NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen varsler kanonform: – Jeg kan ta gull

BEIJING (NRK): Henrik Ingebrigtsen er i så mye bedre form enn i forrige VM at han føler seg sikker på at å være med i medaljekampen.

Henrik Ingebrigtsen

KONTANT: Henrik Ingebrigtsen sier han går for medalje under dagens pressetreff i Beijing.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg går for medalje, sier Henrik Ingebrigtsen kontant.

Det høres nesten absurd ut når en norsk friidrettsutøver står der med solbriller og sleik og sier at han er mye bedre enn folk tror. At han er bedre enn tidene tilsier. Og at han faktisk kan kjempe om gull.

Men han er overbevisende, Henrik Ingebrigtsen, der han står i parken i Beijing og forteller i intervju etter intervju at han er i posisjon til å ta medalje på 1500-meter.

I sitt livs form

– Han som løp på innsiden av meg i siste sving i Moskva for to år siden, han tok bronsen. Og jeg var så nær at jeg kunne ta på skulderen hans med 100 meter igjen, han var rett ved siden av meg. Det kan være meg i år, sier han til NRK.

– Har du noen gang vært i bedre form enn du er akkurat nå?

– Nei. Utifra de treningsøktene jeg har løpt i de siste, er jeg i mitt livs form. Jeg har aldri vært bedre inn mot et mesterskap, sier han kontant.

– Hva kan den formen du er i nå holde til?

– Hvis alt klaffer 100 prosent, at det blir et helt optimalt løpsopplegg og så videre, er jeg faktisk god nok til å ta gull. Men det viktigste er at jeg er god nok til å ta medalje. Og det er jeg, sier han.

Intervju med Henrik Ingebrigtsen. Reporter: Knut Skeie Solberg.

VIDEO: Se intervjuet med Henrik Ingebrigtsen.

Bedre enn tidene tilsier?

Ingebrigtsen er bare nummer elleve i verden i år basert på tidene. Det høres kanskje ikke ut som noen medaljekandidat, men han har tidligere gjort det stort i mesterskap uten å ha tidene til de beste.

For eksempel under OL i London, da han ble nummer fem. Da var han bare nummer 78 i verden før lekene.

– Jeg er nummer elleve på statistikken over tider, men jeg er minst nummer fire-fem på hvem som er best taktisk. Og de tre som er bedre enn meg der, er neppe foran meg på tid.

– Og i sum skal det gi medalje?

– Hvis alt klaffer. Ja.

– Nærmere gull enn noen gang

Ingebrigtsen har levert sine beste resultater på trening noensinne. Og han har hele tiden visualisert hvordan det ville være å gå først over målstreken i Beijing.

– Ja. Det er derfor jeg trener så mye, så hardt. Det er derfor jeg drar på treningsleir, det er derfor jeg satser så mye. Og jeg er nærmere enn noen gang, sier Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

BLID: Henrik Ingebrigtsen under dagens pressetreff i Beijing.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal