NRK Meny
Normal

Her ber Ingebrigtsen konkurrentene holde avstand: – De respekterer ham

LONDON (NRK): Filip Ingebrigtsen sa tydelig fra da konkurrentene nærmet seg for mye. Pappa Gjert likte godt det han så.

ATHLETICS-WORLD-2017

ALBUER OG KNUFFING: Semifinaleheatet på 1500-meteren gikk ikke veldig raskt, og feltet var derfor samlet så å si hele veien. Da ble det tett - og litt knuffing.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

– Han ligger bare der og knuffer i ryggen på de kenyanerne. De skal flytte seg på søndag, det skal de!, sier en entusiastisk Gjert Ingebrigtsen etter å ha sett sønnen løpe inn til finaleplass på 1500-meter.

Filip Ingebrigtsens semifinale-heat ble et av de mer opphetede, og løperne var stadig borti hverandre og dyttet med albuer og hender.

Det gikk forholdsvis sakte, og det ble knapt om plassen.

– Det var skikkelig tett der i dag, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Flytt deg vekk!

En av de aktive i feltet var nettopp Filip Ingebrigtsen, som tok hendene ut til siden de gangene noen av konkurrentene kom faretruende nært ham både fra siden og bakfra underveis.

– Jeg ser han er ute med hendene og sier "flytt deg vekk, flytt deg vekk". Han gjør de riktige movsene. Og de har respekt for ham, forklarer trener-pappaen.

Selv var Filip opptatt av å ikke bli sperret inne under løpet.

– Når folk begynner å røre seg på utsida blir folk veldig aggressive for å være der når rykket går, og da blir det ut med albuene og hekte litt. Det er sånn det blir, forklarer den regjerende europamesteren.

Filip Ingebrigtsen kom seg enkelt videre til finalen på 1500-meter i VM.

Faren sier sønnen gjennomførte et tilnærmet perfekt taktisk løp.

– Han har ikke bare lyktes med å være der fremme, han har lyktes med taktikken, og det har han slitt litt med før. Han holder seg i ro. Han blir nesten utålmodig, men så klarer han å holde seg i ro. Det er nok det han selv er aller mest fornøyd med, sier han.

– Blir annerledes i finalen

Det så nesten ut til at Ingebrigtsen kunne blitt sperret inne, men 24-åringen sier han tok en kalkulert riksiko ved å henge på ryggen til Elijah Motonei Manangoi - som har vært en av de raskeste i år.

Verken Ingebrigtsen selv eller resten av familien tror det er noen fare å bli sperret inne i finalen. Da blir nemlig tempoet langt høyere.

– Når du får bort noen av de som lager litt uro i feltet, vil finaleheatet være mye enklere å løpe. Forskjellgen på det her og på finalen på søndag, er at når toget går så går de maks. Her går de bare nok til å holde en god avstand, og ikke for hel maskin. Det skal mye til for at det blir like klumpete, sier Henrik.

Filip selv har frem til i dag ikke ønsket å si så mye om hvor høye ambisjoner han har i VM. Det forandret seg etter at finaleplassen var sikret.

– Nå må jeg ærlig innrømme at jeg har mål om å ta medalje, sier han.

Siste nytt

 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo