avstand til enhver tid.

– På den økten i dag så klarte vi ikke å overholde våre egne regler, nei. Det er vanskelig. Vi bestreber å ha større avstander, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Therese Johaug & co. gikk nemlig en hardøkt i forkant av tirsdagens pressetreff på Bogstad i Oslo. Tre minutters lange stakedrag skulle gjøres ti ganger.

Bjervig forteller at utøverne på disse hardøktene ikke får lov til å gå i ryggen på hverandre fordi man puster, peser og spytter mye mer enn ellers. Derfor skal det være minst to meters avstand mellom dem.

nt0h95rQE1U

FOR TETT: Langrennskvinnene klarte ikke å overholde tometersregelen under hardøkta på Bogstad tirsdag.

Foto: Terje Pedersen

– For dårlig

Men TV-opptakene viser at det ikke var tilfelle. Etter at de åtte utøverne på økten gikk tett ut parvis, klumpet gjengen seg sammen på tilbakeveien på ett av intervalldragene.

– Det er for dårlig, sier landslagslege Øystein Andersen.

hmiUPtFa1aw

KREVENDE: Langrennssjefen omtaler smittevernbegrensningene som «krevende å overholde til tider». Her er løperne på treningssamling med Heidi Weng i front.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Han har sett opptakene NRK viser til og er enig: Landslagets interne regler for hardøkter ble brutt.

– Det skal være mulig under en sånn økt å holde to meters avstand. Da må vi «opp i salen», sier han.

Andersen legger til at han også hadde fått signaler i etterkant at ting ikke hadde vært som de skulle. Han er den som har sørget for ekstra spesielle smittevernregler i langrennslandslaget sammenlignet med andre idretter, som skiskyting.

– Min jobb er å vurdere risiko. Vi vet at avstand er et viktig middel for å redusere smitterisiko. Da skal det følges, er den klare beskjeden fra landslagslegen.

Synes begrensningene er krevende

4b8NStMwrk8

OBSERVERTE: Langrennssjef Espen Bjervig (t.h.) og Pål Gunnar Mikkelsplass var på plass på Bogstad da langrennskvinnene brøt forbundets koronaregler.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Langrennssjef Bjervig var imidlertid på plass under treningsøkten tirsdag sammen med trener Pål Gunnar Mikkelsplass. De løste situasjonen slik:

– Det det endte med var at vi måtte endre startrekkefølge da mange løpere ble tatt igjen. Det var den episoden under økten i dag som ikke var bra, sier Bjervig – men legger til:

– Alle begrensningene kan være krevende å overholde til tider. Men jeg føler alle er motivert for at vi skal gjøre det vi kan for å ikke bli smittet.

Han mener det i en periode fremover ikke vil være spesielt vanskelig å unngå store ansamlinger.

– Det er ikke kritisk. Men etter hvert utover høsten må vi begynne å starte flere sammen, spår langrennssjefen.

Siste nytt

 • Pedersen klar for HamKam igjen

  Marcus Pedersen (32) vender tilbake til HamKam. Det bekrefter trener Jakob Michelsen. Pedersen har vært klubbløs siden november i fjor og har den siste tiden trent med laget.

  Pedersen har vært i HamKam i to perioder tidligere. Han spilte sist i tyrkisk fotball, for klubben Tuzlaspor.

  – Jeg er en erfaring rikere, sier han om oppholdet i Tyrkia.

  – Men nå står jeg her og ser fremover, sier han til NRK.

  Marcus Pedersen etter hattrick mot Mjøndalen
  Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK
 • Skarstein vant innledningsheatet i EM

  Birgit Skarstein var overlegen i det innledende heatet i parasinglesculler torsdag og er gullfavoritt i finalen under EM i roing i München. Det var fire roere med i heatet og alle gikk til finalen.

  Ukrainske Anna Sheremet tok styringen på heatet innledningsvis, men underveis tok Skarstein mer og mer innpå, og med 1400 meter igjen tok hun ledelsen.

  Den ga hun aldri fra seg og kontrollerte til slutt inn seieren. Tyske Manuela Diening var i mål på annenplass, mens Sheremet kom på tredjeplass.

  Israelske Moran Samuel var i mål sist av de fire. Skarstein tok i fjor karrierens første EM-gull. Finalen går lørdag formiddag.

  Birgit Skarstein
  Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe
 • Tårevåt Williams slått ut i Toronto

  Det var en beveget Serena Williams som natt til torsdag tok avskjed med publikum etter tapet for sveitsiske Belinda Bencic i WTA-turneringen i Toronto.

  40 år gamle Williams avslørte tirsdag at nedtellingen til karriereslutten har begynt, og flere hevder at US Open, som starter i slutten av august, er tennislegendens siste. Hun har vunnet elleville 73 titler i singel på WTA-touren og 23 Grand Slam-turneringer.

  Hun har vunnet turneringen i Toronto tre ganger. Etter tapet for Bencic tok hun for første gang ordentlig farvel med publikum.

  – Det var mange følelser. Jeg elsker å spille her og har alltid elsket det, sa Williams, som tydelig slet med å holde tårene tilbake.

  – Jeg er så dårlig på å ta farvel, fortsatte hun. (NTB)

  Serena Williams vs Switzerland's Belinda Bencic during the National Bank Open in Toronto
  Foto: COLE BURSTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste