Ingebrigtsen varsler kanonform: – Jeg kan ta gull

BEIJING (NRK): Henrik Ingebrigtsen er i så mye bedre form enn i forrige VM at han føler seg sikker på at å være med i medaljekampen.

Henrik Ingebrigtsen

KONTANT: Henrik Ingebrigtsen sier han går for medalje under dagens pressetreff i Beijing.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg går for medalje, sier Henrik Ingebrigtsen kontant.

Det høres nesten absurd ut når en norsk friidrettsutøver står der med solbriller og sleik og sier at han er mye bedre enn folk tror. At han er bedre enn tidene tilsier. Og at han faktisk kan kjempe om gull.

Men han er overbevisende, Henrik Ingebrigtsen, der han står i parken i Beijing og forteller i intervju etter intervju at han er i posisjon til å ta medalje på 1500-meter.

I sitt livs form

– Han som løp på innsiden av meg i siste sving i Moskva for to år siden, han tok bronsen. Og jeg var så nær at jeg kunne ta på skulderen hans med 100 meter igjen, han var rett ved siden av meg. Det kan være meg i år, sier han til NRK.

– Har du noen gang vært i bedre form enn du er akkurat nå?

– Nei. Utifra de treningsøktene jeg har løpt i de siste, er jeg i mitt livs form. Jeg har aldri vært bedre inn mot et mesterskap, sier han kontant.

– Hva kan den formen du er i nå holde til?

– Hvis alt klaffer 100 prosent, at det blir et helt optimalt løpsopplegg og så videre, er jeg faktisk god nok til å ta gull. Men det viktigste er at jeg er god nok til å ta medalje. Og det er jeg, sier han.

Intervju med Henrik Ingebrigtsen. Reporter: Knut Skeie Solberg.

VIDEO: Se intervjuet med Henrik Ingebrigtsen.

Bedre enn tidene tilsier?

Ingebrigtsen er bare nummer elleve i verden i år basert på tidene. Det høres kanskje ikke ut som noen medaljekandidat, men han har tidligere gjort det stort i mesterskap uten å ha tidene til de beste.

For eksempel under OL i London, da han ble nummer fem. Da var han bare nummer 78 i verden før lekene.

– Jeg er nummer elleve på statistikken over tider, men jeg er minst nummer fire-fem på hvem som er best taktisk. Og de tre som er bedre enn meg der, er neppe foran meg på tid.

– Og i sum skal det gi medalje?

– Hvis alt klaffer. Ja.

– Nærmere gull enn noen gang

Ingebrigtsen har levert sine beste resultater på trening noensinne. Og han har hele tiden visualisert hvordan det ville være å gå først over målstreken i Beijing.

– Ja. Det er derfor jeg trener så mye, så hardt. Det er derfor jeg drar på treningsleir, det er derfor jeg satser så mye. Og jeg er nærmere enn noen gang, sier Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

BLID: Henrik Ingebrigtsen under dagens pressetreff i Beijing.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ruud vann trass fingertrøbbel

  Casper Ruud måtte tape og smørje to fingrar midt i andre sett, men slo likevel Alejandro Tabilo 6-4, 7-5 i ATP-turneringa i Santiago i natt.

  I kvartfinalen fredag skal Ruud møte ein ny argentinar, Renzo Olivo.

  Ruud er rangert som nummer to i turneringa.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal