Henning Solbergs bil spiddet og i full brann

Henning Solberg opplevde sitt mest dramatiske øyeblikk som rallysjåfør fredag. – Dette kunne gått riktig ille, sier han til NRK.

Video Se bilen, hør Henning fortelle om brannen

Se den forbrente bilen og hør Henning Solberg fortelle om brannen.

Det var på en av fredagens fartsprøve at det virkelig ble dramatisk for Solberg. Han skrenset inn i en bro, og et stålrør fra broen spiddet bilen og traff en oljekanne.

Deretter ble oljen antent av de glohete bremseskivene, og i løpet av sekunder sto bilen i full brann.

– Det var dramatisk. Jeg kom sideveis, og traff en bru. Så kom det et stålrør tvers gjennom bilen, og tok av hele baklokket. Så begynte det å brenne, for baki lå det ei oljekanne, sier Henning Solberg til NRK.

– Griseflaks

Dette skjedde mens Henning Solberg og kartleser Ilka Minor satt inne i bilen.

Til tross for at de er festet godt med åttepunkts seler, klarte makkerparet å kaste seg ut så raskt som overhodet mulig.

– Vi hadde griseflaks som kom oss unna. Dette kunne gått virkelig ille, sier Solberg til NRK.

– Shit altså. Stålrøret traff nesten meg. Så dette her var nære på, fortsetter han.

Fikk slukkehjelp

Dramaet utspant seg like ved målgang, og det berget bilen sånn noenlunde. Med bare ett brannslukningsapparat slet Solberg og Minor med å få kontroll på brannen, men ved hjelp av to konkurrenter som kom ilende til med sine apparater, fikk de dempet flammene.

– Jeg var ved mål, så vi hadde tre brannslukkere i nærheten. Ellers hadde bilen brent opp. Jeg hadde en brannslukker i bilen, og jeg hadde ikke hatt sjans med bare den, sier Solberg.

Solberg bil ser ikke ut etter brannen, og stålrøret ødela støtdemperne. I tillegg er mye elektronikk ødelagt.

Les også: Petter Solberg kan få superteam i ryggen

Saken fortsetter under bildet!

Henning Solberg

Slik ser Solbergs bil ut til vanlig.

Foto: Nader Daoud / Ap

Likevel kjører han de fire siste fartsprøvene fredag, for så å få fikset mest mulig til morgendagens strabaser.

Solberg fikk tidsstraff for å komme for sent til den neste fartsprøven.

Etter den 4. etappen, der dramaet skjedde, lå Solberg på 8. plass,men han greide ikke fullføre.

Sterkt opphenting av Petter

Broren Petter Solberg hadde en langt bedre dag. Feil med turbotrykket sendte ham i fritt fall på resultatlisten, men rallykongen slo tilbake og avsluttet fredagen på annenplass.

Den norske rallystjernen vant første fartsprøve overlegent, men måtte nok en gang stri med mekaniske problemer. På annen prøve mistet spydebergmannen trykket i turboen, og med sterkt redusert motorkraft tapte Solberg 40 sekunder.

Dermed forsvant han ti plasseringer ned på resultatlisten.

Men innen neste fartsprøve stoppet nordmannen langs veien og reparerte feilen selv. Så startet opphentingen.

– Jeg skjønte ganske fort hvor feilen lå og stoppet ved første anledning for å se hvor galt det var. I verste fall kunne det ha vært hull i trykkslangen, men den var bare hoppet av. Etter å ha fått den på plass, visste jeg at alt var i orden igjen, sa
Petter Solberg til NTB.

Østberg nummer seks

Kun sjudobbelt verdensmester Sebastien Loeb greide å matche tempoet til Solberg, og endte dagen 33,2 sekunder foran.

Det betyr at Solberg starter bak Loeb på lørdagens fartsprøver, noe som kan være en fordel. Nordmannen kan da manøvrere bilen ut fra sporene til Loebs Citron, og han får også franskmannens tider å måle seg mot.

Mikko Hirvonen er treer, ytterligere 20 sekunder bak Petter Solberg. Han følges tett av Sebastien Ogier, som har vunnet de siste to VM-rundene. Mads Østberg er nummer seks, 1.04,7 minutt bak Loeb.

Les også: Petter sterkest på shakedown

Siste nytt

 • Må spille for tomme tribuner

  Fra lørdag av må Bayern München spille for tomme tribuner. Det er bestemt av lokale myndigheter i den tyske delstaten Bayern.

  Bayern München får likevel spille foran tilskuere i helgen, da de spiller borte mot Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund. Der blir det trolig 15.000 tilskuere.

  Tyskland har blitt rammet hardt av korona den siste tiden, og torsdag ble det klart at lokale og nasjonale myndigheter satte en grense på 15.000 tilskuere på tribunen.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Dansk stjerne mister VM

  Danmark må klare seg uten sin nøkkelspiller Mia Rej i resten av håndball-VM. Hun pådro seg en alvorlig kneskade i åpningskampen mot Tunisia.

  Like etter pause hørtes et skrik i hallen i Granollers. Rej falt sammen og tok seg til et kne. Hun ble etter hvert brakt ut av arenaen på en båre.

  Fredag ble det bekreftet at skaden er omfattende. Hun pådro seg en leddbåndsskade som gjør at turneringen nå er over for henne, opplyser Det danske håndballforbundet.

  – Jeg ønsker jentene alt det beste, sier Rej.

  Uhellet skjedde da Rej og lagvenninne Mette Tranborg løp i hverandre. (NTB)

  Håndball kvinner, Danmark - Norge 26-29
  Foto: Bo Amstrup / NTB
 • Hylgråt i teltet etter kuldesjokk

  Gyda Westvold Hansen var beste kombinertkvinne på Lillehammer fredag. Mari Leinan Lund ledet første del av langrennsrennet, men i andre halvdel tok Hansen brodden på Lund og så seg aldri tilbake.

  – Jeg gikk hardt ut. Da var det bare å gi alt. Det var moro som alltid, men det var kaldt. Jeg hylgråt i teltet i sted for å få tilbake varmen. Neste gang må jeg ha på meg varmere votter, sier Hansen etter seieren.

  Hun avslører at hun fikk hjelp før hoppdelen, for å få tilbake selvtilliten i bakken.

  – Jeg har trøblet en del i bakken og var usikker, men så fikk jeg en telefon fra lillebror som sa jeg måtte gjøre som jeg pleier å gjøre. Det var nok til at jeg senket skuldrene, sier Gyda Westvold Hansen.

  Dermed sikret Leinan Lund og Hansen dobbelt norsk i det som var det første kombinertrennet i verdenscupen på norsk jord.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal